Joulun himotuin leivonnainen yhdistää kaksi klassikkomakua samaan palaan! Piparimokkapalat ovat niin koukuttavan hyviä, että pellillisen sijaan kannattaa tehdä saman tien kaksi.
Piparimokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa, nosta se hellalta ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste.
- Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, maito ja suklaa-voisula vaahdon joukkoon muutamassa erässä.
- Leikkaa jäinen piparitaikina järeällä veitsellä pikku kuutioiksi. Levitä mokkapalataikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille nuolijan avulla. Ripottele piparitaikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa vain meheviä murusia eikä löysää taikinaa.
- Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus. Keitä kahvi tai valmista se espressokoneella. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparkakkumauste. Kaada kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin pehmeää, että sitä on helppo sekoittaa.
- Levitä kuorrute pohjan päälle. Murustele piparkakkuja koristeeksi.
Hei, tuleeko tästä pellillinen? :)
Tulee mut on aika makee
Ihan hirvee määrä sokeria pohjassa ja päällisessä. 😮
Vähensin sokerin pohjataikinaan 3 dl ja hyvin riitti. Kumman tömäkkää taikina oli silti. Ehkä vähentäisin myös suklaan määrää seuraavalla kerralla...ja kyllä -≥ tuli paksu pohja pellillisestä. Päälliseen Ei kahvia dl kertahuitaisulla, vaan tippa kerrallaan....vähempikin riittää.
Laitoin sokeria 1,5 dl, tuli hyvää!
Älyttömän kuivaa tuli, vaikka paistoin vain 19min. Vähentäisin sokerin ja jauhojen määrää hurjasti. Jopa vieraat kehtasivat kommentoida, että oli pahaa, eivätkä halunneet kotiinviemisiksi. Yli puoli peltiä meni roskiin, kun ei itsellekkään maistunut. Tuli olo, että respetin tekijät eivät ole itse tätä tainneet kokeilla tehdä.
Tämä ohje ei kyllä toimi, lopputulos todella kuiva ja tiivis. Sokerinmäärä on aivan liian suuri. Olisi hyvä, että reseptiä korjailtaisiin.
Ei toimi tämä resepti.
Kiitos kommenteista ja palautteista, testasimme tämän reseptin uudelleen. Nyt ohje on korjattu, mutta kuitenkin niin, että lopputulos on alkuperäiselle reseptille uskollinen! Jauhojen, sokerin ja kaakaojauheen määrää on vähennetty taikinasta. Paistoaika on lyhennetty sellaiseksi, että mokkapalalevystä tulee mehevä kypsä. Myös kuorrutukseen lisättävän kahvin määrää on tarkennettu.
Tykkään tosi paljon makeesta mut tää oli jo super ällö makee... ilman kuorrutusta pystyy kyl syömään mut kuorrutuksen kera ei mee kyl alas... vähän niinku rahat meni nyt roskakoriin.
Mites tämä tehdään gluteenittomana? Korvataanko vehnäjauhot vaan gluteenittomalla jauhoseoksella.
Kiitos kysymyksestäsi, periaatteessa voit vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja käyttää sitä yksi yhteen. Olen maininnut täällä muuallakin, että vähimmän hötöisen lopputuloksen olen saanut aikaan kauraa sisältävällä vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella https://myllarin.fi/tuote/myllarin-vaalea-jauhoseos-gluteeniton/
Tässä tapauksessa pitää muistaa huomioida, että myös taikinaan sattumiksi lisättävän piparitaikinan tulee olla gluteenitonta.