Tuttu maku uudessa muodossa! Lämmittävän tex mex -keiton maku vain paranee ajan kanssa – seuraavana päivänä se on superherkkua.
Moni keitto ja pata on hyvää valmistuspäivänä, mutta seuraavana vielä parempaa. Tämä tortillakeitto kuuluu siihen joukkoon.
Ideana on höystää jauheliha-kasviskeitto salsakastikkeella lämmittävän mausteiseksi. Koska mukana on juustokuminaa ja valkosipulia, keiton maku voimistuu saadessaan tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään. Tästä johtuen maukas soppa sopii mainiosti lounasevääksi. Proteiinipitoisten papujen ja jauhelihan ansiosta keitto pitää myös nälän loitolla.
Tortillakeitossa höysteet ovat piste iin päälle. Valmiin, kuuman keiton pinnalle murustellaan maissilastuja ja viipaloidaan avokadoa. Maku viimeistellään tuoreella korianterilla.
Tortillakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota noin 5 minuuttia.
- Lisää jeera ja chilijauhe ja pyöräytä. Lisää salsa, kasvisliemi ja hunaja ja kiehauta. Valuta ja huuhdo mustapavut ja maissi ja lisää keittoon. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
- Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon lopuksi.
- Tarjoa maissilastujen ja muiden täytteiden kanssa.
Miksi ohjeessa ei lue paljonko chilimaustetta?
Mitä tuo valkoinen sopassa näkyvä on, sitä ei myöskään ole reseptissä mainittu...
Kiitos kommenteista! Chilimaustetta tarvitaan teelusikallinen. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi paksu jogurtti tai ranskankermanokare.
Oli todella hyvää. Tein sitä eilen. Korianterin jätin suosiolla pois, kun en sitä voi sietää. Chilimaustetta laitoin 1 tl, vaikka ohjeessa sitä ei silloin lukenutkaan. Seuraavalla kerralla laitan medium salsaa, mieto on liian mietoa makuuni.
Mitä salsaa keittoon laitetaan?
Mikä tahansa tomaattinen salsakastike sopii tarkoitukseen. Kannattaa valita tulisuusaste oman maun mukaan.