Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 331 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Tuhti ja tahmea suklaakakku, jossa on paksu maitosuklaakuorrutus. Voiko parempaa olla?

Tämä mehevä suklaakakku on helppoakin helpompi. Taikina valmistetaan yhdessä kattilassa, eikä edes vatkaimia tarvita. Aluksi sulatetaan suklaa ja voi. Jäähtyneeseen seokseen lisätään muut ainekset.

Mutta mitä taikinassa tekee vesi? Epäilykset kannattaa karistaa harteilta ja leipoa kakku aivan ohjeen mukaan. Voin ja suklaan kanssa kuumeneva vesi tekee kakun koostumuksesta supermehevän.

Tärkeintä on vuorata irtopohjavuoka huolellisesti leivinpaperilla, jotta taikina ei karkaa vuoan pohjan ja reunojen välistä uunin pohjalle.

Kakun kypsyttyä seuraa tärkein vaihe, nimittäin odottaminen. Yksi yö jääkaapissa viimeistelee kakun rakenteen. Maitosuklaakuorrutus lisätään kakun pinnalle tarjoilupäivän aamuna, jolloin myös se ehtii jähmettyä lusikoitavan pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 18 min ja tekeytyminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Maitosuklaalla kuorrutettu mutakakku

Ainekset

175
g
tummaa suklaata (70 %)
200
g
voita
dl
vettä
tl
pikakahvijauhetta
2
kananmunaa
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
Vuokaan
voita
Päälle
125
g
maitosuklaata
¾
dl
kuohukermaa
tl
kaakaojauhetta
1
rkl
voita
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko tumma suklaa. Mittaa kattilaan voi, vesi ja pikakahvijauhe. Lisää suklaa. Kuumenna seosta, mutta vain vähän (suklaa palaa herkästi). Sekoittele liedellä olevaa kattilaa koko ajan, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
  2.  Sekoita jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja sokeri.

  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne seokseen. Hämmennä vain juuri ja juuri sen verran, että ainekset sekoittuvat.

  4. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 19 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Nosta 200-asteisen uunin alaosaan noin 18 minuutiksi. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan viileässä ainakin 8 tunnin ajan. (On hyvä, jos kakku hieman "lässähtää" keskeltä, sillä silloin kuorrutuskerroksesta saa paksumman.)

  5. Kun kakku on täysin jäähtynyt, tee kuorrutus. Pilko suklaa. Kuumenna kerma kattilassa, lisää kaakaojauhe ja pienet suklaapalat. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulanut kerman joukkoon. Yhdistä suklaaseoksen joukkoon voi ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle, täytä ensin pinnalla oleva "kuoppa". Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ylitse, jotta kuorrutus jähmettyy.

  6. Tarjoa sellaisenaan tai kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Kommentit (9)

Vierailija

Olisi kivaa tietää jos joku tätä kokeilee gluteenittomana. Millä Hauholla ja kuinka paljon?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, voit käyttää gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta yksi yhteen vehnäjauhojen kanssa. Lopputuloksesta saattaa kuitenkin tulla hieman murenevampi. Siksi vinkkaan tähän jauhoseoksen, jolla olen saanut gluteenittomia leivonnaisia kokeillessa parhaan lopputuloksen (tuote sisältää psylliumia ja kaurajauhoja): https://myllarin.fi/tuote/myllarin-vaalea-jauhoseos-gluteeniton/

Muori

Onhan POMMI! Mutta haluaisin kokeilla. Ei vaan parane yhdelle ihmiselle tehdä.

Vierailija

Miten suosittelisit tekemään kananmunattoman version?

Kreikasta terveisiä

Erittäin hyvä kakku.
Suosittelen!
Lisäsin hiukan kirsikkalikööriä makua terävoittämään.

Helena

Erittäin herkullinen. Syötiin sokeroimattoman kermavaahdon kanssa. Tätä riittää pienempikin siivu :) jatkoon👍

smv

Voiko veden ja pikakahvin sijasta käyttää valmista kahvia?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Uskoisin, että voi aivan hyvin korvata valmiilla kahvilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.