Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 265 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Peruna-broilerivuoka maistuu ihanan sitruunaiselta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 1 tunti uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen broileri-perunavuoka

Ainekset

1
kg
kuorellista yleisperunaa
1 1/2
kg
broilerin paistileikettä
4
valkosipulinkynttä
1
dl
vettä
1/2
dl
oliiviöljyä
2-4
rkl
vahvaa sinappia
2
rkl
kanafondia
1
tl
kuivattua timjamia tai oreganoa
1-2
tl
hienoa merisuolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
kreikkalaisia kivettömiä oliiveja (vihreitä tai kalamata)
2
sitruunan mehu
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  2. Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunalohkot isoon uunivuokaan ja nostele broilerin paistileikkeet perunoiden päälle.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa vesi, oliiviöljy, sinappi, kanafondi ja mausteet. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan ja pyörittele kastike perunoiden ja kanan päälle kauttaaltaan.
  4. Nosta vuoka kuumaan uuniin ja kypsennä noin 50 minuuttia.
  5. Purista sitruunoiden mehu ja lisää ruuan joukkoon. Lisää oliivit, sekoita ainekset varovasti ja nosta vuoka takaisin uuniin. Kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
  6. Hienonna reilusti lehtipersijaa ja lisää lopuksi kypsän ruuan päälle.

Kommentit (7)

over 100 minutes and still goi...

Millä planeetalla nämä perunat kypsyvät 55-60min ajassa?

Ja vielä muka 180c.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Huomaathan, että perunat leikataan ohuehkoiksi lohkoiksi? Kyllä niiden silloin pitäisi tunnissa kypsyä :)

Johanna1234

Kuvassa kaikkea muuta ku ohuehkot lohkot eikä moista ohjeessakaan mainita, terv tämä sörsseli puan2h uunissa ja kivikovaa on :(

Vierailija

Broilerit maustamattomia vai maustettuja ?

Vierailija

Mulla on ollut tää kohta 1, 5 tuntia uunissa eikä perunat edelleenkään ole kypsiä.

MarjattautanBär

Tästä ruuasta on tullut meille herkkujen herkku. Kiitos ohjeesta.
Ekan kerran jälkeen perunat ovat olleet parhaimmillaan, kun on antanut sapuskan vetäytyä 15 minuuttia ennen ruokailua.

Mummo Ankka
Seuraa 
Liittynyt25.5.2016

Erinomainen ja vaivaton arkiruoka, teen jatkossakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!

Tex mex ruoka on meidän perheen yksi suosikeista. Kanafajita onnistuu nyt tällä helpolla ohjeella ja maistuu koko perheelle.

Nyt lävähtää niin helppo ohje tiskiin, että oksat pois. Kanafajita maistuu koko perheelle. Syö kanafajitaa sitten tortillojen tai riisin kanssa, niin aina maistuu. Lisäksi itse tehtyä salsaa ja guacamolea, niin se olisi kuulkaas siinä, ohjeet myös noihin kahteen lisukkeeseen löytyy tästä alta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanafajita

Ainekset

4
kpl
kananfileitä suikaloituna
3
kpl
erivärisiä paprikoita suikaloituna
1
kpl
sipulia suikaloituna
loraus
oliiviöljyä
1
ps
taco-mausteseosta
Guacamole
2
kpl
avokadoja
1
kpl
valkosipulinkynsi
½ - 1
ruukkua
korianteria
1 - 2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
Salsa
4-6 kpl tomaatteja kuutioituna tai 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja kuutioituna
1
kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ - 1
ruukkua
korianteria hienonnettuna
1
kpl
pieni punasipuli hienonnettuna
1
kpl
tulinen jalapeno hienonnettuna
1-2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus ruokosokeria

Työvaiheet

KANAFAJITA:

Levitä pellille suikaloidut paprikat, sipulit ja kanat. Lorauta hieman öljyä päälle ja ripottelee taco-maustepussi kaikkien päälle. Sekoita kaikki käsin. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Sitten ei muuta kuin syömään haluamallasi tavalla. Alla ohjeet guacamoleen ja salsaan.

GUACAMOLE:

Halkaise avokadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, tuoretta korianteria ja lisää mausteet. Sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi.

