Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 899 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Rapeiden nuudeleiden salaisuus on paistaa ne todella kuumalla pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pad thai eli paistetut nuudelit

Ainekset

180
g
isoja katkarapuja
300
g
valkokaalia
3
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
dl
kevät- tai ruohosipulisilppua
1
dl
suolapähkinöitä
200
g
riisinuudelia
2
rkl
seesami- tai kookosöljyä
1
kananmuna
1
limetti
Kastike
3/4
dl
tamarinditahnaa (esim. Spice up)
3/4
dl
kookos- tai ruokosokeria
1/2
dl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Purista niistä neste. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili ilman siemeniä, kevät- tai ruohosipuli ja pähkinät.
  2. Murra nuudelit muutamaan palaan kulhoon. Kaada kuumaa vettä päälle ja anna pehmetä kaksi minuuttia. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää ravut, kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Sekoittele pari minuuttia, kunnes ravut ovat melkein kypsiä.
  5. Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita muna kokkeliksi ja sitten kasviksiin.
  6. Lisää nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta.
  7. Koristele annokset kevät- tai ruohosipulilla, pähkinöillä ja limetinlohkoilla. Pirskota päälle loput kastikkeesta.

Kommentit (12)

Vierailija

Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä😋

Vierailija

Samaa mieltä !!!!

hmm

Ohjeessa ei lue että pitää paistaa todella kuumalla pannulla tai ylipäätään edes paistaa. Sanotaan, että lisää joukkoon ja koristele!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Neuvotaan kuitenkin kuumentamaan pannu :) ehkä siitä voi saada pientä vinkkiä siitä, että ainekset lisätään sinne pannuun?

Kim

"Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä"

Myös ohjeen kananmuna kannattaa jättää pois, siinähän on sitä hyi-niin-pahaa kolesterolia. Samoin katkaravut ehdottomasti pois, muuten kala-allergikko ei voi tätä annosta syödä.  Valkokaali aiheuttaa useilla ilmavaivoja, joten pois vain sekin, valkosipulia ei voi tässä ruoassa myöskään käyttää sen aikaansaaman pahanhajuisen hengityksen vuoksi. Limetin kuoresta voi valua myrkyllisiä kasvinsuojelu- tai käsittelyaineita ruokaan, pois siis sekin.

Jäljelle jäävistä ainesosista saakin sitten suomalaisen terveysfasismi-ideologian mukaisesti tuunatun "pad thain", jota syödessä on varmaankin hyvä mieli, vaikka makunautinto on kaukana oikeasta.

Jour65

Jep jep

 Jos haluat aitoa pad thaita tjms  niin reseptin tuunaaminen jättämällä pois kaikki mikä on sille ominaista niin eihän siitä hyvää seuraa.  Toki vähän voi muuntaa omaan makuunsa, mutta tuo epäterveellisyys-kriteeri ei kuullosta hyvältä.   Resepti oli tosi hyvä ... koko perhe tykkäsi  :)  .  Tänään teen samaa, korvaamalla katkaravut lohella  :) .

Miia12346

Vinkkinä, riisinuudelia ei tarvitse edes keittää. Jos nuudelit jättää likoamaan kylmään veteen joksikin aikaa ja valuttaa ja paistaa sen jälkeen, tulee vielä rapeammat nuudelit.

Vierailija

Olenko ainoa, joka ihmettelee tuota sokerin määrää? Taidanpa muuttaa dl > rkl.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Sokeria voi hyvin vähentää oman maun mukaan.

jobelix

Hello

Kommentit ovat ajalta 2018... mutta... eksyinhän minäkin sivulle vuonna 2019, joten ehkäpä joku muukin, siksi...

...kirjoitan, että suolakammoiset maapähkinöiden vastustajat voivat korvata ne cashew-pähkinöillä.

Kiitos tekijälle reseptistä, se on oikeinkin hyvä.

Maija

Valkokaalin    kanssa  vöi käyttää kuminaa, niin vie ilmav.  pois!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen kanacaesarsalaatin pääosassa on grillattu broileri. Vaikka kastike on kevennetty, makua on rutkasti. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericaesarsalaatti grillissä

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
1
romainesalaattikerä
2
viipaletta
maalaisleipää
Kastike
2
rkl
kevytmajoneesia (15 %)
2
rkl
omenamehua
1
tl
dijoninsinappia
1
valkosipulinkynsi
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
rkl
parmesaanilastuja
öljyä sivelyyn

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, omenamehu ja sinappi. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla.
  2. Leikkaa romaine pitkittäin puoliksi. Sivele salaatin leikkuupinnat sekä broilerin rintafileet kevyesti öljyllä. Kypsennä rintafileitä grillissä keskilämmöllä noin 5–7 minuuttia. Lisää salaatit grilliin leikkauspinta alaspäin sekä leipäviipaleet. Jatka grillaamista vielä noin 3–5 minuuttia välillä  grillattavia kääntäen, kunnes broileri on kypsää ja salaatit sekä leipäviipaleet kauniin ruskeita.
  3. Nosta salaatin puolikkaat lautasille. Mausta broileri ja kuutioi leipä. Kasaa broileriviipaleet ja leipäkuutiot salaatin päälle.
  4. Lusikoi kastike annoksille ja viimeistele annokset parmesaanilastuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Nyt on helppoa! Tomaatit uuniin 10 minuutiksi, kalat päälle ja vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi. Muikut tykkäävät tomaattien hapokkaanmakeasta meiningistä, ja maun kruunaa ihanan suolainen feta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattiset uunimuikut

Ainekset

250
g
perattuja muikkuja
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
3
rs (à 200 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
oreganoa
4
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (200 g)
fetaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi muikut talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulit ja oregano. Levitä ne uunivuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Laita uuniin 10 minuutiksi.

  3. Lisää muikut ja murenna feta ruuan pinnalle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Grillaa yksi iso siika tai useampi pienempi ahven. Vaalealihainen kala kypsyy nopeasti grillissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu kokonainen kala

Ainekset

800
g - 1 kg
kalaa
3
limeä
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1
ruukku
thaibasilikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa pinnat.

  2. Siivuta limet ja leikkaa chilit pituussuunnassa puoliksi. Pätki sitruunaruoho.

  3. Hiero kalan sisäpinnalle suola ja ripottele kookoshiutaleet. Täytä limesiivuilla, chileillä ja sitruunaruoholla.

  4. Kuumenna grilli. Kastele leivinpaperiarkki vedessä. Kääri kala tiiviisti paperiin. Nosta grilliin. Paista molemmin puolin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Höystä ranskalaiset fetajogurtilla ja nauti! Feta, oliivit ja mehevät tomaatit tuovat ranuihin ihanan kreikkalaistvistin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset ranskikset

Ainekset

1
ps (750 g)
pakasteranskanperunoita
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
Lisäksi
½
kurkku
15
mustaa kivetöntä kalamataoliivia
½
rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
hienonnettua persiljaa
Fetajogurtti
1
dl
turkkilaista jogurttia
100
g
fetaa
Päälle
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kääntele ranskiksiin. Paista uunissa rapeiksi (pakkauksen ohjeen mukaan).

  2. Hienonna sillä aikaa kurkku pieneksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit, hienonna persilja. Sekoita kaikki keskenään.

  3. Murenna 100 g fetaa ja sekoita jogurtin kanssa. Tarjoa ranskalaiset kreikkalaisten kasvisten ja feta-jogurtin kanssa. Murenna päälle vielä lisää fetaa.

Kommentit (0)