Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Jos rakastat täyteläistä maustekakkua, tässä on uusin ihastuksesi. Voita, tuorejuustoa ja jogurttia yhdistäviä kakkuja tulee ohjeella kaksi. Ne sopivat myös pakastettaviksi.

Klassisissa kahvikakuissa on usein ihanan kotoisa maku. Parhaita kahvikakkuja ovat mehevät maustekakut, joiden maku vain syvenee säilytettäessä.

Tässä kakussa kanelin, kardemumman ja inkiväärin makutrio pääsee hyvin oikeuksiinsa. Maun salaisuutena on taikinaan lisätty tuorejuusto, joka antaa kakkuun yhdessä jogurtin kanssa hivenen hapokkuutta.

Ohjeella valmistuu kaksi täyteläistä ja pehmeää maustekakkua. Voit valmistaa kakut yhtä hyvin niin rengasvuokiin kuin suorakaiteen mallisiin vuokiin. Tärkeintä on, että kakut mahtuvat kypsymään uuniin yhtä aikaa.

Maustekakut sopivat hyvin pakastettavaksi. Kuorrutus kannattaa kuitenkin lisätä pinnalle vasta ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Vaalea maustekakku

Ainekset

350
g
voita
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
hienoa sokeria
1
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljaesanssia
6
kananmunaa
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
kanelia
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
Kuorrute
3
dl
tomusokeria
¼
dl
maitoa
n. 1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
voita vuokiin
kuivattuja omenaviipaleita

Työvaiheet

  1. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele 2 keskikokoista rengasvuokaa (vetoisuus noin 1,5 l). (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.)

  3. Vatkaa pehmeä voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella täydellä teholla kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, pari minuuttia. Lisää tuorejuusto ja vatkaa seos sileäksi. Kaavi välillä kulhon reunat nuolijalla ja kääntele seosta myös kulhon pohjalta, jotta siitä tulee tasaista.

  4. Lisää sokeri ja vaahdota huolellisesti pari minuuttia. Sekoita jogurtti ja vanilja joukkoon. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja vatkaa vain sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat taikinaan.

  5. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele jauhoseos nuolijalla taikinaan, sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.

  6. Jaa taikina vuokiin ja tasoita pinta kylmään veteen kostutetulla nuolijalla. Paista uunissa 40 minuuttia, peitä kakut sitten foliolla ja kypsennä vielä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  7. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämmössä liinan alla, kunnes vuokaan pystyy koskemaan. Irrota kakun reunat vuoasta veitsen avulla ja kumoa vuoat ritilälle. Anna kakkujen jäähtyä vuokien alla huoneenlämpöisiksi.

  8. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää maito. Sekoita ja lisää sitruunamehua 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on valuvaa. Kaada se kakulle ja koristele omenaviipaleilla.

Kommentit (6)

Vierailija

Onkohan kakku hyvää, jos sen pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tällainen kakku sopii hyvin pakastettavaksi. 

ei käsiteltyjä kuvia

Pari asiaa...

Miten kakku pitää sulattaa pakastuksen jälkeen?

-huoneenlämmössä
-mikrossa
-jääkaapissa hitaasti ja täyttäen jääkaapin 

Tein kakun juuri tuon ohjeen mukaan, en pakastanut, syötiin aika nopeasti loppuun.

En tiedä minkä virheen tein, kun kakku ei muistuttanut ulkonäöltään lainkaan kuvassa ollutta

kakkua, vaan se oli huomattavasti vaaleampi, onko näissä reseptikuvissa käytetty kuvia

otettaessa jotain filteriä vai onko niitä käsitelty jollain kuvankäsittelyohjelmalla?

Jos on käsitelty, niin se on huijausta, koska moni pyrkii juuri samaan lopputulokseen kuin kuvissa.

Luonnolliset värit kuvissa, ilman mitään käsittelyä antaa sen parhaan kuvan valmiista tuotoksesta.

Olisi kiva jos laittaisitte käsitellyn kuvan rinnalle myös käsittelemättömän kuvan, jotta näkisi miltä

sen tuotteen todella kuuluisi näyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kakku kannattaa sulattaa joko hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Mikroaaltouuni sulattaa usein epätasaisesti, ja voi kuumentaa osan kakusta, jolloin rakenne ei ole enää yhtä hyvä. 

Kakun vaaleuteen saattaa vaikuttaa esimerkiksi paistotulos, joka on erilainen riippuen vuoan ominaisuuksista ja uunista. Kuvaustyyli ruokakuvauksissa on aina monen asian lopputulos. (Esimerkiksi kyseinen kakkukuva on osa ulkona kuvattua retkijuttua.) Ammattikuvaajat käsittelevät kuvia oman harkintansa mukaan. Jos vaikka kuvaushetkellä on hämärää, valon lisääminen kuvaan jälkeenpäin tekee kuvasta informatiivisemman.

