Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 258 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Kakkuni maistuu patukalle!

Trendin aloitti Suomessa Kinder-piirakka. Aluksi se oli ihan tavallinen suklaapiirakka vaalealla kreemillä, kunnes joku huomasi, että sehän maistuu aivan Kinder-patukalta. Blogista toiseen seikkaillut resepti aiheutti hämmästyksen sekaista ihmetystä: "se maistuu ihan oikeesti Kinderiltä!". Kannattaa googlata ja kokeilla.

Jos suosikkipatukkasi ei ole Kinder vaan joku muu, aloita ideointi rohkeasti. Millainen olisi Twix-piirakka tai -kakku? No, rapsahtava ja kinuskinen. Bountyn makuja ovat luonnollisesti kookos ja suklaa. Haasteellinen lempipatukka on esimerkiksi Lion-patukka. Sen monimuotoista rakennetta ja ihanan esanssisia makuja voi olla vaikea imitoida.

Snickers iskee makuhermon syntiseen osaan. Suklaa, suolaiset pähkinät ja makea kinuski tyydyttää pahimmankin sokerihiiren. Kuinka ihana onkaan ajatus kokonaisesta kakusta yhden vaivaisen patukan sijaan. Miten Snickers-patukka sitten muuttuisi kakuksi?

Kun on Snickersistä kyse, kakun tyylin on oltava jenkkiläinen. Täyte tehdään siis tuhdiksi ja pohja mehukkaaksi.

Kakun rungoksi on helppo valita suklaapohja. Sopivan tuhti ja jämäkkä, jotta kakkuun saa kerrostettua kaikki patukan parhaat puolet.  Helppo taikina sekoitetaan yhdessä kulhossa ilman sähkövatkainta. Ryhtiä se saa creme fraichesta ja vivahdetta appelsiinimehusta.

Kreemi eli kakuntäyte on hyvä tehdä muusta kuin kermasta, jotta se maistuu kunnolla jenkkilän paksuille kakkukreemeille. Voi ja tomusokeri ovat vaahdotettuina tähän ihan ässä. Lisäksi joukkoon sujautetaan tuorejuustoa tuomaan raikkautta. Koska kinuski on Snickersin olennainen osa, kreemin mauksi tulee ehdottomasti kinuski. Itse keitetty kinuski vaahtoutuu hyvin kreemin joukkoon.

Suolapähkinöissä ei ole paljon pohdittavaa: suolapähkinät suolapähkinöinä.

Kun pohja on leikattu, kreemi vaahdotettu ja pähkinöitä murskattu, eipä muuta kuin kokoamaan. Reilulla kädellä kreemiä, veitsellä varovasti levittäen. Jos kreemi tuntuu löysältä, hetki jääkaapissa auttaa. Pähkinät väliin ja seuraavan kerroksen kimppuun. Ehkäpä pohjaa voisi kostuttaa kevyesti rommilla –ainakin aikuisten versiossa. Reunoille ja kakun päälle vielä kinuskikreemit rennosti ja voilà.

Vai tarvitaanko vielä jotain? Niin kyllähän se on suklaapäällys, josta patukan tunnistaa. Sulatetun suklaan sekaan voi laittaa vähän voita pehmittämään, mutta toisaalta pelkkä suklaa kovettuu napsahtavaksi. Kukin tehköön tyylillään. Sula suklaa valuen kakun päälle ja avitetaan tummaa herkkua vähän reunojenkin yli, jotta syntisyys tulee paremmin esiin. Muutama pähkinä pinnalle ja nyt –VOILÀ!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
60 min + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Snickers-kerroskakku

Ainekset

Suklaakakkupohja
50
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
prk
(200 g) creme fraichea
1
dl
appelsiinimehua
2
munaa
Kinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
(fariini)sokeria
1
rkl
voita
Kinuskikreemi
100
g
voita
1,5
dl
tomusokeria
100
g
tuorejuustoa
2
dl
kinuskia
Suklaakuorrute
150-200
g
tummaa suklaata
1
rkl
voita
Koristeluun ja täytteeksi
suolapähkinöitä

Työvaiheet

1. Tee ensin kinuski. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Keitä keskilämmöllä ja sekoita, kunnes seos sakenee. Jos et ole varma, onko kinuski valmista, tipauta tippa kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos tippa ei pysy kasassa, jatka keittämistä. Lisää lopuksi voi ja vatkaa kiiltäväksi. Laita jäähtymään.

