Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 262 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Kakkuni maistuu patukalle!

Trendin aloitti Suomessa Kinder-piirakka. Aluksi se oli ihan tavallinen suklaapiirakka vaalealla kreemillä, kunnes joku huomasi, että sehän maistuu aivan Kinder-patukalta. Blogista toiseen seikkaillut resepti aiheutti hämmästyksen sekaista ihmetystä: "se maistuu ihan oikeesti Kinderiltä!". Kannattaa googlata ja kokeilla.

Jos suosikkipatukkasi ei ole Kinder vaan joku muu, aloita ideointi rohkeasti. Millainen olisi Twix-piirakka tai -kakku? No, rapsahtava ja kinuskinen. Bountyn makuja ovat luonnollisesti kookos ja suklaa. Haasteellinen lempipatukka on esimerkiksi Lion-patukka. Sen monimuotoista rakennetta ja ihanan esanssisia makuja voi olla vaikea imitoida.

Snickers iskee makuhermon syntiseen osaan. Suklaa, suolaiset pähkinät ja makea kinuski tyydyttää pahimmankin sokerihiiren. Kuinka ihana onkaan ajatus kokonaisesta kakusta yhden vaivaisen patukan sijaan. Miten Snickers-patukka sitten muuttuisi kakuksi?

Kun on Snickersistä kyse, kakun tyylin on oltava jenkkiläinen. Täyte tehdään siis tuhdiksi ja pohja mehukkaaksi.

Kakun rungoksi on helppo valita suklaapohja. Sopivan tuhti ja jämäkkä, jotta kakkuun saa kerrostettua kaikki patukan parhaat puolet.  Helppo taikina sekoitetaan yhdessä kulhossa ilman sähkövatkainta. Ryhtiä se saa creme fraichesta ja vivahdetta appelsiinimehusta.

Kreemi eli kakuntäyte on hyvä tehdä muusta kuin kermasta, jotta se maistuu kunnolla jenkkilän paksuille kakkukreemeille. Voi ja tomusokeri ovat vaahdotettuina tähän ihan ässä. Lisäksi joukkoon sujautetaan tuorejuustoa tuomaan raikkautta. Koska kinuski on Snickersin olennainen osa, kreemin mauksi tulee ehdottomasti kinuski. Itse keitetty kinuski vaahtoutuu hyvin kreemin joukkoon.

Suolapähkinöissä ei ole paljon pohdittavaa: suolapähkinät suolapähkinöinä.

Kun pohja on leikattu, kreemi vaahdotettu ja pähkinöitä murskattu, eipä muuta kuin kokoamaan. Reilulla kädellä kreemiä, veitsellä varovasti levittäen. Jos kreemi tuntuu löysältä, hetki jääkaapissa auttaa. Pähkinät väliin ja seuraavan kerroksen kimppuun. Ehkäpä pohjaa voisi kostuttaa kevyesti rommilla –ainakin aikuisten versiossa. Reunoille ja kakun päälle vielä kinuskikreemit rennosti ja voilà.

Vai tarvitaanko vielä jotain? Niin kyllähän se on suklaapäällys, josta patukan tunnistaa. Sulatetun suklaan sekaan voi laittaa vähän voita pehmittämään, mutta toisaalta pelkkä suklaa kovettuu napsahtavaksi. Kukin tehköön tyylillään. Sula suklaa valuen kakun päälle ja avitetaan tummaa herkkua vähän reunojenkin yli, jotta syntisyys tulee paremmin esiin. Muutama pähkinä pinnalle ja nyt –VOILÀ!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
60 min + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Snickers-kerroskakku

Ainekset

Suklaakakkupohja
50
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
prk
(200 g) creme fraichea
1
dl
appelsiinimehua
2
munaa
Kinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
(fariini)sokeria
1
rkl
voita
Kinuskikreemi
100
g
voita
1,5
dl
tomusokeria
100
g
tuorejuustoa
2
dl
kinuskia
Suklaakuorrute
150-200
g
tummaa suklaata
1
rkl
voita
Koristeluun ja täytteeksi
suolapähkinöitä

Työvaiheet

1. Tee ensin kinuski. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja sekoita, kunnes seos sakenee. Jos et ole varma, onko kinuski valmista, tipauta tippa kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos tippa ei pysy kasassa, jatka keittämistä. Lisää lopuksi voi ja vatkaa kiiltäväksi. Laita jäähtymään.

2. Tee seuraavaksi kakkupohja. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi.

3. Sulata voi. Siivilöi kuivat aineet leivontakulhoon ja sekoita ne keskenään hyvin. Lisää kuivien aineiden joukkoon voi, mehu, creme fraiche ja munat. Sekoita.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa noin puoli tuntia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä. Kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa.

5. Valmista kinuskikreemi kakun ollessa uunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja kinuski. Jatka vaahdottamista. Laita kreemi jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.

6. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja leikkaa se kahteen tai kolmeen osaan.

7. Täytä kerrokset kreemillä ja ripottele suolapähkinöitä päälle. Voit halutessasi murskata niitä. Lisää kreemiä ohuelti kakun reunoille ja päälle nuolijan avulla.

8. Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa lusikalla sekoitellen. Kaada seos keskelle kakkua ja anna sen levitä. Voit auttaa veitsellä suklaata valumaan reunojen yli. Koristele suolapähkinöillä.

Kommentit (7)

Niina Ahola
Seuraa 
Liittynyt5.5.2015

Kokeilin tehdä kakun kokonaan gluteenittomana sekä vähälaktoosisena ja maistui taivaalliselta! Kiitän ja kirjoitan reseptin talteen.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Onpa hauska kuulla! Välitämme terveiset reseptin kehittelijälle :)

Rina Paloniemi
Seuraa 
Liittynyt7.5.2016

Näyttää ihanalta! Kuinkahan paljon aikaisemmin kakun uskaltaa tehdä ennen tarjoilua, että säilyy kuitenkin hyvänä?

Mila
Seuraa 
Liittynyt1.2.2015

Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty? Minulla on 26senttinen irtopohjavuoka mutta kuvassa kakku näyttää pienemmälle enkä halua että lopputulos on hirveän matala :)

Mari_10
Seuraa 
Liittynyt26.2.2016

Mulla myös samat kysymykset - eli minkä kokoinen vuoka ja voiko tehdä juhlia edeltävänä iltana?

Riikka Väliahde
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, kuvan kakku on tehty 20 cm:n vuokaan. Isompaan vuokaan tehtäessä kakusta tulee matalampi, mutta se onnistuu kyllä.

Kakun voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, mutta suklaakuorrutus ja koristelu kannattaa tehdä tarjoilupäivänä.

Northener
Seuraa 
Liittynyt2.3.2017

Mitenköhän kauan tuota kreemiä tulee vatkata? Tein ohjeen mukaisesti ja sitä riitti juuri ja juuri pieni kerros molempiin väleihin (pohja 3-osainen). Ei tullut muhkean korkeaa kakkua, kuten halusin.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
KUVA Teppo Johansson

Helsingin Sanomien suosituin runebergintorttuohje on peräisin Högvallan kotitalouskoulusta Porvoosta. Tällä ohjeella onnistut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 torttua
Valmistusaika
30 min + paistaminen 15 min + jäähdytys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteiset runebergintortut

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kardemummaa
200
g
voita tai margariinia
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
100
g
hienoksi hakattua mantelia
2
dl
korppujauhoja
2
dl
kuohukermaa
Kostutukseen
punssia tai karvasmanteliaromia ja sokerivettä
Koristeeksi
vadelmahilloa
tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunan mehua

Työvaiheet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  2. Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää mantelirouhe, korppujauhot ja jauhoseos vuorotellen kerman kanssa ja sekoita.
  3. Voitele torttuvuoat. Jaa taikinaa niihin. Ohjeesta tulee 14–16 torttua. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  4. Anna torttujen jäähtyä. Kostuta tortut halutessasi punssilla tai punssin ja sokeriveden sekoituksella tai karvasmanteliaromilla maustetulla sokerivedellä (noin 1–2 rkl/torttu).
  5. Sekoita tomusokerista ja pienestä tilkasta vettä tai sitruunanmehua melko jäykkä kuorrutus. Aseta nokare vadelmahilloa tortun päälle ja valuta hillon ympärille kuorrutusta.

