Kahvimurujen pilkuttama kuivakakku on ihana klassikko! Reunoille valuva kahvikuorrutus tuo tutun kakun tähän päivään.
Murukahvikakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8–2 l).
-
Vaahdota voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
-
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja pikakahvimuru. Sekoita taikina tasaiseksi.
-
Laita taikina vuokaan ja tasoita pinta. Vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
-
Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 45–55 minuuttia. Varmista kypsyys: kun kakkuun työnnettyyn tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, se on valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
-
Valmista kuorrutus. Laita maito kulhoon ja lämmitä se kevyesti mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon pikakahvijauhe. Lisää tomusokeri erissä voimakkaasti sekoittaen. Lisää maitoa tarvittaessa. Kuorrutus saa olla paksua, mutta levitettävää.
-
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä noin puoli tuntia ennen tarjoamista.