Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Jos rakastat täyteläistä maustekakkua, tässä on uusin ihastuksesi. Voita, tuorejuustoa ja jogurttia yhdistäviä kakkuja tulee ohjeella kaksi. Ne sopivat myös pakastettaviksi.

Klassisissa kahvikakuissa on usein ihanan kotoisa maku. Parhaita kahvikakkuja ovat mehevät maustekakut, joiden maku vain syvenee säilytettäessä.

Tässä kakussa kanelin, kardemumman ja inkiväärin makutrio pääsee hyvin oikeuksiinsa. Maun salaisuutena on taikinaan lisätty tuorejuusto, joka antaa kakkuun yhdessä jogurtin kanssa hivenen hapokkuutta.

Ohjeella valmistuu kaksi täyteläistä ja pehmeää maustekakkua. Voit valmistaa kakut yhtä hyvin niin rengasvuokiin kuin suorakaiteen mallisiin vuokiin. Tärkeintä on, että kakut mahtuvat kypsymään uuniin yhtä aikaa.

Maustekakut sopivat hyvin pakastettavaksi. Kuorrutus kannattaa kuitenkin lisätä pinnalle vasta ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Vaalea maustekakku

Ainekset

350
g
voita
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
hienoa sokeria
1
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljaesanssia
6
kananmunaa
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
kanelia
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
Kuorrute
3
dl
tomusokeria
¼
dl
maitoa
n. 1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
voita vuokiin
kuivattuja omenaviipaleita

Työvaiheet

  1. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele 2 keskikokoista rengasvuokaa (vetoisuus noin 1,5 l). (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.)

  3. Vatkaa pehmeä voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella täydellä teholla kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, pari minuuttia. Lisää tuorejuusto ja vatkaa seos sileäksi. Kaavi välillä kulhon reunat nuolijalla ja kääntele seosta myös kulhon pohjalta, jotta siitä tulee tasaista.

  4. Lisää sokeri ja vaahdota huolellisesti pari minuuttia. Sekoita jogurtti ja vanilja joukkoon. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja vatkaa vain sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat taikinaan.

  5. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele jauhoseos nuolijalla taikinaan, sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.

  6. Jaa taikina vuokiin ja tasoita pinta kylmään veteen kostutetulla nuolijalla. Paista uunissa 40 minuuttia, peitä kakut sitten foliolla ja kypsennä vielä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  7. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämmössä liinan alla, kunnes vuokaan pystyy koskemaan. Irrota kakun reunat vuoasta veitsen avulla ja kumoa vuoat ritilälle. Anna kakkujen jäähtyä vuokien alla huoneenlämpöisiksi.

  8. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää maito. Sekoita ja lisää sitruunamehua 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on valuvaa. Kaada se kakulle ja koristele omenaviipaleilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Onkohan kakku hyvää, jos sen pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tällainen kakku sopii hyvin pakastettavaksi. 

ei käsiteltyjä kuvia

Pari asiaa...

Miten kakku pitää sulattaa pakastuksen jälkeen?

-huoneenlämmössä
-mikrossa
-jääkaapissa hitaasti ja täyttäen jääkaapin 

Tein kakun juuri tuon ohjeen mukaan, en pakastanut, syötiin aika nopeasti loppuun.

En tiedä minkä virheen tein, kun kakku ei muistuttanut ulkonäöltään lainkaan kuvassa ollutta

kakkua, vaan se oli huomattavasti vaaleampi, onko näissä reseptikuvissa käytetty kuvia

otettaessa jotain filteriä vai onko niitä käsitelty jollain kuvankäsittelyohjelmalla?

Jos on käsitelty, niin se on huijausta, koska moni pyrkii juuri samaan lopputulokseen kuin kuvissa.

Luonnolliset värit kuvissa, ilman mitään käsittelyä antaa sen parhaan kuvan valmiista tuotoksesta.

Olisi kiva jos laittaisitte käsitellyn kuvan rinnalle myös käsittelemättömän kuvan, jotta näkisi miltä

sen tuotteen todella kuuluisi näyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kakku kannattaa sulattaa joko hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Mikroaaltouuni sulattaa usein epätasaisesti, ja voi kuumentaa osan kakusta, jolloin rakenne ei ole enää yhtä hyvä. 

Kakun vaaleuteen saattaa vaikuttaa esimerkiksi paistotulos, joka on erilainen riippuen vuoan ominaisuuksista ja uunista. Kuvaustyyli ruokakuvauksissa on aina monen asian lopputulos. (Esimerkiksi kyseinen kakkukuva on osa ulkona kuvattua retkijuttua.) Ammattikuvaajat käsittelevät kuvia oman harkintansa mukaan. Jos vaikka kuvaushetkellä on hämärää, valon lisääminen kuvaan jälkeenpäin tekee kuvasta informatiivisemman.

Minou

Minulla ei ole tuon kokoisia vuokia joten aion käyttää yhtä isoa Nordic Ware-vuokaa johon menee melkein kaikki taikina. Loput paistan pienissä muffinssivuoissa.
Vuoassa on reikä/torvi keskellä. Osaatteko sanoa kuinka kauan näin isoa kakkua pitäisi suunnilleen paistaa? Käytössä on kiertoilmauuni.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, näin ison kakun paistoaikaa on vaikea arvioida, se voi olla reilun tunnin tai jopa kauemmin. Jos tavallista tasalämpötoimintoa ei ole, kannattaa kakku kypsentää kiertoilmalla 150 asteessa uunin alaosassa, ja peittää tarvittaessa paistamisen aikana leivinpaperilla, jotta pinta ei pääse pitkän kypsennyksen seurauksena kärähtämään. Kypsymistä kannattaa seurailla (ja kypsyyttä kokeilla tikulla), kun kakku alkaa saada väriä.

Vierailija

Tein kaksi kakkua. Kumpikin kohosivat vain vähän. Maku on hyvä, mutta kakkujen rakenne on tiivis.
Miksi kohotusaineena on vain 1 tl leivinjauhetta? Yleensä kakuissa, joissa on mausteita ja happamia aineksia kohotusaineena on myös ruokasoodaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.