Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 168 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Limetillä maustetut minijuustokakut ovat varma noutopöydän hitti tai suloinen sormisyötävä piknikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + 30 min paisto + 4–8 h tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Limetti-minijuustokakut

Ainekset

Pohja
170
g
kaurakeksejä
50
g
voita
Täyte
2
limettiä
500
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
ranskankermaa
dl
sokeria
1
rkl
maissitärkkelysjauhoa
¼
tl
vaniljajauhetta
2
munaa
Kuorrutukseen
12
mansikkaa
200
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa päältä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan.
  2. Vuoraa 12-koloinen muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Jaa keksiseos vuokiin, painele kevyesti. Laita pelti hetkeksi jääkaappiin.
  3. Pese ja kuivaa limetit huolellisesti. Raasta niiden vihreä kuori ohuelti hienolla terällä. Purista limeteistä mehu.
  4. Mittaa kulhoon kuoriraaste, mehu, tuorejuusto ja ranskankerma.
  5.  Sekoita sokeriin maissitärkkelysjauho ja vaniljajauhe. Lisää sokeriseos tuorejuustoseokseen.
  6. Sekoita täyte huolellisesti tasaiseksi.
  7. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi täyte vuokiin keksipohjien päälle.
  8. Paista 150-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut.
  9. Jäähdytä ja laita kakut jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  10. Kuori kakut papereista ja aseta tarjoiluvadille. Lisää jokaisen päälle kokonainen mansikka.
  11. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaapalojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  12. Lusikoi suklaakuorrutusta mansikoiden ja juustokakkujen päälle niin, että sitävaluu myös reunoille.

Kommentit (8)

RouvaT
Seuraa 
Liittynyt15.12.2016

Kohdassa neljä lisätään ranskankerma mutta sitä ei ole ainesluettelossa eli mikä on lisättävä määrä?

Vierailija

Mitä on vaniljajauhe?55

RouvaT
Seuraa 
Liittynyt15.12.2016

Harmi, ettei kysymyksiin vastata :(

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, anteeksi että vastauksissa kesti! Ainesosaluettelosta oli tosiaan jäänyt pois ranskankerma, pahoittelut. Oikea määrä on 150 g, joka on nyt korjattu ohjeeseenkin.

Vaniljajauhe on ehtaa vaniljaa, eri asia siis kuin vaniljasokeri. Isompien kauppojen leivontaosastoilta löytyy :)

Yst. Venla / Soppa365

Agar agar

Kiitos liivatteettomasta täyteohjeesta. Lisää tällaisia ja vielä gluteenittomana, kiitos.

Sokerihiiri

Kuorrutuksen ohje on ehkä hieman yläkanttiin, suklaa-kermasulaa jäi lopulta todella paljon jäljelle.

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Haluaisin tehdä yhden limettijuustokakun 26cm halkaisija vuokaan. Riittääkö täyte siihen. Mikä on silloin paisto aika?

Vierailija

Kakut eivät kypsyneet 150-asteisessa uunissa, vaan jäivät tuplapaistoajankin jälkeen vaaleiksi ja lässähtivät heti uunista ulos oton jälkeen kuopalle. Tuorejuustotäytettä oli ohjeen mukaisesti valmistettuna liikaa mahtuakseen kahteentoista muffinssivuokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.