Guacamolen voi tehdä morttelissa tai tehosekottimessa.

SALSA:

Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipuli, punasipuli, jalapeno ja korianteri. Lisää puristettua limeä reilusti ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Vie kana ja riisi uudelle tasolle! Paista seuraksi broccolinia ja surauta maustajaksi helppo argentiinalainen chimichurri-kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu broileri ja chimichurri

Ainekset

200
g
broilerin rintafileetä
2
tl
öljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
1
vihreä paprika
200
g
broccolinia
3
dl
kypsää riisiä
Chimichurri-kastike
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vettä
ripaus
suolaa
1
tl
sokeria
2
vihreää jalopenoa
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
rkl
oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  2. Paista broilerin rintafileet kypsiksi tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla. Kääräise kypsät fileet folioon vetäytymään.
  3. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Paista paprikaa ja broccolinia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää keitetty riisi pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  4. Viipaloi broilerifileet pannulle riisin ja kasvisten päälle. Tarjoa chimichurri erikseen tai ruoan päälle lusikoituna.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Mausteinen chorizo tekee yhden astian pastapadasta vastustamattoman iltaruuan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizolla maustettu pastapata

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
400
g
broilerin jauhelihaa
2
chorizo-tuoremakkaraa
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
punaviiniä
400
g
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
4
dl
pennepastaa kuivana (200 g)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
oreganoa
Viimeistelyyn
pecorino- tai parmesaanijuustoa raasteena

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa liedellä. Paista jauheliha kahdessa erässä.
  3. Purista chorizot kuoristaan joukkoon pieniksi palloiksi.
  4. Alenna lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kääntele 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele vielä 2 minuuttia.
  5. Käännä lämpö kovemmalle. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, vesi, kuiva pasta ja mausteet. Sekoita.
  6. Anna padan kypsyä liedellä, kannella peitettynä noin 25 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii. Sekoittele välillä. Annostele lautasille ja viimeistele raastetulla pecorino- tai parmesaanijuustolla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 262 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makumatka Filippiineille! Kookosmaito pehmentää etikan happoja ja tuo kanaan ihanaa kermaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana

Ainekset

6
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
1
plo (150 ml)
riisiviinietikkaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
½
dl
soijakastiketta
1
tl
kurkumaa
1–2
thaichiliä
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
kg
broilerin koipia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerinkoipiin. Anna marinoitua 2 tuntia jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerit vuokaan, säästä marinadi. Kypsennä koipia 25 minuuttia. Keitä sillä välin marinadia kasaan noin puolet. Kaada marinadi broilereiden joukkoon vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kera.

Kommentit (11)

Vierailija

Eikö tuo 225 astetta ole aika kuuma, pakkauksessa annetaan ohjeeksi 175 asteessa 1 tunti, eli saman verran kuin tässä ohjeessa. Eikös ne jo pala pinnalta ja kuivu muutenkin?

Vierailija

Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita.

Vierailija

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Näitä pitää kokeilla. Tuntuu hyvältä ohjeelta. Kokeiluun.

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

😂😅😂😅🤣

Vierailija

Onko suola unohtunut reseptistä?

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

etikkaa aika lailla..onnistui mainiosti kolmasosalla tuosta.

Vierailija

"Onko suola unohtunut reseptistä?"

Mihin vielä tarvitset suolaa, kun aineksissa on jo puoli desiä soijakastiketta? Puoli desiä soijakastiketta sisältää noin 1,5 tl suolaa.

Kokeillut

Onneksi maistui paremmalle kuin tuoksui. Riisiviinietikka haisi tosi voimakkaalle eikä niin hyvällä tavalla. Muuten oli miedomman makuista kuin odotin. Mutta 225 lämpö on liian kova. Itsellä oli aluksi 200 ja lopun 35 minuuttia 175 ja silti tuli aika tummaksi nahka.

Patse

Tuo 2 tunnin marinointi ei tuo yhtään marinadia tuohon lihaan. Eilen juuri tein ohjeen mukaan. Sais olla yön yli maustumassa

Vierailija

Olipas loistava resepti!
Kanat maustuivat melkein vuorokauden pussissa ja uunina käytettiin leivinuunia.
Hienoa lisää tällaisia reseptejä.