
Koristele sitruunakakku kuivatuilla sitruunaviipaleilla. Pese ja leikkaa luomu-sitruuna ohuiksi viipaleiksi pellille. Anna kuivua uunissa 50 asteessa noin 10 tuntia.
Sitruuna-oliiviöljykakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa noin 15 x 25 sentin kokoinen, suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Yhdistä kuivat aineet. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista mehu. Sekoita öljy, jogurtti, muna, sitruunan kuori ja puoli desiä mehua toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa kulhoon jogurtti ja tomusokeri. Purista joukkoon sitruunan mehu ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.