Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 456 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Mehevä kantarellipiirakka vie nälän isommaltakin porukalta. Pohja saa mureutta perunahiutaleista ja täytteen kruunaa gruyèren ja mustaleimaemmentalin yhdistelmä.

Lempeänmakuiset kantarellit sopivat mainiosti suolaisiin piirakoihin. Samalla vaivalla voi hyvin valmistaa piirakkaa pellillisen, jolloin siitä riittää useammalle ruokailijalle tai moneksi päiväksi. Sienipiirakka säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ajan, ja maistuu niin kylmänä kuin kevyesti uunissa lämmitettynä.

Tällä ohjeella valmistuu pellillinen herkullista kantarellipiirakkaa. Pohjan mureuden takaavat taikinaan lisätyt perunahiutaleet. Ennen sienitäytteen lisäämistä piirakkapohjalle levitetään kerros juustoraastetta, jonka ansiosta pohja myös säilyttää rapeutensa paremmin.

Vinkki! Kantarellien lisäksi piirakka onnistuu mainiosti myös suppilovahveroista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-peltipiirakka

Ainekset

300
g
voita
5
dl
vehnäjauhoja
1
ps (70 g)
perunahiutaleita
½
dl
kylmää vettä
Täyte
l
kantarelleja
2
sipulia
¼
ruukku
timjamia
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
150
g
gruyère-juustoa
150
g
mustaleimaemmentaljuustoa
4
kananmunaa
4
dl
ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon, lisää jauhot ja perunahiutaleet. Nypi aineet keskenään ja lisää vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi ja painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille (n. 33 cm x 40 cm). Laita pelti jääkaappiin odottamaan.
  2. Puhdista sienet. Revi isot kantarellit puoliksi. Hienonna sipulit ja timjami.
  3. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on irronnut sienistä. Lisää voi ja sipulit. Paista sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt. Lisää timjami ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Raasta juustot. Vatkaa kulhossa keskenään munat ja ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä puolet juustosta piirakkapohjan päälle, lisää sienet ja loput juustosta. Valuta muna-kermaseos tasaisesti piirakalle.
  7. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Vinkki! Jos käytät pakastettuja sieniä, tarvitset niitä noin 500 g. Piirakka kestää hyvin pakastamista.

Kommentit (8)

Vierailija

Voiko tämän tehdä gluteenittoma vain jauhoja vaihtaen?
Vieraita tulossa

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Uskoisin, että onnistuu hyvinkin! Vehnäjauhojen tilalle sopii todella hyvin esimerkiksi Myllärin vaalea, kauraa sisältävä jauhoseos. Se muistuttaa kokeilemistani gluteenittomista jauhoseoksista eniten vehnäjauhoja.

Vierailija

Vaikuttaa hyvältä. Aloin vain miettimään rasvan määrää. Voita, kermaa, juustoa...

Vierailija

Täällä ei ole saatavilla perunahiutaleita. Muusipulveria on. En tiedä millaisia perunahiutaleet ovat. Voiko muusipulveria käyttää hiutaleiden sijaan vai onko parempi käyttää muuta taikinaohjetta? Piirakka kuulostaa tosi herkulliselta ja torilla on kantarelleja.

Vierailija

Mitään hyvää ei tehdä ilman voita, kermaa tai juustoa :) eihän tätä joka päivä syö eikä kovin useinkaan. Välillä pitää herkutella.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Perunahiutaleista: ne eivät sisällä muuta kuin perunaa, eivätkä ole yhtä hienojakoisia kuin muusijauhe. Arvelisin kuitenkin, että sama määrä muusijauhetta toimisi tässä yhtä hyvin. Isommissa marketeissa löytyy yleensä molempia tuotteita. (Ovat hyllyllä vierekkäin, jos niitä on.)

Vierailija

Tuleeko siihenntosiaankin 2,5 litraa kanttarelleja?

Vierailija

Jos ei koko ajan syö päivittäin runsaskalorisesti herkutellen, ei ole mitään pahaa siinä jos tekee välillä piirakan johon tulee runsaasti voita, kermaa ja juustoa. Ja vieläpä syö sitä. Jos reseptiikka ei miellytä, sitä ei ole pakko tehdä sen sijaan että kritisoisi käytettyjä aineksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.