
Tuhti ja tahmea suklaakakku, jossa on paksu maitosuklaakuorrutus. Voiko parempaa olla?
Tämä mehevä suklaakakku on helppoakin helpompi. Taikina valmistetaan yhdessä kattilassa, eikä edes vatkaimia tarvita. Aluksi sulatetaan suklaa ja voi. Jäähtyneeseen seokseen lisätään muut ainekset.
Mutta mitä taikinassa tekee vesi? Epäilykset kannattaa karistaa harteilta ja leipoa kakku aivan ohjeen mukaan. Voin ja suklaan kanssa kuumeneva vesi tekee kakun koostumuksesta supermehevän.
Tärkeintä on vuorata irtopohjavuoka huolellisesti leivinpaperilla, jotta taikina ei karkaa vuoan pohjan ja reunojen välistä uunin pohjalle.
Kakun kypsyttyä seuraa tärkein vaihe, nimittäin odottaminen. Yksi yö jääkaapissa viimeistelee kakun rakenteen. Maitosuklaakuorrutus lisätään kakun pinnalle tarjoilupäivän aamuna, jolloin myös se ehtii jähmettyä lusikoitavan pehmeäksi.
Maitosuklaalla kuorrutettu mutakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko tumma suklaa. Mittaa kattilaan voi, vesi ja pikakahvijauhe. Lisää suklaa. Kuumenna seosta, mutta vain vähän (suklaa palaa herkästi). Sekoittele liedellä olevaa kattilaa koko ajan, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
-
Sekoita jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja sokeri.
-
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne seokseen. Hämmennä vain juuri ja juuri sen verran, että ainekset sekoittuvat.
-
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 19 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Nosta 200-asteisen uunin alaosaan noin 18 minuutiksi. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan viileässä ainakin 8 tunnin ajan. (On hyvä, jos kakku hieman "lässähtää" keskeltä, sillä silloin kuorrutuskerroksesta saa paksumman.)
-
Kun kakku on täysin jäähtynyt, tee kuorrutus. Pilko suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, lisää kaakaojauhe ja pienet suklaapalat. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulanut kerman joukkoon. Yhdistä suklaaseoksen joukkoon voi ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle, täytä ensin pinnalla oleva "kuoppa". Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ylitse, jotta kuorrutus jähmettyy.
-
Tarjoa sellaisenaan tai kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kera.
Olisi kivaa tietää jos joku tätä kokeilee gluteenittomana. Millä Hauholla ja kuinka paljon?
Kiitos kysymyksestäsi, voit käyttää gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta yksi yhteen vehnäjauhojen kanssa. Lopputuloksesta saattaa kuitenkin tulla hieman murenevampi. Siksi vinkkaan tähän jauhoseoksen, jolla olen saanut gluteenittomia leivonnaisia kokeillessa parhaan lopputuloksen (tuote sisältää psylliumia ja kaurajauhoja): https://myllarin.fi/tuote/myllarin-vaalea-jauhoseos-gluteeniton/
Onhan POMMI! Mutta haluaisin kokeilla. Ei vaan parane yhdelle ihmiselle tehdä.
Miten suosittelisit tekemään kananmunattoman version?
Valitettavasti kokeilematta en uskalla vinkata, kuinka juuri tässä ohjeessa kananmunien korvaaminen onnistuisi. Kävisikö joku muu kananmunaton suklaakakku? Esimerkiksi https://www.soppa365.fi/reseptit/juhli-ja-nauti-jalkiruuat-makea-leivont... tai https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-makea-leivonta/vegaaninen-sukl...
Erittäin hyvä kakku.
Suosittelen!
Lisäsin hiukan kirsikkalikööriä makua terävoittämään.
Erittäin herkullinen. Syötiin sokeroimattoman kermavaahdon kanssa. Tätä riittää pienempikin siivu :) jatkoon👍