Minou

Minulla ei ole tuon kokoisia vuokia joten aion käyttää yhtä isoa Nordic Ware-vuokaa johon menee melkein kaikki taikina. Loput paistan pienissä muffinssivuoissa.
Vuoassa on reikä/torvi keskellä. Osaatteko sanoa kuinka kauan näin isoa kakkua pitäisi suunnilleen paistaa? Käytössä on kiertoilmauuni.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, näin ison kakun paistoaikaa on vaikea arvioida, se voi olla reilun tunnin tai jopa kauemmin. Jos tavallista tasalämpötoimintoa ei ole, kannattaa kakku kypsentää kiertoilmalla 150 asteessa uunin alaosassa, ja peittää tarvittaessa paistamisen aikana leivinpaperilla, jotta pinta ei pääse pitkän kypsennyksen seurauksena kärähtämään. Kypsymistä kannattaa seurailla (ja kypsyyttä kokeilla tikulla), kun kakku alkaa saada väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Tämä moussakan tyylinen munakoisovuoka valmistetaan ilman lihaa. Rouskut sopivat jauhelihan tilalle niin loistavasti, että eroa hädin tuskin huomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Metsäsienimoussaka

Ainekset

3 (600 g)
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
suolaa
Sienikastike
1
tlk (530/350 g)
haaparouskukuutioita (esimerkiksi Pirkka) (tai esikäsiteltyjä, kevyesti suolattuja rouskuja)
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
punaviiniä
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2–4
dl
vettä
2
rkl
tuoretta oreganoa
1
tl
kanelia
½
tl
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
Valkokastike
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
7
dl
täysmaitoa
1
pkt (200 g)
fetaa
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
mustapippuria
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda munakoisoja noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja ruskistuvat kevyesti.

  2. Valuta säilötyt sienet siivilässä. Jos sienet ovat hyvin suolaisia, huuhtele niitä juoksevalla vedellä.

  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna puolet öljystä paistinpannulla ja paista sieniä hetki. Lisää loppu öljy, sipulit ja valkosipuli, paista 5 minuuttia. Kaada paistokseen viini ja kiehauta neste kasaan. Lisää säilyketomaatit, vesi ja mausteet. Hauduta kastiketta noin tunti. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista 3–5 minuuttia vispilällä koko ajan sekoittaen. Vispaa joukkoon maito muutamassa erässä ja sekoita hyvin kattilan pohjaa myöten, ettei kastike paakkuunnu. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.

  5. Murenna feta, ota vähän sivuun ruoan pinnalle ja laita loput kastikkeeseen. Lämmitä, kunnes juusto sulaa. Mausta pippurilla ja muskotilla.

  6. Kokoa moussaka korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle kerros munakoisosiivuja, sen päälle puolet sienikastikkeesta ja valkokastiketta. Lado toinen kerros munakoisoja, sienikastiketta ja valkokastiketta vuokaan, ja viimeiseksi loput munakoisot ja valkokastike. Ripottele pinnalle loppu feta.

  7. Kypsennä moussakaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Sumppia sienikastikkeeseen? Kyllä vain! Tuo salainen ainesosa korostaa sienten umamisuutta ja sopii kaikenlaisista sienistä valmistettuihin kastikkeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras sienikastike

Ainekset

400
g
tuoreita kantarelleja, suppilovahveroita tai muita esikäsiteltyjä metsäsieniä
noin 1
rkl
kahvia
50
g
voita
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kantarellifondia
2
rkl
valkoviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)
1
rkl
hunajaa
1⁄2
ruukkua tuoretta timjamia
2
dl
kuohukermaa
(1⁄4
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja kuivaa ne liinalla. Paloittele suurimmat. Paista sieniä hetken aikaa kuivalla pannulla, niin että neste haihtuu hieman. Lorauta (kuuma) kahvi pannulle ja anna sihistä kunnolla. Haihduta kaikki neste.

  2. Lisää voi pannulle ja paista sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

  3. Kuori ja murskaa sillä aikaa valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon fondi, etikka ja hunaja ja pyörittele pannulla. Hienonna timjamin lehdet joukkoon.

  4. Lisää lopuksi kerma ja keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee.

  5. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1358 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Ihana murupohjainen omenapiirakka ei syömättä jää ja sitä haluaa aina vain lisää, niin kauan kuin sitä riittää.
Kylmänä maukkaan herkullisen raikasta. Murumainen pohja, murutkin tulevat syötyä viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Murupohja-omenapiirakka (taikina sekoitetaan)

Ainekset

150
g
voita
vajaa 1 dl sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
kanamunan keltuainen
Täyte:
omenahilloa tai -sosetta
2 - 3
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

Sulata voita 30 sekunttia (mikron kestävässä) leivontakulhossa mikrossa.
Lisää päälle kuivat aineet ja sekoittele ne siinä päällä, niin että leivinjauhe hyvin sekoittuu jauhoihin.
Lisää sitten kanamunan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tai käsin taikina.
Painele taikina kostein käsin piirakkavuokaan, älä jätä reunoja.
Levitä sitten pohjan päälle omenahillo tai -sose, n. puolen sentin kerros.
Huuhtele omenat ja kuori, leikkaa niistä sopivia viipaleita, asettele ne sitten omenahillon päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Kommentit (0)