Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Oletko koskaan hauduttanut keittoa uunissa? Tapa sopii mainiosti huolettomalle kokille. Tähän soppaan voi käyttää kaikkia mahdollisia juureksia, sillä maut sulautuvat yhteen pitkään haudutettaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Hartaudella hautunut juureskeitto

Ainekset

300
g
porkkanaa
1
iso (250 g)
palsternakka
pala
(noin 300 g)
lanttua
1
pieni
purjo
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
7
dl
vettä
3
dl
lagerolutta
2
kasvisliemikuutiota
1
tl
sokeria tai hunajaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
dl
punaisia kuivattuja linssejä
Pistou-kastike
2
rkl
vihreää pestoa
2
rkl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat, palsternakka ja lanttu. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti, poista kanta ja viipaloi.
  2. Kuumenna öljy uunin kestävässä kattilassa. Lisää tomaattipyree, juurekset ja purjo. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi ja olut.
  3. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta sokerilla, oreganolla ja rosmariinilla. Kiehauta kuumaksi.
  4. Hauduta keittoa 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Huuhtele linssit lävikössä ja lisää joukkoon. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
  5. Sekoita pesto, öljy ja vesi kulhossa. Valuta pistou-kastiketta keittoannoksen päälle. Tarjoile lisäksi tuoretta maalaisleipää. 

Kommentit (4)

Vierailija

Millä voi mahdollisesti korvata oluen jos ei halua käyttää sitä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, omenatäysmehu käy myös hyvin! Silloin hunaja tai sokeri kannattaa jättää pois.

Atte

Ihana resepti. Menin pitkälti ohjeen mukaan, mutta lisäsin sipulia, meiramia, basilikaa sekä hieman chiliä ja cayennepippuria.

Janet

Linssit ei sovi tähän keittoon,pilasivat maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta raikkaampi aloitus aamulle! Voisilmä saa nyt väistyä appelsiinimehusta ja lemon curdista sekoitetun sitrussilmän tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruspuuro

Ainekset

3
dl
vettä
1
dl
kvinoaa
6
dl
mantelimaitoa
3
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
dl
hasselpähkinöitä
2
appelsiinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
dl
lemoncurd-sitruunatahnaa
3–4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa vedellä tiheässä siivilässä ja kaada katti­laan. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada mantelimaito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kaurahiuta­leet ja kurpitsansiemenet kiehuvaan nestee­seen. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla noin 10 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen. Mausta kypsä puuro hunajalla ja suolalla.
  2. Paahda pähkinöitä kuumassa, kuivassa pannussa 2–3 minuuttia. Älä polta. Rouhi paahdetut pähkinät veitsellä.

  3. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuik­si viipaleiksi. Notkista sitruunatahna appelsiinimehulla.

  4. Tarjoa puuro pähkinärouheen, appelsiini­en, sitrustahnan ja mantelimaidon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sitruunapastaan tarvitaan vain sitruunamehua, voita ja parmesaania. Kun paahtaa voin pähkinäiseksi ja käyttää sitruunan kuorineen, makua riittää joka haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-voipasta

Ainekset

1
(luomu)sitruuna
100
g
voita
1
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Pese ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Poista mahdolliset siemenet. Sulata puolet voista laakeassa kattilassa. Lisää sitruunaviipaleet ja kypsennä niitä keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes voi on ruskistunut.

  3. Nosta sitruunaviipaleet kattilasta leikkuulaudalle, jätä voi kattilaan. Säästä neljä sitruunaviipaletta viimeistelyyn, leikkaa loput pieniksi kuutioiksi.

  4. Kun pasta on napakan kypsää, ota 3 dl pastan keitinvedestä talteen. Valuta pasta.

  5. Vatkaa 2 dl keitinvettä ruskistuneen voin joukkoon. Lisää loppu voi nokareina koko ajan sekoittaen. Kaada valutettu pasta kattilaan ja anna pastan imeä kastiketta itseensä pari minuuttia pastaa käännellen. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä. Sekoita parmesaaniraaste, sitruunakuutiot ja pippuri pastan joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  6. Jaa pasta lautasille ja koristele annokset sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tunnetko maltankas­tikkeen? Hollandaisen appelsiinilla maustettu serkku on täydellinen valinta parsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsat ja maltankastike

Ainekset

500
g
valkoista tai vihreää parsaa
Maltankastike
100
g
voita
2
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
appelsiinimehua
2
kananmunankeltuaista
2
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
sitruunanmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumai­set tyvet. Kuori parsojen varret, ohutvartisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä par­sat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suo­laa/1 l vettä). Valkoisten parsojen keittoaika on 7–10 minuuttia, vihreiden 2–5 minuuttia.
  3. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista 1 rkl mehua.
  4. Erottele keltuaiset teräs- tai lasikulhoon. Laita kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei osu veteen. Lisää 2 rkl kuumaa vettä keltuaisten jouk­koon ja vispaa seosta noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää voi pieninä nokareina kastikkee­seen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja mausta kastike suolalla, pippurilla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (0)