Säästimme sinulta googlaamisen vaivan: tässä kaikki ruokaohjeet, jotka tarvitset pääsiäiseksi.

Monelle pääsiäispöydän kunkku on edelleenkin lammas. Mutta millainen? Valitse näiden ohjeiden joukosta suosikkisi!

Karitsan paahtopaistit colakylvyssä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Makea colakastike tekee karitsanlihasta ihanan kiiltävää ja maistuvaa. Ja kunhan annat paahtopaistien kellia colakylvyssä läpi yön, ne valmistuvat ennen ruokailua hetkessä.
Cola-karitsan ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kahvilla valeltu lampaanviulu

Ihana ja perinteinen vaihtoehto on kahvikastikkeella valeltu lampaanviulu. Mitä enemmän valelet, sitä herkullisempi lopputulos.
Kahvilampaan ohjeen löydät täältä.

Karitsan paahtopaisti ja minttupesto

Minttupestokaritsa on tarjoaa klassiset pääsiäismaut uudella tavalla. Minttupestokaritsan ohjeen löydät täältä.

Vai valitsetko lampaan sijaan mielummin kanan?

 

Sitruuna-rosmariinikana

Uunissa paistettu, sitruunavoita ja rosmariinin aromia tiukuva kana oli huippukokki Helena Puolakan lempiruokaa lapsena, ja nyt siitä nauttii hänen tyttärensä. Ohjeen löydät täältä.

Ricottalla täytetyt broilerinfileet ja paahdetut parsat

Pääsiäisenä on hyvä hetki aloittaa parsakausi! Mehevä ricottalla täytetty broilerinfilee ja rapeaksi paahtuneet parsat ja pekonit toimivat loistavasti samalla lautasella. Ohjeen löydät täältä.

Jos pääsiäispöytään istuu myös kasvissyöjiä, tarvitaan tietysti vegevaihtoehto.

 

B-Smokeryn seitan

Seitanin valmistaminen kotona on helppoa, kunhan ostat gluteenijauhoa erikoiskaupasta. Helsinkiläisravintola B-Smokeryn hittiohjeessa seitanpalat pyöritellään maukkaassa grillikastikkeessa. Tuunaa ohjetta lisäämällä seitan-taikinan joukkoon hieman klassisia pääsiäismausteita: minttua ja valkosipulia. Hampurilaispihvien sijasta voit tehdä massasta haluamasi kokoisia paloja. Ohjeen löydät täältä.

Misomarinoitu tofu ja paksoipaistos

Misotahnalla marinoitu tofu koukuttaa, vaikka et muuten pitäisi tofusta. Kun ensimmäiset voikukat nousevat, ripottele terälehtiä mausteeksi. Misotahnaa myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa ja isoissa marketeissa. Katso ohje täältä.

Täydellinen monitoimilisuke

 

Kun pääruoka on päätetty, nousee esiin kysymys: mitä lisukkeeksi? Mutta meillä on täydellinen ratkaisu. Ruokatoimittaja Emilia Kolarin pääsiäispöydän sisältö vaihtelee, mutta aina tarjolla on sitruuna-vuohenjuustorisottoa. Se on täydellinen lisuke niin lampaalle, broilerille tai vaikka paistetulle kalalle. Ja tietysti mehevää risottoa voi haarukoida suuhun ihan sellaisenaan...

Sitruuna-vuohenjuustorisoton ohjeen löydät tästä.

Suolaisten ruokien jälkeen päästään pääsiäisen pääasioihin, eli herkkuihin!

 

Jos juhlapyhääsi kuuluvat perinteet, kokeile Jensenin pashaa. Toimittaja Hanna Jensen on saanut iki-ihanan ohjeen anopiltaan. Tässä pashassa ei ole rusinoita eikä hedelmänpalasia. Jos teet pashan puisessa muotissa, muista liottaa muottia vedessä monta tuntia. Valuttamiseen tarvitset harsokangasta tai erityistä "cheese cloth -kangasta".

Jensenin pashan ohjeen löydät tästä.

Oletko perinneruokien sijaan ennemminkin modernien klassikkojen ystävä? Silloin yksi ohje on ylittämätön: Kinder-juustokakku. Supermehevä kakku maistuu Kinderiltä, kun yhdistät suklaisen pohjan valkosuklaiseen täytteeseen. Viimeisen silauksen luo maitosuklaavaahto.

Kinder-kakun ohjeen löydät tästä.

Jos leipominen tai pashan valuttaminen kuulostavat liian työläiltä hommilta, niin ei hätää. Silloin jälkkäriksi valitaan mahdollisesti maailman kätevin herkku, kolmesta raaka-aineesta hetkessä syntyvä lemon posset. Raikas ja keväinen jälkkäri sopii täydellisesti pääsiäisen makumaailmaan!

Lemon possetin ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla