
Kääri juustokakku rullalle! Pehmeä, sopivan sitruunainen tuorejuustojuustotäyte sekä kanelilla maustettu mantelipohja sopivat täydellisesti yhteen.
Juustokakkukääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.
saisiko tuon 3.kohtaan tarkennusta, jätä leivinpap päälle?liina päälle?Kostutettuko?Voiko tehdä puoli annosta?
Mitä tehdään sitruunankuoriraasteelle? Laitetaanko täytteen sekaan?
Voiko korvata voin esim kermavaahdolla tai sitruunarahkalla ??
Kiitos kommenteista!
Leivinpaperista: kun kakkupohja saa jäähtyä peitettynä, se ei murene käärittäessä. Eli tarkoituksena on irrottaa paistopaperi mutta jättää se kakkulevyn peitoksi. Leivinliina saa paistopaperin pysymään paikoillaan ja pitää kosteuden kakkulevyssä. Jos taas leivinliinan laittaa suoraan kakkulevyn päälle, se tarraa helposti kosteaan pohjaan.
Sitruunankuoriraasteesta: kiitos huomiosta, se lisätään täytteeseen! Tieto lukee nyt ohjeessa.
Täytteestä: kääretorttuun sopii hyvin myös napakaksi vaahdotettu kerma ja rahka, joten tämä ohje on helposti muunneltavissa omaan makuun :)
Voiko mantelijauhoa korvata jollain muulla jauholla? 🤔
Linjoistaan ja kolesterolistaan huolehtivalle torttu on ihan liia epäterveellinen.
Terveellisen tortun voi leipoa normaalilla kääretorttupohjalla ja väliin voi laittaa tuoreita pakastemarjoja. Jos haluaa pikkusen extraa niin vaahtoutuvalla kevytkermalla saa täytteeseen ja pällekkin lisää pehmeyttä.
"Linjoistaan ja kolesterolistaan huolehtivalle torttu on ihan liia epäterveellinen.
Terveellisen tortun voi leipoa normaalilla kääretorttupohjalla ja väliin voi laittaa tuoreita pakastemarjoja. Jos haluaa pikkusen extraa niin vaahtoutuvalla kevytkermalla saa täytteeseen ja pällekkin lisää pehmeyttä."
Suosittelen vielä terveellisempää vaihtoehtoa:
Kostuta hapankorppu, laita sen päälle salaatinlehti, kääri rullalle ja nauti se ihan omassa terveellisessä rauhassasi.
Onpa ällö syötävä. Ilahduin ensin et on suolainen mutta onkin makea höttö.
Miksi kevyt versio tuorejuustosta ei kelpaa?
Käykö ohjeeseen mantelijauho (on siis eri asia kuin mantelijauhe), jota suositellaan leivontaan?
Minkä kokoinen pelti? Ettei tule liian paksu..
Kiitos kysymyksistä!
Kevyttuorejuusto löystyy joskus sekoitettaessa, siksi täysrasvainen on varmin tähän tarkoitukseen.
Mantelijauho käy mainiosti. Mantelijauhe saattaa joskus olla kuorellista ja silloin myös hieman karkeampaa (kuvan kääräriin käytin sellaista). Mantelijauho käy sen tilalle yhtä hyvin.
Pellin koko: ns. normipelti eli 30 cm x 40 cm sopii hyvin tarkoitukseen.
Jos ei allergian vuoksi voi käyttää mantelijaihoa niin mikä korvaisi sen?
Kiitos kysymyksestäsi, voit tehdä tavallisen kääretortun eli käyttää mantelijauhojen tilalla 3/4 dl vehnäjauhoja ja ripotella käärimisvaiheessa leivinpaperille sokeria.
Voiko valmista torttua pakastaa, miten täyte reagoi ?
Kiitos kysymyksestäsi, varmaankin täyte kestää rasvaisena pakastamisen kohtuullisen hyvin. Ei kuitenkaan säily ihan tuoreen veroisena. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui! :)
Hyvä ohje, selvisin melkein kunnialla vaikka en hirveän hyvä leipuri olekaan. Hiukan meinasi murentua , joten rullaus jäi vähän löysäksi. Ja mitä terveellisyteen tulee, niin vaikka kuinka itsestään huolehtii ja elää ja syö terveellisesti, voi pääsiäisenä syödä vaikka tuollaista herkkutorttua, jouluna joulutorttuja, ja synttäreillä kermatäytekakkua tai voileipäkakkua tai vaikka molempia. Yksi oma vihje : murotaikinapohjalle puolukkapiirakka. Pohjaan myös grahamjauhoja, päälle puolukat tuoreinta tai just ja just sulaneina, sekaan omenasosetta ja maun mukaan sokeria, sekoitus tasaiseksi. Maistuu niillekin jotka eivät yleensä puolukasta innnostu.