
Tässä on viikonlopun huipennus! Kesytä feta ja tomaatit uunissa, paista jättikatkat valkosipuliöljyssä ja sekoita pastaan.
Uunifeta-jättikatkarapupasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa 3–4 rkl öljyä uunivuokaan. Asettele fetat ja tomaatit vierekkäin vuokaan. Kaada loppu öljy päälle. Rouhi pippuria ja raasta sitruunankuorta pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Taputtele katkaravut talouspaperilla kuiviksi. Halkaise ne halutessasi. Kuori
ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää ravut ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla yrtillä. -
Valuta kypsä pasta. Poista oksat paahtuneista tomaateista ja murenna feta. Kaada tomaatit ja fetat liemineen pastan joukkoon. Lisää katkaravut ja valkosipulit nesteineen. Raasta halutessasi parmesaania pinnalle ja tarjoa heti.
Jos tästä ottaa hipsterielementit kuten terttukirsikkatomaatit ja fetan uunissapaahtamisen pois niin tällä ruokalajilla on nimikin "garides saganaki" spaghetin kanssa.