Sanna Soppa365 on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 295 keittokirjaan.
Ohje Sanna Maskulin

Kun graavaat lohen suolaliemessä, saat takuuvarman, tasaisen tuloksen. Suolaliemi myös kiinteyttää kalaa hieman, joten se on helpompi leikata tarjolle.

Kokit, kalamiehet ja mummot sen tietävät: suolaliemi on paras valinta, jos haluat, että graavikala onnistuu varmasti. Kun kala upotetaan jääkylmään suolaliemeen, se maustuu tasaisesti. Lisäksi kala hieman kiinteytyy, jolloin se on helpompi leikata tarjolle.

Suolaliemessä maustunut lohi on helppo tehdä. Maustumisaika riippuu kalan painosta. Hyvä sääntö on, että 1 kg:n painoiselle kalalle riittää 1 litra lientä ja 1 vrk aikaa maustua. Tämä resepti toimii mahtavasti myös siialle, mutta silloin suolaantumisaika on lyhyempi, noin 6 tuntia.  Resepti on alun perin legendaarisen ruokatoimittaja Anna-Maija Tantun laatima, ja julkaistu Glorian ruoka & viinissä. Mutta hyvissä resepteissä on se puoli, että ne eivät vanhene koskaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Ainekset

800–1 000
g
lohifileetä
1
l
vettä
1
dl (120 g)
hienoa merisuolaa
2
rkl (24 g)
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa ½ l vettä. Lisää merisuola ja sokeri. Kun mausteet ovat liuenneet, lisää ½ litraa kylmää vettä ja laita liemi jääkaappiin kylmenemään muutamaksi tunniksi.
  2. Kun liemi on kylmää, laita lohifilee lihapuoli alaspäin laakeaan, reunalliseen vuokaan. Kaada liemi päälle. Peitä astia kelmulla tai kannella. Anna maustua noin 1 vrk.
  3. Huuhtele suolaantunut kala kylmällä vedellä ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tarjolle.

Kommentit (2)

Rebel
Seuraa 
Liittynyt26.8.2016

Tämä on ihan paras graaviresepti!! Tehty monena vuonna ja aina takuu varma onnistuminen 😀

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1453 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihanan raikas savulohi-jyväsalaatti saa keväisen makunsa sitruunasta, yrteistä ja herneistä. Ateriajyvät varmistavat, että salaatti jättää kylläiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + jäähtymiset
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen lämminsavulohi-jyväsalaatti

Ainekset

3
dl (raakoja)
ateriajyviä (esimerkiksi ruokavehnä)
2
pientä tlk (à noin 140- 150 g)
säilykemaissia
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
ruukku
tilliä
½
ruukkua
herneenversoja
6
kevätsipulin vartta
300
g
sokeriherneitä ja/tai salaattiherneitä
450
g
lämminsavulohta
KASTIKE
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Keitä ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  3. Valuta maissi ja taputtele kuivaksi. Sekoita joukkoon suolaa ja öljyä. Levitä yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes maissi on rapeaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

  4. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kala paloiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Nyt on reilusti sitruunaa! Ihana pullapiirakka on helppo tarjottava isommalle porukalle. Pehmeä curdimainen täyte tehdään kananmunan keltuaisista ja siinä on sitruunaa mehuna ja kuoriraasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
35 min + kohottaminen ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapeltipulla

Ainekset

1
luomusitruunan kuori raastettuna
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
kananmuna
7–8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
1
luomusitruunan kuori raastettuna
1
dl
sitruunamehua
dl
vettä
dl
sokeria
5
rkl
maissitärkkelystä
4
keltuaista
100
g
voita
LISÄKSI
1
kananmuna
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää kuoriraaste, sokeri, suola ja muna. Alusta noin 2/3 jauhoista nesteeseen, lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa pari minuuttia niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja tarvittaessa. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

  2. Tee täyte. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista tarvittava määrä mehua kattilaan. Lisää joukkoon kuoriraaste, vesi, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Vispaa tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes täyte paksuuntuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja vispaa voi joukkoon nokareina. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Ota taikinasta sivuun noin kolmannes. Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä reunallisen pellin kokoiseksi (n. 30 cm x 40 cm) levyksi. Siirrä se leivinpaperin avulla pellille. Jaa loppu taikina kahtia ja pyöritä pitkiksi, ohuiksi tangoiksi. Napsauta tangot toisesta päästä yhteen ja puno ne yhteen. Kiepauta punos kiertämään taikinalevyn reunoja. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pullan reunat munalla. Levitä jäähtynyt täyte tasaiseksi kerrokseksi
    taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä uunin alaosassa 25–30
    minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Onkohan tästä hävinnyt osa ohjeesta bittiavaruuteen?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! 
Kiitos kommentista, ohjeesta oli tosiaan jäänyt viimeinen lause puuttumaan. Se on nyt korjattu!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)