Jogurtin raikastama juustokakku tekeytyy täydelliseksi ihan itsestään.
Juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Jauha piparkakut monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää se kaakaojauheen kanssa jauhelman joukkoon. Vuoraa läpimitaltaan 24 sentin irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksimurut tiiviiksi pohjaksi.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja jogurtti.
- Valuta päärynät, säästä osa liemestä. Soseuta päärynät ja lisää sokerin ja mausteiden kanssa juusto-kermamassaan. Kuumenna päärynäliemi kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää kuumaan nesteeseen liukenemaan. Lisää liivateseos tasaisesti täytteeseen.
- Kaada täyte kakkuvuokaan. Hyydytä viileässä vähintään 6 tuntia.
- Koristele pinta praliineilla ja suklaarakeilla.