Me Naiset on lisännyt 1284 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
½
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.

Kommentit (2)

Muumiiiii

Voisiko tätä tehdä uunissa?Eikö fetaa laiteta mukaan muhimaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Voi toki halutessaan hauduttaa myös uunissa, ja murentaa fetan loppuvaiheessa päälle paahtumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Syötävän kaunis kakku kätkee sisäänsä kaksi erilaista pohjaa, tumman ja vaalean, sekä mascarpone-vadelmatäytteen. Kukkapursotusten kanssa voi käyttää luovuutta. Pinnasta saa kauniin käyttämällä koristeluun erilaisia pursotinteriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
valmistusaika 1½ h + 2½ h kakkupohjien paistaminen ja jäähdyttäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Keväinen kukkaiskakku

Ainekset

Tumma pohja
4
kananmunaa
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
100
g
voita sulatettuna
50
g
rouhittua tummaa suklaata
Vaalea pohja
4
kananmunaa
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
2/3
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
dl
kuohukermaa
2
rs (yhteensä 500 g)
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
¾
dl
tomusokeria
3
dl
tuoreita vadelmia
Kostutukseen
1
dl
maitoa
Voikreemi
400
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
tomusokeria
3
rkl
kuohukermaa
elintarvikevärejä

Työvaiheet

  1. Aloita kakkujen valmistaminen pohjista. Valmista pohjat yksitellen aloittaen tummasta pohjasta.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Sulata voi ja rouhi suklaa.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta siivilän läpi ja voita nuolijalla varovasti nostellen. Lisää lopuksi suklaarouhe. Sekoita.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 18–20 cm) ja paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes pohja on täysin kypsynyt.
  6. Annan pohjan jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
  7. Valmista vaalea kakkupohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään.
  8. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita.
  9. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista samoin kuin tumma pohja.
  10. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat sen vuoasta.
  11. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mascarpone vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla.
  12. Aloita kakun kasaaminen tasaamalla molempien kakkupohjien pinta. Leikkaa ne tämän jälkeen kahteen osaan leveyssuunnassa.
  13. Kakku on helpointa koota kakkurenkaaseen. Laita tumma pohja alimmaiseksi ja kostuta se maidolla. Levitä päälle kolmasosa täytteestä ja painele pintaan kolmasosa vadelmista.
  14. Laita seuraavaksi päälle vaalea pohja, kostuta ja täytä kuten edellä. Jatka tummalla pohjalla, kostuta ja täytä samoin kuin edelliset kerrokset. Laita päällimmäiseksi vielä vaalea pohja ja kostuta sekin.
  15. Suojaa kakku kelmulla ja nosta se jääkaappiin asettumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  16. Valmista voikreemi koristelua varten vaahdottamalla voi ja sokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kerma.
  17. Kuorruta kakku siten, että aloitat levittämällä voikreemiä ohuen­ kerroksen kauttaaltaan kakun ympärille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, että voikreemi kovettuu. Levitä sen jälkeen toinen kerros voikreemiä kakun ympärille tasaiseksi kerrokseksi.
  18. Värjää loppu voikreemistä useam­malla värillä ja laita jokainen väri pursotuspäällä eli tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota erilaisia pieniä pursotuksia kukiksi kakun päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tunnetko maltankas­tikkeen? Hollandaisen appelsiinilla maustettu serkku on täydellinen valinta parsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsat ja maltankastike

Ainekset

500
g
valkoista tai vihreää parsaa
Maltankastike
100
g
voita
2
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
appelsiinimehua
2
kananmunankeltuaista
2
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
sitruunanmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumai­set tyvet. Kuori parsojen varret, ohutvartisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä par­sat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suo­laa/1 l vettä). Valkoisten parsojen keittoaika on 7–10 minuuttia, vihreiden 2–5 minuuttia.
  3. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista 1 rkl mehua.
  4. Erottele keltuaiset teräs- tai lasikulhoon. Laita kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei osu veteen. Lisää 2 rkl kuumaa vettä keltuaisten jouk­koon ja vispaa seosta noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää voi pieninä nokareina kastikkee­seen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja mausta kastike suolalla, pippurilla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Raikkaassa juustokakussa maistuu raparperi. Pinnalle asetellaan raparperitikut viuhkamaiseen muotoon, ja pinta viimeistellään kiillesilauksella. Saat kakusta gluteenittoman, kun käytät kakun pohjaan gluteenittomia keksejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
noin 2 t + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperijuustokakku

Ainekset

Keksipohja
200
g
digestivekeksejä
90
g
voita
Juustokakkutäyte
8
liivatelehteä
3
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
400
g
turkkilaista jogurttia
2
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
dl
raparperisosetta (sosetta varten tarvitset noin 300 g raparperia ja 2 rkl sokeria)
Raparperipinta
5–8
tuoretta raparperinvartta koosta riippuen
1
dl
sokeria
2
dl
vettä
3
liivatelehteä

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla.
  2. Hienonna keksit perunasurvimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksit tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  5. Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, jogurtti ja sokeri.
  6. Laita sitruunamehu kattilaan ja lämmitä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne varovasti kattilassa sitruunamehun seassa.
  7. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon niin, että koko ajan samalla sekoitat tuorejuustoseosta sähkövatkaimella.
  8. Sekoita joukkoon pehmeäksi soseeksi keitetty raparperi. Tämä käy helpoiten nuolijan avulla.
  9. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nuolijalla nostellen.
  10. Kaada juustokakkumassa keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  11. Valmista sillä välin raparperit pintaa varten. Kuori raparperit tarvittaessa (nuoria ohuita varsia ei tarvitse kuoria). Leikkaa raparperit noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi.
  12. Kiehauta sokeri ja vesi ja kaada kiehuva liemi raparperien päälle. Anna raparperien mehustua liemessä, kunnes liemi on jäähtynyt.
  13. Kun kakku on hyytynyt, nosta raparperit pois liemestä. Nosta raparperit talouspaperin päälle ja asettele ne sen jälkeen kakun päälle viuhkan malliin. Säästä liemi.
  14. Aloita pinnalle tulevan kiilteen valmistus liottamalla liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta 2 dl raparperiliemestä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja sivele liivateseosta raparperien päälle ke­vyesti pullasudilla (et välttämättä tarvitse kaikkea, hyvin ohut kerros riittää). Anna asettua hetki kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukka-pinaattikeitto

Ainekset

1
rs (100 g)
karhunlaukkaa
1
sipuli
1
sellerinvarsi
½
fenkoli
2
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150
g
tuoretta pinaattia
5
dl
maitoa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna karhunlaukat.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumen­na öljy kattilassa. Kuullota sipu­lia, selleriä ja fenkolia 2–3 mi­nuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatit ja laukka lie­meen. Keitä 2−3 minuuttia. So­seuta keitto. Lisää maito ja maus­teet joukkoon. Kuumenna kiehu­vaksi ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.

Vinkki Voit käyttää keittoon lau­kan sijaan ruohosipulia.

Kommentit (0)