Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 378 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Paistinpannussa kypsyvien lättäleipien taikina syntyy viidessä minuutissa ja paistaminenkin vie vain pari minuuttia puoleltaan. Lapsikin osaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lättäleipä

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka vettä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, 5–10 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja venyttele tai kauli vajaan sentin ohuiksi leiviksi. Pyyhkäise jauho pois ennen paistamista.
  3. Voit paistaa leivät kuivassa paistinpannussa tai grillissä, 2–3 minuuttia per puoli.
  4. Sipaise lämpimille leiville valkosipulivoita (ks. ohje alhaalla).

Helppo valkosipulivoi

Ainekset

100
g
voita
2
valkosipulinkyttä

Työvaiheet

  1. Laita voi kattilaan. Murskaa valkosipuli joukkoon. Kuumenna, kunnes voi kiehahtaa.
  2. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista.

Kommentit (14)

Vierailija

Voiko jogurtin korvata jollain muulla?

Vierailija

Entäpä gluteenittomana?

Vierailija

Miksi vehnäjauhoilla, joilla ei juurikaan ole ravintoarvoa? Käykö kokojyväjauhot; ruis, ohra, kaura, edes osittain?

Satunnainen himaleipuri

Eiköhän noihin sovellu aivan hyvin muutkin jauhot. Ohrajauhoilla tulisi varmaan hyviä!

Breadandbutter

Hyviä olivat! Tuon ohjeen mukaan tosin tulee leipäsistä liian isoja pannulle, eli itse puolitin ne neljänneksetkin.

pivi

Kaupassa muistelin, että pitikö olla kreikkalaista vai turkkilaista jogurttia ja tietty ostin kreikkalalaista... kai sekin käy? No ainaskin kokeilen nyt sillä.

miä itte

aikanaan oli  partiolaisten resepti todella helppo: jauhoja mitä vaan ja vettä tarpeen mukaan.  Loppu on mielikuvituksesta kiinni. Siihen voi lisätä suolaa tai  vaikka suolaheinää leivinjauhetta jos haluaa kuohkeamman

vierailija

Voiko tuohon taikinaan lisätä kuullotettua sipulia Ja valkosipulia?

365

Gluteeniton version tein maissijauhoja lisäsin juustoraastetta taikinaa tuli ihan sairaan hyviä

Ei enää koskaan

Tehtiin tämän ohjeen mukaan ja meni täydellisesti metsään! Vajaa sentti tarkoitti sitä, että leivät eivät ikinä valmistuneet; oikea mitta saattaisi olla 2 millimetriä. Paistettiin valurautapannulla ja induktioliedellä, lieden teho melkein täysillä. Vaikka kuinka kauan paistoi, pinta oli kova ja sisältö taikinaa. Eipä tarvitse tehdä enää!

Vierailija

Eipä ole paljon "Lättäleivällä" eroa Naanleipään.

Jupinaajuu

Näistä kommenteista paistaa läpi ihmisten uusavuttomuus; onneksi ette elä pula-ajalla , kuolohan teidät korjaisi. Se nyt on aivan varmasti sama onko siinä turkkilaista / kreikkalaista / suomalaista jogurttia... ja jauhot, kunhan on jauhoja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.