Me Naiset on lisännyt 1023 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Pullaa kannattaa tehdä kerralla kunnon satsi. Puolet taikinasta käytetään omenabostoniin, lopusta voi leipoa pikkupullia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaboston

Ainekset

1/2 annos pullataikinaa (taikinan ohje alempana)
Täyte
2
omenaa
20
g
pehmeää voita tai margariinia
4
rkl
fariinisokeria
3
rkl
mantelirouhetta
1
rkl
kanelia
Voiteluun ja koristeluun
1
kananmuna
raesokeria tai mantelirouhetta

Työvaiheet

  1. Kauli kohonnut taikina sentin paksuiseksi suorakaiteeksi (noin 25 x 35 cm). Kuori ja raasta omenat. Voitele taikinalevy rasvalla. Levitä omenaraaste levylle ja ripottele päälle sokeri, mantelirouhe ja kaneli. Kääri levy napakalle rullalle.
  2. Leikkaa rulla 8 osaan. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin voideltuun vuokaan (halkaisija noin 23 cm). Aseta palat tasaisin välein. Kohota bostonkakkua liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Voitele kakun pinta munalla ja ripottele päälle sokeria tai mantelirouhetta. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Seuraa kakun kypsymistä keskimmäisestä palasta. Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, peitä se foliolla. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin kumoat sen vuoasta pois.

 

Pullataikina

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
tuorehiivaa
1
muna
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1 1/2
tl
suolaa
13–15
dl
vehnäjauhoja
150–200
g
voita tai margariinia

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 °C) mikrossa tai liedellä. Lisää murennettu hiiva, muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita. Aloita jauhojen lisääminen aluksi voimakkaasti vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, jatka alustamista rauhallisemmin käsin tai koneella. Lisää jauhoja vähitellen, jotta et tee vahingossa liian kovaa taikinaa.

  2. Lisää huoneenlämpöinen rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Valmis pullataikina on pehmeää ja kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Taikinan vaivaamiseen menee noin 5–10 minuuttia.

  3. Laita taikina liinalla tai muovilla peitettynä lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan 1/2 tunniksi. Esimerkiksi lämpimällä vedellä täytetty tiskiallas, uuni tai mikro ovat hyviä kohotuspaikkoja. Kylmällä säällä uuniin kannattaa laittaa valo, koska lamppu lämmittää uunia.

    Vinkki! Voit korvata tuorehiivan kahdella pussilla (à 11 g) kuivahiivaa. Lämmitä maito silloin 42-asteiseksi, eli reilusti kädenlämpöiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Canape

Ainekset

350 g =
3.5 dl
vettä
10 g =
1 rkl
sokeri
10 g =
1 rkl
suola
500 g =
8.25 dl
vehnäjauhoja
500 g
voita
150 g =
1.2 dl
perunajauhoja
hienoasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kylmään veteen suola, sokeri ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  2. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi ja 50 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  3. Taittele matto kuvan mukaisesti. Leikkaa paloiksi.

  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Charlotte russe

Työvaiheet

Kääretorttu
 
2 dl  Sokeria
4 kpl  Munaa
2 dl  Perunajauhoja
1 tl  Leivinjauhetta
 
½ dl  Vadelmahilloa
 
Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin
 
 Vadelma-rahkatäyte
 
6 kpl Liivatelehtiä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Mansikkaa
1 dl mansikkamehua
400 g Maitorahkaa
  
Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl mansikkamehua kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).Soseuta mansikat.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mansikkamehussa. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten mansikkasose. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
 
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja vadelmilla.