Ohjeen alkuperäinen nimi oli Ia Mildes kryddoftande äppelpaj.
Tämä resepti on vanhimpia, joka minulla on säästössä. Olen löytänyt sen aikoinaan muistaakseni Allt om Mat -lehdestä. Teen piirakan joka syksy, koska huumaannun sen tuoksusta ja mausta.
Ia Milden mausteinen omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
1. Sekoita rivakasti pohjan ja kannen ainekset tasaiseksi taikinapalloksi ja laita hetkeksi jääkaappiin viilenemään. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Ota pohjasta 3/4 ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Säästä loput taikinasta kanteen ja pieniin koristeisiin.
3. Kuori ja lohko omenat ja laita ne kulhoon. Sekoita niiden joukkoon sokeri, sitruunankuori, kaneli, mustottipähkinä, mausteneilikka ja perunajauhot. Sekoita ja laita omenaseos piirakkapohjan päälle.
4. Voitele piirakkapohjan reunat kananmunalla. Lisää leikkuulaudalle hiukan jauhoja, aseta lopputaikina sille (muista säästää vähän taikinaan kannen koristeiksi) ja kauli tai painele taikinaa kanneksi piirakalle. Aseta kansi omenoiden päälle ja nypi kannen reunat kiinni pohjan reunoihin. Voit vielä painella haarukalla reunat yhteen.
5. Tee lopusta taikinasta muutama koriste kannen päälle. Voitele kansi, painele kanteen haarukalla muutama ilmareikä ja paista piirakkaa uunissa noin 35 minuuttia.
6. Tarjoile lämpimänä tai viilennettynä vaniljajäätelön kera. Voit myös ripotella piirakan päälle siivilällä tomusokeria.