Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Jos rakastat täyteläistä maustekakkua, tässä on uusin ihastuksesi. Voita, tuorejuustoa ja jogurttia yhdistäviä kakkuja tulee ohjeella kaksi. Ne sopivat myös pakastettaviksi.

Klassisissa kahvikakuissa on usein ihanan kotoisa maku. Parhaita kahvikakkuja ovat mehevät maustekakut, joiden maku vain syvenee säilytettäessä.

Tässä kakussa kanelin, kardemumman ja inkiväärin makutrio pääsee hyvin oikeuksiinsa. Maun salaisuutena on taikinaan lisätty tuorejuusto, joka antaa kakkuun yhdessä jogurtin kanssa hivenen hapokkuutta.

Ohjeella valmistuu kaksi täyteläistä ja pehmeää maustekakkua. Voit valmistaa kakut yhtä hyvin niin rengasvuokiin kuin suorakaiteen mallisiin vuokiin. Tärkeintä on, että kakut mahtuvat kypsymään uuniin yhtä aikaa.

Maustekakut sopivat hyvin pakastettavaksi. Kuorrutus kannattaa kuitenkin lisätä pinnalle vasta ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Vaalea maustekakku

Ainekset

350
g
voita
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
hienoa sokeria
1
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljaesanssia
6
kananmunaa
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
kanelia
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
Kuorrute
3
dl
tomusokeria
¼
dl
maitoa
n. 1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
voita vuokiin
kuivattuja omenaviipaleita

Työvaiheet

  1. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele 2 keskikokoista rengasvuokaa (vetoisuus noin 1,5 l). (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.)

  3. Vatkaa pehmeä voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella täydellä teholla kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, pari minuuttia. Lisää tuorejuusto ja vatkaa seos sileäksi. Kaavi välillä kulhon reunat nuolijalla ja kääntele seosta myös kulhon pohjalta, jotta siitä tulee tasaista.

  4. Lisää sokeri ja vaahdota huolellisesti pari minuuttia. Sekoita jogurtti ja vanilja joukkoon. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja vatkaa vain sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat taikinaan.

  5. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele jauhoseos nuolijalla taikinaan, sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.

  6. Jaa taikina vuokiin ja tasoita pinta kylmään veteen kostutetulla nuolijalla. Paista uunissa 40 minuuttia, peitä kakut sitten foliolla ja kypsennä vielä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  7. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämmössä liinan alla, kunnes vuokaan pystyy koskemaan. Irrota kakun reunat vuoasta veitsen avulla ja kumoa vuoat ritilälle. Anna kakkujen jäähtyä vuokien alla huoneenlämpöisiksi.

  8. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää maito. Sekoita ja lisää sitruunamehua 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on valuvaa. Kaada se kakulle ja koristele omenaviipaleilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Onkohan kakku hyvää, jos sen pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tällainen kakku sopii hyvin pakastettavaksi. 

ei käsiteltyjä kuvia

Pari asiaa...

Miten kakku pitää sulattaa pakastuksen jälkeen?

-huoneenlämmössä
-mikrossa
-jääkaapissa hitaasti ja täyttäen jääkaapin 

Tein kakun juuri tuon ohjeen mukaan, en pakastanut, syötiin aika nopeasti loppuun.

En tiedä minkä virheen tein, kun kakku ei muistuttanut ulkonäöltään lainkaan kuvassa ollutta

kakkua, vaan se oli huomattavasti vaaleampi, onko näissä reseptikuvissa käytetty kuvia

otettaessa jotain filteriä vai onko niitä käsitelty jollain kuvankäsittelyohjelmalla?

Jos on käsitelty, niin se on huijausta, koska moni pyrkii juuri samaan lopputulokseen kuin kuvissa.

Luonnolliset värit kuvissa, ilman mitään käsittelyä antaa sen parhaan kuvan valmiista tuotoksesta.

Olisi kiva jos laittaisitte käsitellyn kuvan rinnalle myös käsittelemättömän kuvan, jotta näkisi miltä

sen tuotteen todella kuuluisi näyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kakku kannattaa sulattaa joko hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Mikroaaltouuni sulattaa usein epätasaisesti, ja voi kuumentaa osan kakusta, jolloin rakenne ei ole enää yhtä hyvä. 

Kakun vaaleuteen saattaa vaikuttaa esimerkiksi paistotulos, joka on erilainen riippuen vuoan ominaisuuksista ja uunista. Kuvaustyyli ruokakuvauksissa on aina monen asian lopputulos. (Esimerkiksi kyseinen kakkukuva on osa ulkona kuvattua retkijuttua.) Ammattikuvaajat käsittelevät kuvia oman harkintansa mukaan. Jos vaikka kuvaushetkellä on hämärää, valon lisääminen kuvaan jälkeenpäin tekee kuvasta informatiivisemman.

