
Kulhollinen piparjuurella maustettua, raikasta ja täyteläistä skagenröraa häviää joulun kalapöydästä ensimmäisenä. Lisukkeeksi sopivat keitetyt pienet perunat tai saaristolaisleipä.
Katkarapuleipä toast skagen on suosittu alkuruoka. Majoneesipohjainen katkaraputäyte skagenröra sopii kuitenkin mainiosti myös sellaisenaan joulupöydän kalojen seuraan. Lisukkeena maistuvat kuorittuina keitetyt pienet kiinteät perunat tai saaristolaisleipä.
Tällä kertaa skagenröra valmistetaan kuorimattomista kypsistä katkaravuista. Voit kuitenkin halutessasi oikaista ja käyttää valmiiksi kuorittuja katkaravunpyrstöjä. Tärkeintä on muistaa ottaa pakasteravut sulamaan jääkaappiin päivää ennen tarjoilua, jolloin ne sulavat tasaisesti ja säilyvät takuuviileinä.
Itse röran voi valmistaa pari tuntia ennen tarjoilua. Katkaravut kuoritaan, valutetaan ja ainekset sekoitetaan keskenään.
Aivan perinteinen skagen tämä katkarapuherkku ei ole, sillä se on maustettu raikkaaksi piparjuurella. Helpoiten tarkoitukseen sopii valmis piparjuuritahna, jota löytyy kaupan kylmätiskistä.
Piparjuuriskagen
Ainekset
Työvaiheet
- Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa yön yli.
- Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunankuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita sipuli, suola ja pippuri joukkoon. Anna maustua vähintään 5 minuuttia.
- Kuori katkaravut. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Laita ne sipulin joukkoon. Hienonna tilli ja lisää kulhoon. Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna joukkoon.
Onpa varsinainen annoskuva. Seokseen on käytetty ns ”isoja dippikatkarapuja” joiden pyrstön päähän on tarkoituksella jätetty kuorenpalanen. Ei niitä voi sekoittaa skagenröraan. Tuota syödessä joutuu muuten koko ajan poimimaan suustaan kuorenpalasia.
Ei jatkoon!
Kyllä meidän joulu-tai muissakaan pöydissä ei mitään monimutkaisia = rasva/kaloripommeja valmisteta. Ihan perusruokaa tehdään.
Jos esimerkiksi jo kinkkukastikkeen valmistus ala Sara C. kestää lähes tunnin niin huh.huh.
Ei ihme, jos joulu aiheuttaa stressiä kaikkine sekoituksineen. Erityisesti ruokavastaaville voimia!
Nam.Teen heti....ja syön pyrstöineen,😂.
Toast Skagen on ruotsalaisen Tore Wretmanin luomus. Hän kääntyy haudassaan tuosta häväistyksestä. Ei tuo ole Toast Skagen. Olen asunut Ruotsissa 30v, vaimo ollut töissä Tukholmalaisravintolan keittiössä toistakymmentä vuotta. Restaurangskolan käynyt ammattilainen hänkin. Mikä ihmeen vimma se ajaa vääntämään kuuluisat, klassiset reseptit uuteen uskoon? Pyhäinhäväistystä! Arvosana nolla, asteikko nolla-sata.
Toast Sgagen on.... Miksi sitä pitää vääntää samalla nimellä huonommaksi. Iken täysin edellisten kirjoittajien kanssa samaa mieltä.
Että jaksatte olla negatiivisiä. Jos resepti ei kiinosta jätä väliin. Pitäisikö meidän vain käyttää neanderthaalisten ruokavalio.?Mitään ei voida kokeilla eikä muunella? Olen seurannut näitä kommenteja kauan ja tunnen myötähäpeä teidän puolesta. Olen myös seurannut nimimerkit jotka mollaavat kaikkea mutta ei ole vielä tullut "parempi"vaihtoehoto joka olisi ollut "MAAILMA MULLISTAV RESEPTI". JOTEN .. JOS EI OLE RAKENTAVA KRITIIKKI,NIIN JÄTÄ KOMMENTIT KIRJOITTAMATTA JA HANKI ELÄMÄÄ!! Hyvää joulua teille kaikille sitä huolimatta🤶👍👍👍👍👍
Skagen on ihan vakiintunut oikea resepti, eikä tuo ole Skagen ja sellaisena sita arvostellaan, koska sitä reseptissä Skageniksi väitetään. Mikä vika siinä muka on, jos esittää jonkin reseitin oikeassa, alkuperäisessä vakiintuneessa muodossaan. Eivät kaikki tämän lehden lukijat osaa tehdä oikeaa Skagenia, joten olisi ihan asiallista esitellä sellainen. Hyvä ruotsalainen resepti, samoin kuin Janssons frestelse, molemmat kuuluvat meillä vuoden juhlapäivien tarjontaan. Ja mitäs on "sokerisuolattu graavilohi"? Graavilohihan on aina sokerisuolattua.
Eihän tässä mitään "oikeaa reseptiä" olla esiteltykään, lähinnä vain haukuttu tämä resepti lyttyyn. Jos kommentoijia niin paljon häiritsee, niin mikäpä estää kertomasta tässä meille sitä virallista reseptiä. Sitä odotellessani teen tätä jouluksi itselleni ja aion myös nauttia siitä.
Lapsellista tulla raivoamaan ja pätemään reseptin kommenttikenttään. Ihan niin kuin reseptejä ei olisi modifioitu iät ja ajat uuteen uskoon kulloisenkin aikakauden mukaan. Mutta pitäähän sitä omaa paremmuuttaan toki yrittää tuoda näinkin esiin pätemällä ihan turhaan :)
Täällä Keski-Euroopassa reseptisivustot ja niiden keskusteluosiot ovat todella reseptivalikoimaa rikastava inspiraatioiden lähde. Yksi ratkaiseva ero tämän soppa 365 kommentoijiin on selkeä: me
esim .chefkoch.de:n käyttäjät kokeilemme ja varioimme reseptejä ja kommentoimme niitä omien kokemustemme perusteella. Keskustelut ovat miellyttäviä lukea ja antavat täydentäviä vinkkejä reseptien käyttäjille. Joutava arvostelu ei kuulu sivistysmaissa teemakeskustelupalstojen sisältöihin