Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 336 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulun himotuin leivonnainen yhdistää kaksi klassikkomakua samaan palaan! Piparimokkapalat ovat niin koukuttavan hyviä, että pellillisen sijaan kannattaa tehdä saman tien kaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
30 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparimokkapalat

Ainekset

200
g
voita
150
g
tummaa suklaata
5
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
piparkakkumaustetta
3
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
dl
maitoa
100
g
pakastepiparitaikinaa
Kuorrutus
500
g
tomusokeria
noin 6
rkl
vahvaa, kuumaa kahvia
tl
piparkakkumaustetta
Koristeeksi
5
piparia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. 
  2. Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa, nosta se hellalta ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.
  3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. 
  4. Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, maito ja suklaa-voisula vaahdon joukkoon muutamassa erässä.
  5. Leikkaa jäinen piparitaikina järeällä veitsellä pikku kuutioiksi. Levitä mokkapalataikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille nuolijan avulla. Ripottele piparitaikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa vain meheviä murusia eikä löysää taikinaa.
  6. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus. Keitä kahvi tai valmista se espressokoneella. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparkakkumauste. Kaada kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin pehmeää, että sitä on helppo sekoittaa.
  7. Levitä kuorrute pohjan päälle. Murustele piparkakkuja koristeeksi.

Kommentit (12)

Vierailija

Hei, tuleeko tästä pellillinen? :)

Marjaeli
Seuraa 
Liittynyt27.4.2016

Tulee mut on aika makee

Vierailija

Ihan hirvee määrä sokeria pohjassa ja päällisessä. 😮

Joulumuori

Vähensin sokerin pohjataikinaan 3 dl ja hyvin riitti. Kumman tömäkkää taikina oli silti. Ehkä vähentäisin myös suklaan määrää seuraavalla kerralla...ja kyllä -≥ tuli paksu pohja pellillisestä. Päälliseen Ei kahvia dl kertahuitaisulla, vaan tippa kerrallaan....vähempikin riittää.

Vierailija

Laitoin sokeria 1,5 dl, tuli hyvää!

Pettynyt

Älyttömän kuivaa tuli, vaikka paistoin vain 19min. Vähentäisin sokerin ja jauhojen määrää hurjasti. Jopa vieraat kehtasivat kommentoida, että oli pahaa, eivätkä halunneet kotiinviemisiksi. Yli puoli peltiä meni roskiin, kun ei itsellekkään maistunut. Tuli olo, että respetin tekijät eivät ole itse tätä tainneet kokeilla tehdä.

Vierailija

Tämä ohje ei kyllä toimi, lopputulos todella kuiva ja tiivis. Sokerinmäärä on aivan liian suuri. Olisi hyvä, että reseptiä korjailtaisiin.

Chef

Ei toimi tämä resepti.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista ja palautteista, testasimme tämän reseptin uudelleen. Nyt ohje on korjattu, mutta kuitenkin niin, että lopputulos on alkuperäiselle reseptille uskollinen! Jauhojen, sokerin ja kaakaojauheen määrää on vähennetty taikinasta. Paistoaika on lyhennetty sellaiseksi, että mokkapalalevystä tulee mehevä kypsä. Myös kuorrutukseen lisättävän kahvin määrää on tarkennettu. 

Nunu

Tykkään tosi paljon makeesta mut tää oli jo super ällö makee... ilman kuorrutusta pystyy kyl syömään mut kuorrutuksen kera ei mee kyl alas... vähän niinku rahat meni nyt roskakoriin.

Suklaa

Mites tämä tehdään gluteenittomana? Korvataanko vehnäjauhot vaan gluteenittomalla jauhoseoksella.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, periaatteessa voit vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen ja käyttää sitä yksi yhteen. Olen maininnut täällä muuallakin, että vähimmän hötöisen lopputuloksen olen saanut aikaan kauraa sisältävällä vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella https://myllarin.fi/tuote/myllarin-vaalea-jauhoseos-gluteeniton/

Tässä tapauksessa pitää muistaa huomioida, että myös taikinaan sattumiksi lisättävän piparitaikinan tulee olla gluteenitonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.