Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2321 reseptiä.
Linkitetty 238 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Lohko punajuuret uuniin paahtumaan. Puolen tunnin kuluttua saat sekoittaa mukaan linssit, fetan, hunajaisen kastikkeen ja muhkeat mausteet. Ihana feta-punajuurisalaatti on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu punajuuri-fetasalaatti

Ainekset

1
kg
pieniä punajuuria
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (240 g)
keitettyjä linssejä
1
ruukku
tilliä
200
g
fetajuustoa
2
rkl
dukkah-mausteseosta
Kastike
1
kesäsipuli varsineen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne vuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

  2. Tee kastike. Leikkaa sipulin vaalea osa pieniksi kuutioiksi ja varsi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita sipulit ja valkosipulit kulhoon. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua 5 minuuttia. Sekoita sitten öljy ja hunaja joukkoon.

  3. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Hienonna tilli. Sekoita punajuuret, linssit, tilli ja kastike. Murustele feta ja ripota dukkah pinnalle.

Vinkki! Lisää salaattiin oliiveja halutessasi.

Kommentit (4)

Vierailija

Mitähän tuon Dukkah-mausteseoksen sijaan voisi käyttää? "Pähkinäallergia"

Tarkkamartta

Kuvassa näkyy myös oliiveja mutta ei mainita reseptissä?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista!

Se voisi toimia, että paistaa leipämurua rapeaksi, maustaa murun hyvin ja ripottelee sitä salaatin päälle dukkahin sijaan.

Oliivit sopivat salaattiin myös, joten niitä voi halutessaan lisätä. Lisäsimme tämän reseptiin vinkiksi!

Höpönaattori

Tarkkamartta: luepa se ohje uudestaan ja varsinkin viimeinen rivi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Askartelimme joulukortteja ja päätin luoda joulutunnelmaa piparkakun tuoksulla eli tällä jouluisella omenapiirakalla. Tästä tuli todella hyvää ja ihanan kosteaa. Joulun tuoksu valtasi kodin. :)
Tämän tekoon et tarvitse vatkainta vaan taikina sekoitetaan puuhaarukalla. Helppoa ja hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluinen omenapiirakka

Ainekset

Päällys
2
omenaa
3
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
sokeria
Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
sodaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
3/4
tl
neilikkaa
1 1/2
dl
sokeria
2
dl
piimää
85
g
voita tai margariinia
1
kananmuna

Työvaiheet

Päällys:
1. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja  sokeri. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Pohja:

2. Sulata rasva ja jäähdytä.

3. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.

4. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää pinnalle maustuneet omenakuutiot liemineen. 

6. Paista uunin keskitasolla 200- asteessa  25-30 minuuttia.

7. Tarjoile  vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Maukasta joulun odotusta!

Resepti: Tarja Pasanen  @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Tämä pikkusuolainen on ihanan helppo tehdä: revi mozzarella ranskankerman joukkoon, laita päälle herukoita ja viimeistele oliiviöljyllä ja itse tehdyllä kuusisuolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kotiburrata, herukat ja kuusisuola

Ainekset

200
g
buffalomozzarellaa
½
dl
ranskankermaa
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
herukoita
1
tl
oliiviöljyä
KUUSISUOLA
1
dl
kuusenneulasia
1
dl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kuusisuola. Irrota neulaset oksista. Hienonna neulasia ja suolaa tehosekoittimessa 1 minuutti, kunnes suola on värjääntynyt vihreäksi.

  2. Revi mozzarella suikaleiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma ja etikka. Laita juustoseos lautaselle, lisää herukat ja ripottele päälle oliiviöljy ja kuusisuolaa. Laita loppu kuusisuola kannelliseen rasiaan ja käytä mausteena. Suola säilyy kuukausia.

Vinkki Jos saat burrata-juustoa, korvaa mozzarella ja ranskankerma sillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2321 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kurpitsa ei kätkeydy tällä kertaa piirakkaan, vaan ihanaan jälkkäriin. Kerroksittain kootuissa maljoissa vuorottelevat makea, pehmeä ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + kurpitsakiisselin jäähtyminen noin 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurpitsajälkkärimaljat

Ainekset

800
g
kuutioitua kuorittua kurpitsaa
2
dl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
dl
hunajaa
1
dl
omenamehua
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
jauhettua neilikkaa
ripaus suolaa
RAPEAT PEKAANIPÄHKINÄT
100
g
karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
2
tl
kookosöljyä
2
tl
hunajaa
2
tl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
tl
jauhettua kanelia
ripaus suolaa
LISÄKSI
4
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
valmista granolaa

Työvaiheet

  1. Laita kattila puolilleen vettä ja kiehauta vesi. Laita kurpitsakuutiot lävikköön kattilan päälle ja keitä vesihauteessa noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Mittaa kurpitsasose, sokeri, hunaja, omena- ja sitruunamehu sekä mausteet kattilaan ja kuumenna niin, että seos pulpahtelee kunnolla. Keitä keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin jäähtymään kunnolla.

  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää öljy, hunaja, sokeri ja mausteet ja paahda vielä muutama minuutti. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

  5. Lusikoi granolaa pienten lasien pohjalle. Laita kerros kurpitsakiisseliä päälle ja sen päälle kermavaahtoa. Toista sama toisen kerran. Ripottele rapeita pekaanipähkinöitä päällimmäiseksi.

Kommentit (0)