Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 937 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Rapeiden nuudeleiden salaisuus on paistaa ne todella kuumalla pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pad thai eli paistetut nuudelit

Ainekset

180
g
isoja katkarapuja
300
g
valkokaalia
3
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
dl
kevät- tai ruohosipulisilppua
1
dl
suolapähkinöitä
200
g
riisinuudelia
2
rkl
seesami- tai kookosöljyä
1
kananmuna
1
limetti
Kastike
3/4
dl
tamarinditahnaa (esim. Spice up)
3/4
dl
kookos- tai ruokosokeria
1/2
dl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Purista niistä neste. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili ilman siemeniä, kevät- tai ruohosipuli ja pähkinät.
  2. Murra nuudelit muutamaan palaan kulhoon. Kaada kuumaa vettä päälle ja anna pehmetä kaksi minuuttia. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää ravut, kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Sekoittele pari minuuttia, kunnes ravut ovat melkein kypsiä.
  5. Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita muna kokkeliksi ja sitten kasviksiin.
  6. Lisää nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta.
  7. Koristele annokset kevät- tai ruohosipulilla, pähkinöillä ja limetinlohkoilla. Pirskota päälle loput kastikkeesta.

Kommentit (12)

Vierailija

Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä😋

Vierailija

Samaa mieltä !!!!

hmm

Ohjeessa ei lue että pitää paistaa todella kuumalla pannulla tai ylipäätään edes paistaa. Sanotaan, että lisää joukkoon ja koristele!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Neuvotaan kuitenkin kuumentamaan pannu :) ehkä siitä voi saada pientä vinkkiä siitä, että ainekset lisätään sinne pannuun?

Kim

"Epäterveellisten suolapähkinöiden tilalle laittaisin reilusti tuoretta inkivääriä"

Myös ohjeen kananmuna kannattaa jättää pois, siinähän on sitä hyi-niin-pahaa kolesterolia. Samoin katkaravut ehdottomasti pois, muuten kala-allergikko ei voi tätä annosta syödä.  Valkokaali aiheuttaa useilla ilmavaivoja, joten pois vain sekin, valkosipulia ei voi tässä ruoassa myöskään käyttää sen aikaansaaman pahanhajuisen hengityksen vuoksi. Limetin kuoresta voi valua myrkyllisiä kasvinsuojelu- tai käsittelyaineita ruokaan, pois siis sekin.

Jäljelle jäävistä ainesosista saakin sitten suomalaisen terveysfasismi-ideologian mukaisesti tuunatun "pad thain", jota syödessä on varmaankin hyvä mieli, vaikka makunautinto on kaukana oikeasta.

Jour65

Jep jep

 Jos haluat aitoa pad thaita tjms  niin reseptin tuunaaminen jättämällä pois kaikki mikä on sille ominaista niin eihän siitä hyvää seuraa.  Toki vähän voi muuntaa omaan makuunsa, mutta tuo epäterveellisyys-kriteeri ei kuullosta hyvältä.   Resepti oli tosi hyvä ... koko perhe tykkäsi  :)  .  Tänään teen samaa, korvaamalla katkaravut lohella  :) .

Miia12346

Vinkkinä, riisinuudelia ei tarvitse edes keittää. Jos nuudelit jättää likoamaan kylmään veteen joksikin aikaa ja valuttaa ja paistaa sen jälkeen, tulee vielä rapeammat nuudelit.

Vierailija

Olenko ainoa, joka ihmettelee tuota sokerin määrää? Taidanpa muuttaa dl > rkl.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Sokeria voi hyvin vähentää oman maun mukaan.

jobelix

Hello

Kommentit ovat ajalta 2018... mutta... eksyinhän minäkin sivulle vuonna 2019, joten ehkäpä joku muukin, siksi...

...kirjoitan, että suolakammoiset maapähkinöiden vastustajat voivat korvata ne cashew-pähkinöillä.

Kiitos tekijälle reseptistä, se on oikeinkin hyvä.

Maija

Valkokaalin    kanssa  vöi käyttää kuminaa, niin vie ilmav.  pois!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Granolan ja myslin valmistuksessa hunaja on ykkönen, sillä se sitoo hiutaleet ja pähkinät yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-hunajagranola

Ainekset

½
dl
juoksevaa hunajaa
½
dl
vettä
½
dl
sulatettua kookosöljyä (noin 3 rkl kiinteänä)
tl
raakalakritsijauhetta
3
dl
kaurahiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa hunaja, vesi ja kookosöljy kattilassa melkein kiehuvaksi. Sekoita lakujauhe joukkoon.

  2. Kääntele seos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 25 minuuttia, välillä käännellen, jotta granola ei jää isoiksi kokkareiksi. Varo, ettet polta!

  3. Tarjoa jogurtin ja kurkuma-hunajapäärynöiden tai marjojen kanssa.

Kurkuma-hunajapäärynät

Ainekset

3
päärynää
dl
vettä
¾
dl
hunajaa
½
limetin mehu
¼
tl
jauhettua kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät, mutta jätä karat paikoilleen. Poista kanta terävällä veitsellä.

  2. Mittaa vesi, hunaja, limetin mehu ja kurkuma pieneen kattilaan. Laita päärynät kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Siirrä levyltä ja jätä päärynät hunajaliemeen jäähtymään. (Voit tarjota ne myös lämpimänä.) Tarjoa jogurtin, hunajan ja lakugranolan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Kotoisia makuja pullisteleva hotpot saa ruokaisuutta possupyöryköistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possuhotpot

Ainekset

1
l
lihalientä
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
timjamia tai oreganoa hienonnettuna
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
Possupyörykät
200
g
porsaanjauhelihaa
1
keltuainen
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
suolaa
Kulhoon
2
porkkanaa
1
pieni (150 g)
palsternakka
200
g
punakaalia
½
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin possupyörykkätaikina. Sekoita kulhossa porsaanjauheliha, keltuainen, rosmariini ja suola. Vaivaa nyrkillä, kunnes taikina on kiinteää ja tasaista. Pyörittele leivinpaperin päälle pieniä peukalonpään kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin.
  2. Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, hienonnettu timjami tai oregano, laakerinlehti ja kaneli. Kiehauta, ja keitä 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Nosta liemen joukkoon possupyörykät ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juurestenkuorimaveitsellä. Pese punakaalinpala ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  4. Nostele keittokulhoihin porkkana- ja palsternakkalastuja sekä punakaalia. Lisää päälle kuumaa mausteista lihalientä ja possupyöryköitä. Ripottele päälle paahdettua sipulia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)