
Vegaaninen ruskeakastike on vegeversio klassikkosta. Sen valmistamiseen tarvitsen vähän malttia ja vain muutaman raaka-aineen.
Vegaaninen ruskeakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata margariini pannulla. Lisää jauhot ja sekoita. Anna jauhojen paahtua paistinpannulla keskilämmöllä kunnolla ruskeiksi samalla sekoitellen. Tarkkaile, etteivät jauhot pääse kärähtämään ja alenna tarvittaessa lämpöä. Ruskistumiseen menee 7–10 minuuttia. Kun pannulta nousee hyvä paahteinen tuoksu, jauhot ovat hyvin ruskistuneet.
- Lisää vesi ja kaurakerma ja sekoita samalla kierrevispilällä, jotta kastike ei paakkunnu. Anna kiehahtaa ja keitä 1–3 minuuttia keskilämmöllä ilman kantta, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta samalla sinapilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Vinkki! Varoi kastiketta mausteilla, kuten savupaprikalla tai chilikastikkeella.
Mulla ei ees tullu ruskeeta vaan valkosta
Ohjeessa liian vähän jauhoja jäi löysäksi ja vaaleaksi vaikka jauhot paahdettiin?
Kiitos kommentistasi. Jauhojen paahtumiseen saa varata yllättävän kauan aikaa - vaikka ne näyttäisivät ruskistuneilta, lopputulos saattaa jäädä vaaleahkoksi. Jos kastike vaikuttaa löysältä, kannattaa antaa sen kiehua hetken ilman kantta, jolloin se sakeutuu. Lisään nämä vinkit reseptiin!
Minullakin jäi vaaleaksi, vaikka paahdoin jauhoja 15 min - voisiko riippua margariinista? Käytin sinistä Keijua, joka ei kyllä ruskista oikein mitään. Kastike kuitenkin suurustui hyvin ja maistui hyvältä, joten kiitos reseptistä!