Inarin vege-poroburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sienet pieniksi palasiksi ja ruskista pannulla voissa hienonnetun rosmariinin kanssa, kunnes kaikki neste on haihtunut sienistä pois. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Kuori punasipulit ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita voi paistinpannulle ja ripottele päälle sokerit. Levitä sokerin päälle punasipuliviipaleet ja ruskista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet. Lisää joukkoon balsamico ja mausta savumaldonilla ja valkosipuli tabascolla.
- Pese puikulaperunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kuorineen kypsiksi. Siivilöi vesi pois ja anna perunoiden hetki kuivahtaa ja jäähtyä jotta pystyt käsittelemään niitä. Kuori perunat kuten ennen koulussa tehtiin ja laita kuoritut perunat kulhoon tai astiaan, jossa ne mahtuu muussaamaan. Muussaa perunat ja kaada joukkoon paistettu sieniseos, hienonnettu persilja ja mausta Savumaldonilla ja valkosipuli Tabascolla.
- Purista massasta tasakokoisia pullia ja litistä varovasti sämpylän halkaisijan kokoisiksi pihveiksi. Leivitä ne sitten varovasti ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Ruskista pihvit pannulla runsaassa voissa kummaltakin puolelta ja siirrä uuninpellille leivinpaperin päälle.
- Laita perunapihvien päälle juustoviipaleet ja paahda niitä uunissa 180 asteessa vielä 5 minuuttia kunnes juusto on sulanut. Voit samalla paahtaa myös sämpylät uunissa kullanruskeiksi.
- Kokoa burgeri lopuksi reseptin aineksista ja nauti.