Minou

Minulla ei ole tuon kokoisia vuokia joten aion käyttää yhtä isoa Nordic Ware-vuokaa johon menee melkein kaikki taikina. Loput paistan pienissä muffinssivuoissa.
Vuoassa on reikä/torvi keskellä. Osaatteko sanoa kuinka kauan näin isoa kakkua pitäisi suunnilleen paistaa? Käytössä on kiertoilmauuni.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, näin ison kakun paistoaikaa on vaikea arvioida, se voi olla reilun tunnin tai jopa kauemmin. Jos tavallista tasalämpötoimintoa ei ole, kannattaa kakku kypsentää kiertoilmalla 150 asteessa uunin alaosassa, ja peittää tarvittaessa paistamisen aikana leivinpaperilla, jotta pinta ei pääse pitkän kypsennyksen seurauksena kärähtämään. Kypsymistä kannattaa seurailla (ja kypsyyttä kokeilla tikulla), kun kakku alkaa saada väriä.

Vierailija

Tein kaksi kakkua. Kumpikin kohosivat vain vähän. Maku on hyvä, mutta kakkujen rakenne on tiivis.
Miksi kohotusaineena on vain 1 tl leivinjauhetta? Yleensä kakuissa, joissa on mausteita ja happamia aineksia kohotusaineena on myös ruokasoodaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ilmavan ja kevyen gnocchitaikinan niksit ovat mahdollisimman vähän kosteutta sisältävät perunat. Siksi ne kannattaa keittämisen sijaan paahtaa tai höyryttää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5–6
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perunagnocchit ja salviavoi

Ainekset

500
g
puikulaperunoita
½
tl
suolaa
1
iso kananmuna (L-koko)
n. 1½
dl
vehnäjauhoja
SALVIAVOI
100
g
voita
20
salvian lehteä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuumenna kattilassa vettä ja laita perunat siivilään tai kattilan höyryosaan kiehuvan veden päälle. Höyrytä ne kannen alla kypsiksi, 18–25 minuuttia.

  2. Kuori ja halkaise kuumat perunat. Laita ne perunaprässiin ja paina perunalumi kevyesti jauhotetulle työtasolle. Levitä keko varovasti haarukalla tasaiseksi kerrokseksi. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

  3. Ripottele päälle suola. Riko muna lasiin, vatkaa sen rakenne rikki haarukalla ja valuta perunalumelle. Siivilöi päälle ½ dl jauhoja. Sekoita leipurinlastalla käännellen, kunnes kananmuna imeytyy perunoihin. Lisää jauhoja muutamassa erässä ja vaivaa muotoiltavan kiinteäksi taikinaksi. Vältä liikaa vaivaamista ettei taikina sitkisty. Myös liika jauho tekee gnoccheista raskaita.

  4. Anna taikinan levätä muutama minuutti. Leikkaa se neljään osaan. Rullaa taikinapalat kämmenillä työtasoa vasten pitkiksi tangoiksi (n. 37 cm). Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina tarttuu työtasoon kiinni.

  5. Leikkaa tangot 1½–2 cm:n paloiksi. Ripottele hiukan jauhoja palojen väliin.

  6. Pyöritä taikinapala halutessasi soikeaksi ja pyöräytä se gnocchilautaa tai haaru- kan koveraa puolta vasten. Laita gnocchit odottamaan jauhotetulle tarjottimelle.

  7. Laita vettä kuumenemaan isoon kattilaan. Mausta suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä).

  8. Sulata voi isossa pannussa. Voi saa hieman kuohahtaa ja ruskistua. Nypi salviasta lehdet pannulle. Ota pannu pois liedeltä.

  9. Laita gnocchit veteen ja pyöräytä vettä reikäkauhalla, jotta gnocchit eivät tartu toisiinsa. Kun gnocchit kohoavat veden pinnalle, odota vielä noin 25 sekuntia ja nosta ne reikäkauhalla suoraan pannulle.

  10. Paista gnoccheja salviavoissa noin minuutti. Heiluttele pannua, jotta voi peittää gnocchit kauttaaltaan. Rouhi päälle pippuria. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.

Vinkki Valmista gnocchit heti, sillä taikina ei kestä pitkää säilyttämistä. Kypsentämättömät gnocchit voi pakastaa leivinpaperin päällä leikkuulaudalla. Siirrä jäätyneet gnocchit varovasti pakastusrasiaan. Keitä ne jäisinä kiehuvassa vedessä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)