
Ota ilo irti koko kukkakaalista. Satoisa herkku maistuu yhtä hyvältä rouskuvana salaatissa, pehmeän mausteisena kastikkeessa sekä rapeaksi paistettuna.
Tiesithän jo, että kukkakaalin riisuminen lehdistään kaupassa on turhaa hukkaa? Koko komeuden voi käyttää hyödyksi.
Nuppu
Kotimaisen kukkakaalin aika on loppukesällä, mutta napakkaa kukkakaalia saa kaupasta muulloinkin. Vaaleista nupuista voi taikoa täyteläisen pääruuan, kasvislisukkeen tai rapean salaatin. Puolessa tunnissa valmistuva curry on täydellinen yhdistelmä lämmittäviä mausteita ja lempeää kukkakaalia.
Naatti
Kun ostat kukkakaalin, siltä ei kannata riisua lehtiä kaupassa. Rapsakat lehdet ovat hyvää syötävää. Voit pilkkoa lehtiä mukaan kaikkiin kukkakaaliresepteihin, mutta varsinkin salaatin joukkoon ne sujahtavat luontevasti. Raikkaan lohisalaatin pohjana voi käyttää muitakin kaalilajikkeita.
Varsi
Leikkaa varresta vain kuiva kanta pois. Käytä mehevä osa pilkottuna ruokaan. Kanta kypsyy samassa ajassa kuin nuputkin. Pilko sitä esimerkiksi herkullisen kantarelli-kukkakaalipastan kastikkeeseen. Kannan voi myös pilkkoa rouheeksi kesäisen kaalisalaatin joukkoon.