2. Tee seuraavaksi kakkupohja. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi.

3. Sulata voi. Siivilöi kuivat aineet leivontakulhoon ja sekoita ne keskenään hyvin. Lisää kuivien aineiden joukkoon voi, mehu, creme fraiche ja munat. Sekoita.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa noin puoli tuntia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä. Kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa.

5. Valmista kinuskikreemi kakun ollessa uunissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja kinuski. Jatka vaahdottamista. Laita kreemi jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.

6. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja leikkaa se kahteen tai kolmeen osaan.

7. Täytä kerrokset kreemillä ja ripottele suolapähkinöitä päälle. Voit halutessasi murskata niitä. Lisää kreemiä ohuelti kakun reunoille ja päälle nuolijan avulla.

8. Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa lusikalla sekoitellen. Kaada seos keskelle kakkua ja anna sen levitä. Voit auttaa veitsellä suklaata valumaan reunojen yli. Koristele suolapähkinöillä.

Kommentit (7)

Niina Ahola
Seuraa 
Liittynyt5.5.2015

Kokeilin tehdä kakun kokonaan gluteenittomana sekä vähälaktoosisena ja maistui taivaalliselta! Kiitän ja kirjoitan reseptin talteen.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Onpa hauska kuulla! Välitämme terveiset reseptin kehittelijälle :)

Rina Paloniemi
Seuraa 
Liittynyt7.5.2016

Näyttää ihanalta! Kuinkahan paljon aikaisemmin kakun uskaltaa tehdä ennen tarjoilua, että säilyy kuitenkin hyvänä?

Mila
Seuraa 
Liittynyt1.2.2015

Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty? Minulla on 26senttinen irtopohjavuoka mutta kuvassa kakku näyttää pienemmälle enkä halua että lopputulos on hirveän matala :)

Mari_10
Seuraa 
Liittynyt26.2.2016

Mulla myös samat kysymykset - eli minkä kokoinen vuoka ja voiko tehdä juhlia edeltävänä iltana?

Riikka Väliahde
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei, kuvan kakku on tehty 20 cm:n vuokaan. Isompaan vuokaan tehtäessä kakusta tulee matalampi, mutta se onnistuu kyllä.

Kakun voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, mutta suklaakuorrutus ja koristelu kannattaa tehdä tarjoilupäivänä.

Northener
Seuraa 
Liittynyt2.3.2017

Mitenköhän kauan tuota kreemiä tulee vatkata? Tein ohjeen mukaisesti ja sitä riitti juuri ja juuri pieni kerros molempiin väleihin (pohja 3-osainen). Ei tullut muhkean korkeaa kakkua, kuten halusin.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 625 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Oikaise mutkat suoriksi ja tiramisu valmistuu alle puolessa tunnissa! Salaisuutena on kondensoitu maito, joka vatkataan yhteen mascarponen kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tiramisu annoksiksi jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Savoiardikeksien sijaan voi käyttää tavallisia murokeksejä. Katso kylmäuutetun kahvin resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Oikaisijan tiramisu

Ainekset

1 1/2
dl
kylmää (kylmäuutettua) kahvia
(3 rkl kahvilikööriä)
1
rs (250 g)
mascarponea
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
rkl
vaniljasokeria
1
pkt (200g)
savoiardi-keksejä
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Lisää kylmään kahviin halutessasi kahvilikööriä.
  2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
  3. Dippaa yksi keksi kerrallaan kahvissa. Lado keksit tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen vuokaan, joka on kooltaan noin 15 cm x 20 cm.
  4. Levitä keksien päälle mascarponeseosta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Ripottele päälle kaakaojauhetta. 
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Argh, mitä tein väärin? Mascarpone & kondensoitu maito pysyy litkuna vaikka kuinka sekoittaisin tai vatkaisin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, vaikea sanoa mitä on tapahtunut! Periaatteessa yhteen sekoittaminen riittää, kätevimmin se toki käy vatkaimella, jotta mascarponen ja kondensoidun maidon saa tasaiseksi seokseksi.