Nämä kalapihvit muotoillaan pellille lusikalla. Uuni hoitaa loput!
Uunilohi on aina hyvää, mutta kalaruokapäivään saa mukavaa vaihtelua valmistamalla lohifileestä pihvejä.
Kalapihvit saavat mainion makunsa kuutioidun kalan joukkoon hienonnetusta kylmäsavulohesta ja tillistä. Lisäksi joukkoon raastetaan yksi peruna, joka voi olla joko keitetty tai raaka. Raaka peruna kypsyy pihvimassassa röstimäisen napakaksi, kun taas keitetty peruna sitoo aineksista irtoavaa kosteutta.
Joukkoon lisätään yksi kananmuna, joten vaikka seos vaikuttaisi aluksi löysältä, se kiinteytyy uunissa. Korppujauhoja ei tarvita, minkä ansiosta pihvimassa on valmis lusikoitavaksi pellille saman tien.
Pihvien muotoilun saa unohtaa: lohipihvit ovat parhaimmillaan rentoina ja rouhean muotoisina.
Lohi-perunapihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
- Kuori ja raasta peruna. Hienonna tilli.
- Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
- Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
- Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.
Onko peruna raaka vai keitetty?
Raaka
Hyvää.
Erittäin hyvää, monta kertaa tehty ja jopa muksujen mieleen. Sopisi myös juhliin tarjottavaksi.
Vaikuttaa kiinnostavalta. Kokeilen.
Reseptissä aineet muistettavissa, mikä on ruoanlaitossa tärkeä asia.
Kiitos
Anteeksi mutta mitä tuo kekojuttu tarkoittaa? Eihän niitä pihvejä nyt uunissa päällekkäin paisteta?
Lisukkeena Skakenröraa. Taikka jos vaikka vielä sotkisi valmistusvaiheessa katkarapuja joukkoon.
Näyttää upealle.. Olen itse harmikseni kalalle allerginen, mutta uskoisin, että meillä olisi muiden mieleen, ja juhlaruokanakin voisin kuvitella. Juhlia ajatellen; jollei ehdi paistella juhlahumussa, maistuvatko myös haaleina?
Kiitos kysymyksestäsi, uskoisin että maistuvat haaleinakin! Varsinkin, jos tekee pihveistä pieniä ja suupalamaisia.
Kiitos vastauksesta.. Ok. Ehkäpä pitää tehdä testiksi ensin kotijoukoille reilu annos :)
Voisikohan perunan korvata perunasipuli sekoituksella. , pakasteena.
Hyviä, tulevat meillä jatkoon.
Kiinnostaisi tietää, onko joku paljastanut näitä, eli ovatko hyviä pelastamisen jälkeen ?
...siis pakastamisen, ei pelastamisen 😅