Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Tuttu maku uudessa muodossa! Lämmittävän tex mex -keiton maku vain paranee ajan kanssa – seuraavana päivänä se on superherkkua.

Moni keitto ja pata on hyvää valmistuspäivänä, mutta seuraavana vielä parempaa. Tämä tortillakeitto kuuluu siihen joukkoon.

Ideana on höystää jauheliha-kasviskeitto salsakastikkeella lämmittävän mausteiseksi. Koska mukana on juustokuminaa ja valkosipulia, keiton maku voimistuu saadessaan tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään. Tästä johtuen maukas soppa sopii mainiosti lounasevääksi. Proteiinipitoisten papujen ja jauhelihan ansiosta keitto pitää myös nälän loitolla.

Tortillakeitossa höysteet ovat piste iin päälle. Valmiin, kuuman keiton pinnalle murustellaan maissilastuja ja viipaloidaan avokadoa. Maku viimeistellään tuoreella korianterilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillakeitto

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
½
(oranssi) paprika
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
tl
chilijauhetta
dl
(noin 400 g ) (mietoa) salsaa
1
l
kasvislientä
1
rkl
hunajaa
1
tlk
kypsiä mustapapuja
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
maissia
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
maissilastuja, tuoretta korianteria, avokadoa ja limeä

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota noin 5 minuuttia.
  2. Lisää jeera ja chilijauhe ja pyöräytä. Lisää salsa, kasvisliemi ja hunaja ja kiehauta. Valuta ja huuhdo mustapavut ja maissi ja lisää keittoon. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon lopuksi.
  4. Tarjoa maissilastujen ja muiden täytteiden kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Miksi ohjeessa ei lue paljonko chilimaustetta?

Vierailija

Mitä tuo valkoinen sopassa näkyvä on, sitä ei myöskään ole reseptissä mainittu...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Chilimaustetta tarvitaan teelusikallinen. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi paksu jogurtti tai ranskankermanokare.

Nainen 58v

Oli todella hyvää. Tein sitä eilen. Korianterin jätin suosiolla pois, kun en sitä voi sietää. Chilimaustetta laitoin 1 tl, vaikka ohjeessa sitä ei silloin lukenutkaan. Seuraavalla kerralla laitan medium salsaa, mieto on liian mietoa makuuni.

Vierailija

Mitä salsaa keittoon laitetaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Mikä tahansa tomaattinen salsakastike sopii tarkoitukseen. Kannattaa valita tulisuusaste oman maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Todella mehevä ja kostea gluteeniton "lasagne" syntyy korvaamalla pastalevyt kesäkurpitsaviipaleilla. Viipaleet kannattaa maustaa suolalla ja pyyhkiä irronneet nesteet pois hetken päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsalasagne

Ainekset

1
kg
keskikokoista kesäkurpitsaa
noin 3
rkl
suolaa
2
dl
raastettua parmesaania
200
g
murusteltua fetaa tai raastettua mozzarellaa
TÄYTE
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
nauta-sikajauhelihaa tai naudanjauhelihaa
2
prk (yht. 800 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.
  2. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.
  4. Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + yön yli valuttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaattiliemi ja sattumat

Ainekset

3
isoa kypsää pihvitomaattia
1
pieni valkosipulinkynsi
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
isoa basilikan lehteä
LISÄKSI
400
g:n pala
vesimelonia
1
pieni cantaloupemeloni
125
g
mozzarellapalloja
syötäviä kukkia ja basilikan lehtiä
(jääpaloja)

Työvaiheet

  1. Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.

  2. Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.

  3. Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.

  4. Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.

  5. Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.

Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puolivalmisteita ja säilykkeitä hyödyntämällä syntyy aasialaisia makuja sisältävä kalasoppa alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kalakeitto

Ainekset

1
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
kalakastiketta
1
iso tlk (noin 275 g/180 g)
tai 2 pientä tölkkiä kalasäilykettä tomaattikastikkeessa, esim. Järki Särki
1
pkt (250 g)
valmiita suikaloituja Aasia-vihanneksia (esim. Apetit Tuorekset)
2
rkl
limetin mehua
LISÄKSI
thaibasilikaa ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.

  3. Lisää vesi, kookosmaito, kalakastike ja soijakastike ja keitä 5 minuuttia.

  4. Laita kala (liemineen) ja kasvikset keittoon ja keitä 2 minuuttia. Lisää lopuksi limetin mehu.

  5. Hienonna halutessasi yrttejä pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Perinteisessä kesäkeitossa hennon makuinen liemi antaa tuoreiden kasvisten loistaa. Ole tarkkana kasvisten keittojärjetyksessä, jotta kaikki pysyvät napakoina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
8
naattiporkkanaa
1
kukkakaali
3–4
dl
herneenpalkoja (n. 1 dl herneitä)
3
kesäsipulia
1
rkl
voita
1
l
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouhittuna
1
ruukku tilliä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Varhaisperunoita ei tarvitse kuoria, peseminen juuresharjalla riittää. Pese myös porkkanat ja leikkaa ne 4–6 osaan. Voit halutessasi kuoria porkkanat.

  2. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloitele varsi. Riivi herneet.

  3. Suikaloi sipulit varsineen.

  4. Kuumenna kattila ja sulata voi siinä. Kuullota suikaloitua sipulia voissa pari minuuttia.

  5. Lisää kasvisliemi ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi. Lisää perunat ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat puolikypsiä.

  6. Lisää porkkanat ja kukkakaalit ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  7. Lisää kerma, herneet, suola ja pippuri. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)