Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Limetillä maustetut minijuustokakut ovat varma noutopöydän hitti tai suloinen sormisyötävä piknikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + 30 min paisto + 4–8 h tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Limetti-minijuustokakut

Ainekset

Pohja
170
g
kaurakeksejä
50
g
voita
Täyte
2
limettiä
500
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
ranskankermaa
dl
sokeria
1
rkl
maissitärkkelysjauhoa
¼
tl
vaniljajauhetta
2
munaa
Kuorrutukseen
12
mansikkaa
200
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa päältä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan.
  2. Vuoraa 12-koloinen muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Jaa keksiseos vuokiin, painele kevyesti. Laita pelti hetkeksi jääkaappiin.
  3. Pese ja kuivaa limetit huolellisesti. Raasta niiden vihreä kuori ohuelti hienolla terällä. Purista limeteistä mehu.
  4. Mittaa kulhoon kuoriraaste, mehu, tuorejuusto ja ranskankerma.
  5.  Sekoita sokeriin maissitärkkelysjauho ja vaniljajauhe. Lisää sokeriseos tuorejuustoseokseen.
  6. Sekoita täyte huolellisesti tasaiseksi.
  7. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi täyte vuokiin keksipohjien päälle.
  8. Paista 150-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut.
  9. Jäähdytä ja laita kakut jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  10. Kuori kakut papereista ja aseta tarjoiluvadille. Lisää jokaisen päälle kokonainen mansikka.
  11. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaapalojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  12. Lusikoi suklaakuorrutusta mansikoiden ja juustokakkujen päälle niin, että sitävaluu myös reunoille.

Kommentit (8)

RouvaT
Seuraa 
Liittynyt15.12.2016

Kohdassa neljä lisätään ranskankerma mutta sitä ei ole ainesluettelossa eli mikä on lisättävä määrä?

Vierailija

Mitä on vaniljajauhe?55

RouvaT
Seuraa 
Liittynyt15.12.2016

Harmi, ettei kysymyksiin vastata :(

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, anteeksi että vastauksissa kesti! Ainesosaluettelosta oli tosiaan jäänyt pois ranskankerma, pahoittelut. Oikea määrä on 150 g, joka on nyt korjattu ohjeeseenkin.

Vaniljajauhe on ehtaa vaniljaa, eri asia siis kuin vaniljasokeri. Isompien kauppojen leivontaosastoilta löytyy :)

Yst. Venla / Soppa365

Agar agar

Kiitos liivatteettomasta täyteohjeesta. Lisää tällaisia ja vielä gluteenittomana, kiitos.

Sokerihiiri

Kuorrutuksen ohje on ehkä hieman yläkanttiin, suklaa-kermasulaa jäi lopulta todella paljon jäljelle.

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Haluaisin tehdä yhden limettijuustokakun 26cm halkaisija vuokaan. Riittääkö täyte siihen. Mikä on silloin paisto aika?

Vierailija

Kakut eivät kypsyneet 150-asteisessa uunissa, vaan jäivät tuplapaistoajankin jälkeen vaaleiksi ja lässähtivät heti uunista ulos oton jälkeen kuopalle. Tuorejuustotäytettä oli ohjeen mukaisesti valmistettuna liikaa mahtuakseen kahteentoista muffinssivuokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Ricottajuusto antaa lihapulliin mehevyyttä ja parmesaani makua. Lopputuloksena on ihanat pyörykät, jotka voi tarjota sekä pieninä näppipaloina että pääruokana vaikka muusin kanssa.

Viinisuositus: Yrttisten lihapullien kanssa maistuu maanläheinen ja metsäisen raikas viini, kuten Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2019, 8,99 e (0,375 l). Viinin marjaisuus ja pieni tanniinisuus sopivat erityisesti pullien juustoisuuden kanssa. Jos haluat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-lihapullat

Ainekset

400
g
rotukarjan paistijauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
2
pientä salottisipulia
3
rkl
oliiviöljyä
1
kananmuna
½
prk (125 g)
ricottaa
1
dl
pankojauhoja tai korppujauhoja
4
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha jääkaapista ja laita se kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää valkosipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää ne kulhoon jauhelihan kanssa.

  3. Vatkaa kananmuna kevyesti. Hienonna oregano. Lisää kananmuna, oregano, ricotta sekä panko- tai korppujauhot kulhoon. Lisää myös parmesaani, suola ja pippuri. Sekoita taikinaksi.

  4. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin lihapullia. Paista pullat kypsiksi pannussa öljyssä tai 225-asteisessa uunissa, noin 12 minuuttia.

Vinkki Käytä loput ricottajuustosta vaikkapa tomaattipastakastikkeeseen tai sekoita se hienonnettujen yrttien kanssa ja herkuttele leivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kypsien tomaattien pehmeän makea hapokkuus synkkaa kantarellien maun kanssa. Tämä sieniliemeen valmistettu ja tomaateilla höystetty kantarellikeitto on kepeä, mutta täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellikeitto sieniliemestä

Ainekset

Sieniliemi
1
l (noin 300 g)
tuoreita sieniä (kantarelleja ja tatteja/suppilovahveroita)
1
sipuli
1
porkkana
150
g:n pala
juuriselleriä
4
rkl
rypsiöljyä
l
vettä
1
laakerinlehti
1
tillinvarsi
1
tl
suolaa
Keitto
2
tomaattia
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
punasipuli
1
fenkoli
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
dl
tilliä
4
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Puhdista sieniliemen sienet. Halkaise sipuli, kuori ja pilko porkkana ja selleri isoiksi paloiksi. Laita sienet ja kasvikset pellille, lisää öljy ja paahda uunissa noin 30–40 minuuttia, sienien kosteudesta riippuen.
  3. Kuumenna vesi kattilassa, lisää laakerinlehti, tilli, paahdetut sienet ja kasvikset. Keitä noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että vesi hiljalleen poreilee.
  4. Siivilöi liemi, mausta suolalla. Halkaise tomaatit ja raasta ne soseeksi raastimen isolla terällä niin, että vain kuori jää raastamatta. Laita raastetut tomaatit sieniliemeen ja keitä 10 minuuttia. Pidä liemi lämpimänä.
  5. Puhdista loput kantarellit, pilko isommat muutamaan osaan, jätä pienet kokonaisiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna fenkoli. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna tilli.
  6. Sulata voi pannulla. Paista sieniä kuumalla pannulla niin, että ne hieman ruskistuvat. Lisää sipulit ja fenkolit. Paista noin 10 minuuttia. Jaa paistos kulhoihin ja lisää tomaatit ja tilli. Kaada kuuma liemi annoksiin ennen tarjoilua. Jos haluat kirkkaan liemen, siivilöi liemi vielä kerran ennen tarjoilua.

Vinkki: Lisää keittoon pieniä ahvenfileitä, katkarapuja tai ravunlihaa. Jos teet liemen kuivatuista sienistä, käytä niitä liemeen 3 dl.

Kommentit (0)