Tämä kiinalaisten jauhelihanuudeleiden resepti tuo maukasta vaihtelua arkeen. Dandan-nuudelit voi valmistaa myös kasvisversiona käyttämällä tofua tai kasvisjauhista.
Dandan-nuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
-
Yhdistä kulhossa soijakastike, hoisinkastike, hunaja, etikka ja maapähkinävoi. Lisää tarvittaessa hieman kuumaa vettä, jos kastike tuntuu liian tanakalta. Mausta chilillä. Sekoita jauhelihan kanssa.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois.
-
Yhdistä jauheliha ja nuudelit. Ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja valuta päälle seesamiöljyä. Tarjoa sellaisenaan tai paista joukkoon sieniä ja kasviksia. Kokeile myös kimchiä.
Vinkki: Korvaa possunjauheliha broilerinjauhelihalla, kasvipohjaisella jauhelihan tyylisellä tuotteella tai tofulla.
Eikö maailmassa ole enää muuta syötävää kuin erilaisia Pastoja, Parmesaania ja nuudeleita ?
Hoisinkastike? Ei sichuan-pippuria, ya cai tai chili öljyä?
Annoksen kuvassa on myös koranteria ja sieniä... :o(
Niin, miksi kuva on eri ruuasta kuin resepti?!
Sichuaninpippurin ja ya chain poisjätön sinällään ymmärrän, koska näitä tuskin saa hankittua muualta kuin etnisistä kaupoista. Chiliöljyäkään ei löydy marketeista, ellei ala puurtaa omaa versiota usein englanninkielisten ohjeiden avulla. Hoisinkastikkeen lisääminen on sen sijaan melko omaperäinen veto. Liekö pyritty korvaamaan tällä ya chain makumaailmaa edes kaukaisesti?
Ei sinällään, kyllä kaikenlaisia reseptejä maailmaan mahtuu! Kaipailisin vain aidosti autenttisia reseptejä suomeksi myös Kiinan suunnilta, kun kerta esim. suht autenttisia italialaisia reseptejä julkaistaan pilvin pimein.