Resepti on alkujaan peräisin jo lakkautetusta Högvallan kotitalouskoulusta Porvoosta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta eikä jäätelöä tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana. Täydellistä! Tarjoa valmis herkku suosikkihedelmiesi kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + pakastus vähintään 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijäätelö hedelmillä

Ainekset

1
tlk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa
1
tlk
soijavispiä
1
tlk
kauravispiä (tai 2 tlk jompaakumpaa)
½
prk (250 g)
mantelinmakuista soijajogurttia
Lisäksi
paahdettuja manteleita, kookoslastuja ja hedelmiä

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa. Vatkaa vispit ja kondensoitu maito keskenään pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Sekoita jogurtti jäätelömassan joukkoon.
  2. Peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä pakastimeen yöksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana.
  3. Tarjoa manteleiden, kookoslastujen ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet vähän uutta vivahdetta ja ovat todella suussa sulavia ja hurmaavan suklaisia. Kaiken lisäksi ovat erittäin helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 - 18 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
2,25
dl
vehnäjauhoja
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tav. suolaa puolet vähemmän.
Täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
1
rkl
kuohukermaa
3
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

Sulata mikrossa palasiksi laitettua voita n. 30 sek, loput palat sulavat sulaneessa voissa itsestään. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon sulannut voi.

Sekoita taikina sopivaksi ja muotoile pikkulusikalla lusikkaleivät, Sorsakosken vanhat pikkulusikat ovat tarkoitukseen sopivia tai vanhat hopealusikat.

Jätä taikina päältä kukkuraiseksi, älä painele liikaa taikinaa, laita lusikan sileä puoli päällepäin pellille, jätä 1 cm väliä. Jos taikina menee kovin murumaiseksi lämmitä sitä mikrossa.

Paista 175 asteessa n. 12 min uunin keskitasolla. Vedä leivinpaperin avulla pois kuumalta pelliltä jähtymään.

Täyte:
Sulata voi ja lisää siihen kaakao, kahvi ja kuohukerma sekoita hyvin ja lisää tomusokeri, sekoita hyvin.

Laita täytettä lusikkaleipien puolikkaiden väliin hiukan keskelle ja hankaa varovasti puolikkaat paikoilleen.

Voit kierittää ne sokerissa ja ovat myös ihanan hyviä niin, tai tehdä lopusta täytteestä kuorrutetta, lisää vain sopivasti tomusokeria, että tulee sopivan paksua ja saa vielä hyvin kuorrutettua päältä.

Voi pakastaa ja säilyvät n. pari viikkoa jääkaapissa kannellisessa tiiviissä rasiassa.
Muista ottaa hiukan aikaisemmin lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, kun tarjoat niitä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Laskiaispullamacaronssit ovat aivan uskomattoman herkullisia. Macaronstaikina on maustettu kardemummalla ja täytteenä on perinteiseen laskiaipullaan kuuluvan vadelmahillon lisäksi täyteläisen raikasta mantelikreeemiä. Mainio herkku ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen ja nauttia kuuman kaakaon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullamacaronssit

Ainekset

Macarons-kuoret
4
kpl
valkuaisia
1/2
tl
suolaa
3
rkl
taloussokeria
3
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kardemummaa
1/2
tl
keltaista elintarvikeväriä
Täyte
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
vadelmahilloa

Työvaiheet

Macarons-kuoret:

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon taloussuokeri samalla koko ajan vatkaten.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kardemumma ja elintarvikeväri.
Kääntele nuolijan avulla ainekset juuri sekaisin. (Älä sekoita liikaa, jotta taikinasta ei tule liian juoksevaa!)

Laita pellille leivinpaperi.
Kaada taikina pursotiinpussiin ja leikkaa siihen melko pieni reikä. (Tyllaa ei tarvita.)
Pursota taikinasta n. 40 tasakokoista ympyrää.

Pudota pelti pöydälle n. 10 cm korkeudesta, jotta ilmakuplat häviävät.
Anna macarons-kuorien levätä huoneenlämmössä n. 25 min.
Pinta on kuorettunut tarpeeksi, kun sitä voi koskea hellästi sormella siten, että taikinaa ei tartu sormiin.
Paista 140-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia.

Täyte:

Mittaa vatkauskulhoon kerma, tuorejuusto ja mantelijauhe.
Vatkaa seos sähkövatkaimen avulla tasaiseksi kreemiksi.
Sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Tarksita maku.
Siirrä kreemi pursotinpussiin ja valitse mieleinen tylla.

Valitse macaron-kuorista puolet leivosten pohjiksi.
Laita macaronssin päälle nokare hilloa.
Pursota hillon ympärille mantelikreemiä.
Asettele kreemin ja hillon päälle macarons-leivosten "kannet".

Laskiaispullamacaronssien maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Macaronssit säilyvät jääkapissa täytettyinä kolme päivää.

Kommentit (0)