
Paistinpannussa kypsyvien lättäleipien taikina syntyy viidessä minuutissa ja paistaminenkin vie vain pari minuuttia puoleltaan. Lapsikin osaa!
Lättäleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka vettä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, 5–10 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja venyttele tai kauli vajaan sentin ohuiksi leiviksi. Pyyhkäise jauho pois ennen paistamista.
- Voit paistaa leivät kuivassa paistinpannussa tai grillissä, 2–3 minuuttia per puoli.
- Sipaise lämpimille leiville valkosipulivoita (ks. ohje alhaalla).
Helppo valkosipulivoi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita voi kattilaan. Murskaa valkosipuli joukkoon. Kuumenna, kunnes voi kiehahtaa.
- Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista.
Voiko jogurtin korvata jollain muulla?
Voit käyttää vaikka kermaviiliä, mutta jos haluat tehdä maidottomina, niin tässä ohje veteen leivottuun vehnärieskaan https://www.soppa365.fi/reseptit/suolainen-leivonta/vehnarieska
Entäpä gluteenittomana?
Miksi vehnäjauhoilla, joilla ei juurikaan ole ravintoarvoa? Käykö kokojyväjauhot; ruis, ohra, kaura, edes osittain?
Eiköhän noihin sovellu aivan hyvin muutkin jauhot. Ohrajauhoilla tulisi varmaan hyviä!
Tässä linkki ohrarieskaan https://www.soppa365.fi/reseptit/et-lehti/leivonta-arjen-nopeat/ohrarieskat
Hyviä olivat! Tuon ohjeen mukaan tosin tulee leipäsistä liian isoja pannulle, eli itse puolitin ne neljänneksetkin.
Kaupassa muistelin, että pitikö olla kreikkalaista vai turkkilaista jogurttia ja tietty ostin kreikkalalaista... kai sekin käy? No ainaskin kokeilen nyt sillä.
aikanaan oli partiolaisten resepti todella helppo: jauhoja mitä vaan ja vettä tarpeen mukaan. Loppu on mielikuvituksesta kiinni. Siihen voi lisätä suolaa tai vaikka suolaheinää leivinjauhetta jos haluaa kuohkeamman
Voiko tuohon taikinaan lisätä kuullotettua sipulia Ja valkosipulia?
Gluteeniton version tein maissijauhoja lisäsin juustoraastetta taikinaa tuli ihan sairaan hyviä
Tehtiin tämän ohjeen mukaan ja meni täydellisesti metsään! Vajaa sentti tarkoitti sitä, että leivät eivät ikinä valmistuneet; oikea mitta saattaisi olla 2 millimetriä. Paistettiin valurautapannulla ja induktioliedellä, lieden teho melkein täysillä. Vaikka kuinka kauan paistoi, pinta oli kova ja sisältö taikinaa. Eipä tarvitse tehdä enää!
Eipä ole paljon "Lättäleivällä" eroa Naanleipään.
Näistä kommenteista paistaa läpi ihmisten uusavuttomuus; onneksi ette elä pula-ajalla , kuolohan teidät korjaisi. Se nyt on aivan varmasti sama onko siinä turkkilaista / kreikkalaista / suomalaista jogurttia... ja jauhot, kunhan on jauhoja!