
Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.
Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.
Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!
Uunispagetti
1 t
Herkullisen uunispagetin valmistuksessa aktiivinen kokkausaika jää pieneksi, mutta kypsennys vaatii hieman odottelua. Näppärästi yhdessä astiassa kypsyvä ruoka on omiaan silloin, kun tiskien määrä halutaan pitää minimissä. Tässä vuoassa maistuu pastan lisäksi salami, parmesaani sekä tuore basilika. Tomaattikastike tuo kokonaisuuteen ihanaa raikkautta ja hapokkuutta.
Välimeren haukipata
30 min
Miedon makuinen haukifilee saa tällä kertaa potkua harissatahnasta ja oliiveista. Haukifilee lisätään tomaattiseen pataan paloina, jolloin se kypsyy 5 minuutissa. Välimeren makuja yhdistelevä pata toimii esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.
Appelsiinikuskussalaatti ja uunilohi marokkolaisittain
20 min
Raikas appelsiini-kuskussalaatti on paitsi maukas, mutta myös äärimmäisen helppoa valmistaa. Kun sen tarjoilee maustetun uunilohen seurana, täyttävä ja tasapainoinen ateria on valmis. Kuskusin kypsentämisessä on hyvä olla hereillä, ettei se ehdi kypsyä liikaa tai kuivua. Sopiva kypsennysaika on hyvä tarkistaa kuskuspakkauksen kyljestä. Valmista salaatin seuraksi vielä mehukasta uunilohta marokkolaisin maustettuna.
Nopea kanaviillokki
20 min
Klassinen kanaviillokki on ihana lohturuoka, joka valmistuu käden käänteessä. Broilerin paistileikkeet kypsyvät kermaisessa currykastikkeessa meheviksi ja viinietikka taikka sitruunanmehu antaa kastikkeeseen sen tarvitsemaa happoa. Tämä ateria on kuin tuulahdus lapsuudesta, kun viimeistelet sen mustaherukkahyytelöllä.
Misocarbonara sobanuudeleista
30 min
Trendikkäät sobanuudelit kohtaavat italialaisen klassikkopastan maut, kun niihin yhdistää pekonin ja kananmunankeltuaisen. Lisäksi vaalea misotahna tuo annokseen koukuttavaa umamista makua.