Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 621 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Nämä kalapihvit muotoillaan pellille lusikalla. Uuni hoitaa loput!

Uunilohi on aina hyvää, mutta kalaruokapäivään saa mukavaa vaihtelua valmistamalla lohifileestä pihvejä.

Kalapihvit saavat mainion makunsa kuutioidun kalan joukkoon hienonnetusta kylmäsavulohesta ja tillistä. Lisäksi joukkoon raastetaan yksi peruna, joka voi olla joko keitetty tai raaka. Raaka peruna kypsyy pihvimassassa röstimäisen napakaksi, kun taas keitetty peruna sitoo aineksista irtoavaa kosteutta.

Joukkoon lisätään yksi kananmuna, joten vaikka seos vaikuttaisi aluksi löysältä, se kiinteytyy uunissa. Korppujauhoja ei tarvita, minkä ansiosta pihvimassa on valmis lusikoitavaksi pellille saman tien.

Pihvien muotoilun saa unohtaa: lohipihvit ovat parhaimmillaan rentoina ja rouhean muotoisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 pihviä
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-perunapihvit

Ainekset

400
g
kirjolohifileetä
100
g
kylmäsavulohta
1
peruna raastettuna (kypsä tai raaka)
2
rkl
hienonnettua tilliä
½
tl
suolaa
1
kananmuna
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
  2. Kuori ja raasta peruna. Hienonna tilli.
  3. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.

Kommentit (14)

Hyvältä näyttää

Onko peruna raaka vai keitetty?

Vierailija

Raaka

Vierailija

Hyvää.

Vierailija

Erittäin hyvää, monta kertaa tehty ja jopa muksujen mieleen. Sopisi myös juhliin tarjottavaksi.

Elokuu

Vaikuttaa kiinnostavalta. Kokeilen.
Reseptissä aineet muistettavissa, mikä on ruoanlaitossa tärkeä asia.
Kiitos

hessuhoopo

Anteeksi mutta mitä tuo kekojuttu tarkoittaa? Eihän niitä pihvejä nyt uunissa päällekkäin paisteta?

Kultainto Pii

Lisukkeena Skakenröraa. Taikka jos vaikka vielä sotkisi valmistusvaiheessa katkarapuja joukkoon.

Kokeilevaa kokkausta

Näyttää upealle.. Olen itse harmikseni kalalle allerginen, mutta uskoisin, että meillä olisi muiden mieleen, ja juhlaruokanakin voisin kuvitella. Juhlia ajatellen; jollei ehdi paistella juhlahumussa, maistuvatko myös haaleina?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, uskoisin että maistuvat haaleinakin! Varsinkin, jos tekee pihveistä pieniä ja suupalamaisia.

Kokeilevaa kokkausta

Kiitos vastauksesta.. Ok. Ehkäpä pitää tehdä testiksi ensin kotijoukoille reilu annos :) 

Vierailija

Voisikohan perunan korvata perunasipuli sekoituksella. , pakasteena.

Sirkku

Kiinnostaisi tietää, onko joku paljastanut näitä, eli ovatko hyviä pelastamisen jälkeen ?

Sirkk

...siis pakastamisen, ei pelastamisen 😅

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1453 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihanan raikas savulohi-jyväsalaatti saa keväisen makunsa sitruunasta, yrteistä ja herneistä. Ateriajyvät varmistavat, että salaatti jättää kylläiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + jäähtymiset
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen lämminsavulohi-jyväsalaatti

Ainekset

3
dl (raakoja)
ateriajyviä (esimerkiksi ruokavehnä)
2
pientä tlk (à noin 140- 150 g)
säilykemaissia
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
ruukku
tilliä
½
ruukkua
herneenversoja
6
kevätsipulin vartta
300
g
sokeriherneitä ja/tai salaattiherneitä
450
g
lämminsavulohta
KASTIKE
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Keitä ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  3. Valuta maissi ja taputtele kuivaksi. Sekoita joukkoon suolaa ja öljyä. Levitä yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes maissi on rapeaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

  4. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kala paloiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2866 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pue mozzarellasalaatti uuteen asuun ja vaihda tomaatit vihreisiin kasviksiin. Vaihtele saatavuuden mukaan parsaa, herneenpalkoja, avokadoa tai vaikkapa broccolinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä mozzarellasalaatti

Ainekset

8
vihreää parsaa
100
g
litteitä sokeriherneenpalkoja
1
dl
(pakaste)herneitä
½
tl
suolaa
2
pientä avokadoa
2
tl
sitruunamehua
250
g:n
pallo mozzarellaa tai burrataa
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
Yrttiöljy
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku yrttejä (esimerkiksi basilikaa, lehtipersiljaa, minttua tai niiden sekoitusta)
noin 1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
tl
suolaa
Tarjoiluun
paahdettua maalaisleipää tai patonkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin yrttiöljy. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se yrtinlehtien kanssa tehosekoittimeen. Lisää öljy vähän kerrallaan sekoittaen. Aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
  2. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Lisää herneenpalot ja herneet. Jatka keittämistä noin 1 minuutti. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen jäähtymään.
  3. Kuori ja viipaloi avokadot. Pirskota päälle sitruunamehua. Nosta tarjoiluvadille. Lisää joukkoon valutetut vihreät kasvikset. Valuta päälle kastiketta. Laita päälle mozzarellaa, suolaa, pippuria ja sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

VINKKI: Haluaisitko tehdä yrttiöljyn etukäteen, mutta pelkäät sen tummumista? Kasta yrtit kiehuvaan veteen noin 5 sekunniksi, valuta kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele kaikki vesi pois. Tee öljy samaan tapaan, kuin ryöppäämättömistäkin yrteistä.

Kommentit (0)