Me Naiset on lisännyt 1292 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Lasse Lecklin

Vegaaninen ruskeakastike on vegeversio klassikkosta. Sen valmistamiseen tarvitsen vähän malttia ja vain muutaman raaka-aineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen ruskeakastike

Ainekset

2
rkl
(40 g) margariinia
½
dl
vehnäjauhoja
3
dl
vettä
2
dl
kaurakermaa
1
tl
sinappia
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata margariini pannulla. Lisää jauhot ja sekoita. Anna jauhojen paahtua paistinpannulla keskilämmöllä kunnolla ruskeiksi samalla sekoitellen. Tarkkaile, etteivät jauhot pääse kärähtämään ja alenna tarvittaessa lämpöä. Ruskistumiseen menee 7–10 minuuttia. Kun pannulta nousee hyvä paahteinen tuoksu, jauhot ovat hyvin ruskistuneet.
  2. Lisää vesi ja kaurakerma ja sekoita samalla kierrevispilällä, jotta kastike ei paakkunnu. Anna kiehahtaa ja keitä 1–3 minuuttia keskilämmöllä ilman kantta, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta samalla sinapilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Vinkki! Varoi kastiketta mausteilla, kuten savupaprikalla tai chilikastikkeella.

Kommentit (3)

Huono ohje

Mulla ei ees tullu ruskeeta vaan valkosta

Vierailija

Ohjeessa liian vähän jauhoja jäi löysäksi ja vaaleaksi vaikka jauhot paahdettiin?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi. Jauhojen paahtumiseen saa varata yllättävän kauan aikaa - vaikka ne näyttäisivät ruskistuneilta, lopputulos saattaa jäädä vaaleahkoksi. Jos kastike vaikuttaa löysältä, kannattaa antaa sen kiehua hetken ilman kantta, jolloin se sakeutuu. Lisään nämä vinkit reseptiin! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1292 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Korealaisen porsaanlihakeiton umamisuus perustuu kimchiin, kalakastikkeeseen ja soijaan. Makua riittää joka lusikalliseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen porsaanlihakeitto

Ainekset

250
g (noin 4 dl)
kimchiä
300
g
porsaankylkeä
1
rkl + 1 rkl
seesamiöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
raastettua inkivääriä
1
l
kanalientä
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria
1
pkt (noin 300 g)
maustamatonta tofua
Päälle
tuoretta kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Valuta kimchi, mutta säästä liemi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele liha ja ruskista padassa ruokalusikallisessa seesamiöljyä. Lisää sipulit ja raastettu inkivääri ja jatka paistamista 2 minuutin ajan.

  2. Sekoita joukkoon toinen lusikallinen seesamiöljyä, kimchi, kanaliemi, kalakastike, soijakastike, sokeri ja noin ½ dl kimchin lientä. Tarkista tulisuus ja lisää kimchilientä tarvittaessa. Hauduta 15 minuuttia kannen alla.

  3. Kuutioi tofu keittoon ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Viipaloi kevätsipulia valmiin keiton päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2514 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Poimi nuoret nokkoset talteen! Tämän ricottajuustolla rikastetun pastan voi valmistaa myös pinaatista, mutta nokkosen vitalisoivaa makua ei voita mikään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nokkos-ricottapasta

Ainekset

2
l
nuoria nokkosia
½
purjo
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kuohukermaa
40
g
parmesaania
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
basilikaa
½
sitruuna
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Siivilöi ja hienonna.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/ 2 l vettä). Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Huuhtele ja viipaloi purjo. Paista öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, lisää kerma ja keitä keskilämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

  4. Raasta parmesaani. Sekoita se ja ricotta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna basilika, lisää se nokkosten kanssa kastikkeeseen ja anna lämmetä hetki.

  5. Jaa pasta ja kastike lautasille ja purista tilkka sitruunamehua annoksiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2514 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta munakoisot makeansuolaisella misomarinadilla. Rinnalla maistuu pähkinäinen porkkanatahna ja superhelppo rapea coleslaw.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset tahmeat munakoisot

Ainekset

450
g
(japanilaisia) munakoisoja
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
miriniä
2
rkl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
tl
seesamiöljyä
Porkkana-pähkinätahna
300
g
porkkanaa
3
dl
cashewpähkinöitä
2
paahdettua säilykepaprikaa
½
tl
suolaa
Punakaalislaw
400
g
punakaalia
4
rkl
(vegaanista) majoneesia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
tummia siemenettömiä viinirypäleitä
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 2 cm:n viipaleiksi. Le­vitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille suola ja jätä odottamaan puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Tee tahna. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen 2–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta paprikat. Yhdistä kaikki tahnan ai­neet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Paahda lisukkeeksi tulevia seesaminsie­meniä pannussa koko ajan liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet heti pois pannusta, etteivät ne pala.
  5. Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä pannussa pehmeiksi, muu­tama minuutti molemmin puolin. Siirrä pan­nu pois levyltä ja valuta marinadi munakoi­soille. Kääntele hyvin ja jätä maustumaan.
  6. Valmista punakaalislaw. Suikaloi kaali ohuesti ja laita kulhoon. Sekoita majoneesi ja suola kaaliin.
  7. Halkaise rypäleet halutessasi. Tarjoa mu­nakoisot porkkanatahnan, punakaalin ja rypäleiden kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2514 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Tässä jäätelössä on totisesti makua! Viiden aineksen vegaaninen jäätelö syntyy 10 minuutissa ja pakastuu neljässä tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + pakastus 4–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustaherukka-basilikajäätelö

Ainekset

1
prk (2½ dl)
kauravispiä
dl
(kookos)sokeria
1
ps (200 g)
mustaherukoita (pakaste)
1
prk (250 ml)
kookoskermaa
½
ruukku basilikaa
(kookoshiutaleita)

Työvaiheet

  1. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sokerilla.
  2. Soseuta kohmeiset herukat, kookoskerma ja basilikanlehdet sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Sekoita herukka-kookossose kauravaahtoon. Kumoa seos laakeaan pakastusrasiaan, tasoi­ta pinta ja peitä kannella tai kelmulla. Pakasta vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
  4. Koristele annokset halutessasi kookoshiutaleilla ja mustaherukoilla.

Kommentit (0)