Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Jos rakastat täyteläistä maustekakkua, tässä on uusin ihastuksesi. Voita, tuorejuustoa ja jogurttia yhdistäviä kakkuja tulee ohjeella kaksi. Ne sopivat myös pakastettaviksi.

Klassisissa kahvikakuissa on usein ihanan kotoisa maku. Parhaita kahvikakkuja ovat mehevät maustekakut, joiden maku vain syvenee säilytettäessä.

Tässä kakussa kanelin, kardemumman ja inkiväärin makutrio pääsee hyvin oikeuksiinsa. Maun salaisuutena on taikinaan lisätty tuorejuusto, joka antaa kakkuun yhdessä jogurtin kanssa hivenen hapokkuutta.

Ohjeella valmistuu kaksi täyteläistä ja pehmeää maustekakkua. Voit valmistaa kakut yhtä hyvin niin rengasvuokiin kuin suorakaiteen mallisiin vuokiin. Tärkeintä on, että kakut mahtuvat kypsymään uuniin yhtä aikaa.

Maustekakut sopivat hyvin pakastettavaksi. Kuorrutus kannattaa kuitenkin lisätä pinnalle vasta ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Vaalea maustekakku

Ainekset

350
g
voita
250
g
maustamatonta tuorejuustoa
dl
hienoa sokeria
1
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vaniljaesanssia
6
kananmunaa
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
hienoa merisuolaa
1
rkl
kanelia
tl
kardemummaa
1
tl
jauhettua inkivääriä
Kuorrute
3
dl
tomusokeria
¼
dl
maitoa
n. 1
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
voita vuokiin
kuivattuja omenaviipaleita

Työvaiheet

  1. Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele 2 keskikokoista rengasvuokaa (vetoisuus noin 1,5 l). (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.)

  3. Vatkaa pehmeä voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella täydellä teholla kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, pari minuuttia. Lisää tuorejuusto ja vatkaa seos sileäksi. Kaavi välillä kulhon reunat nuolijalla ja kääntele seosta myös kulhon pohjalta, jotta siitä tulee tasaista.

  4. Lisää sokeri ja vaahdota huolellisesti pari minuuttia. Sekoita jogurtti ja vanilja joukkoon. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja vatkaa vain sen verran, että munat juuri ja juuri sekoittuvat taikinaan.

  5. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele jauhoseos nuolijalla taikinaan, sekoita hyvin, mutta älä vatkaa.

  6. Jaa taikina vuokiin ja tasoita pinta kylmään veteen kostutetulla nuolijalla. Paista uunissa 40 minuuttia, peitä kakut sitten foliolla ja kypsennä vielä 30–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  7. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämmössä liinan alla, kunnes vuokaan pystyy koskemaan. Irrota kakun reunat vuoasta veitsen avulla ja kumoa vuoat ritilälle. Anna kakkujen jäähtyä vuokien alla huoneenlämpöisiksi.

  8. Kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää maito. Sekoita ja lisää sitruunamehua 1 tl kerrallaan, kunnes kuorrute on valuvaa. Kaada se kakulle ja koristele omenaviipaleilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Onkohan kakku hyvää, jos sen pakastaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tällainen kakku sopii hyvin pakastettavaksi. 

ei käsiteltyjä kuvia

Pari asiaa...

Miten kakku pitää sulattaa pakastuksen jälkeen?

-huoneenlämmössä
-mikrossa
-jääkaapissa hitaasti ja täyttäen jääkaapin 

Tein kakun juuri tuon ohjeen mukaan, en pakastanut, syötiin aika nopeasti loppuun.

En tiedä minkä virheen tein, kun kakku ei muistuttanut ulkonäöltään lainkaan kuvassa ollutta

kakkua, vaan se oli huomattavasti vaaleampi, onko näissä reseptikuvissa käytetty kuvia

otettaessa jotain filteriä vai onko niitä käsitelty jollain kuvankäsittelyohjelmalla?

Jos on käsitelty, niin se on huijausta, koska moni pyrkii juuri samaan lopputulokseen kuin kuvissa.

Luonnolliset värit kuvissa, ilman mitään käsittelyä antaa sen parhaan kuvan valmiista tuotoksesta.

Olisi kiva jos laittaisitte käsitellyn kuvan rinnalle myös käsittelemättömän kuvan, jotta näkisi miltä

sen tuotteen todella kuuluisi näyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kakku kannattaa sulattaa joko hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Mikroaaltouuni sulattaa usein epätasaisesti, ja voi kuumentaa osan kakusta, jolloin rakenne ei ole enää yhtä hyvä. 

Kakun vaaleuteen saattaa vaikuttaa esimerkiksi paistotulos, joka on erilainen riippuen vuoan ominaisuuksista ja uunista. Kuvaustyyli ruokakuvauksissa on aina monen asian lopputulos. (Esimerkiksi kyseinen kakkukuva on osa ulkona kuvattua retkijuttua.) Ammattikuvaajat käsittelevät kuvia oman harkintansa mukaan. Jos vaikka kuvaushetkellä on hämärää, valon lisääminen kuvaan jälkeenpäin tekee kuvasta informatiivisemman.

Minou

Minulla ei ole tuon kokoisia vuokia joten aion käyttää yhtä isoa Nordic Ware-vuokaa johon menee melkein kaikki taikina. Loput paistan pienissä muffinssivuoissa.
Vuoassa on reikä/torvi keskellä. Osaatteko sanoa kuinka kauan näin isoa kakkua pitäisi suunnilleen paistaa? Käytössä on kiertoilmauuni.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, näin ison kakun paistoaikaa on vaikea arvioida, se voi olla reilun tunnin tai jopa kauemmin. Jos tavallista tasalämpötoimintoa ei ole, kannattaa kakku kypsentää kiertoilmalla 150 asteessa uunin alaosassa, ja peittää tarvittaessa paistamisen aikana leivinpaperilla, jotta pinta ei pääse pitkän kypsennyksen seurauksena kärähtämään. Kypsymistä kannattaa seurailla (ja kypsyyttä kokeilla tikulla), kun kakku alkaa saada väriä.

Vierailija

Tein kaksi kakkua. Kumpikin kohosivat vain vähän. Maku on hyvä, mutta kakkujen rakenne on tiivis.
Miksi kohotusaineena on vain 1 tl leivinjauhetta? Yleensä kakuissa, joissa on mausteita ja happamia aineksia kohotusaineena on myös ruokasoodaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.