Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 460 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Arjen todellinen sankari on vegaaninen pastasalaatti, joka valmistuu vartissa pienenkin lähikaupan aineksista.

Minun ja mustapapu-avokadosalaatin suhde on kestänyt jo lähes kymmenen vuotta, ja ne ovat olleet hienoja vuosia. Alkujaan bongasin idean mustapapujen, tomaatin ja avokadon yhdistämisestä Eeva Kolun ruokablogista. Olen kuitenkin tehnyt ohjeeseen merkittäviä muutoksia. Minä paistan pavut pannulla chilin ja valkosipulin kanssa, ja lisään salaatin joukkoon pastaa, koska rakastan hiilareita. Jos sinä et rakasta, niin ruoka toimii hienosti myös ilman pastaa.

Välillä teen myös epävegaanista versiota niin, että lisään valmiin annoksen päälle fetaa – sepä vasta onkin herkullista. Mutta jo aivan tämä perusversio pelastaa perheeni nälkäkiukulta lähes viikottain.

Teen tätä salaattia myös juhliin. Silloin ostan ison paketin kuivattuja papuja ja liotan ja keitän ne itse mausteliemessä. Kuivattujen papujen kanssa läträäminen tulee huomattavasti säilykepapuja halvemmaksi, mutta arjessa minusta ei siihen ole.

Lopuksi vielä kaksi tärkeää vinkkiä. Varmista, että avokadot ovat varmasti kypsiä. Paras konsti on ostaa iso pussillinen raakoja tarjousavokadoja ja säilyttää niitä pari päivää paperipussissa banaanien, omenoiden tai tomaattien kanssa. Nämä kasvikset vapauttavat etyleenikaasua, joka nopeuttaa avokadojen kypsymistä. Ja toinen: älä pihtaile juustokuminan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin mustapapu-avokadosalaatti

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
3
dl
keittämätöntä pastaa (esim. farfalle)
1
paketti tai tölkki
säilykemustapapuja
rypsiöljyä paistamiseen
1
rasia
kirsikkatomaatteja
2
avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
juustokuminaa eli jeeraa
0,5
dl
hyvää oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Sen keittyessä pilko sipuli, valkosipuli ja chili (poista siemenet) pieneksi silpuksi ja kuullota niitä hetki pannulla keskilämmöllä.
  2. Huuhdo pavut ja lisää ne pannulle sipulin ja chilin kanssa. Lisää juustokumina ja paista hetki. Siirrä tarjoilukulhoon. Pilko kulhoon myös tomaatit ja avokadot. Lisää sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Sekoita.
  3. Kun pasta on valmista, valuta se ja lisää kulhoon muiden aineiden joukkoon. Lisää vielä sekaan hyvää oliiviöljyä, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (11)

Vierailija

Reseptiä lueskellessa olin vähän skeptinen, mutta kokeilin kun Soppa365 reseptit ovat aina olleet positiivisia yllätyksiä. Ja niin oli tämäkin! Superhyvää, ja juustokumina on se jutttu! Maistui lihansyöjämiehellekin! Jää käyttöön tämä resepti, kiitos!

Jumala

Pakko kokeilla mahd. pian, kuulostaa upean herkulliselta!

LaiskaKokki

Tätä oli pakko kokeilla ja hyvää tuli. Laitoin sitä fetaakin ;)

En ole kuminan ystävä, ja juustokumina epäilyttää nimensä vuoksi, mutta tässä sitä ei ihan oikeasti kannata säästellä. Ensi kerralla laitan vähän enemmän (tai vahvempaa) chiliä ja ehkä korianteria joukkoon myöskin. Kiitos ohjeesta, jää käyttöön!

SusaMama

Loistavan makuinen salaatti! Lapsetkin tykkäsivät! :)

Vierailija

Purutuntumaa lisäsi vielä mukavasti cashew pähkinät!

Vierailija

Toimiiko salaatti myös kylmänä?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Toimii kyllä :) Olen usein ottanut tätä evääksi.

Mirkkulii

Hei! Minkä verran tarvitaan kuivattuja papuja, jos haluaa käyttää niitä tölkkipapujen sijaan?

Vierailija

Aivan jumalattoman hyvää ja helppo soveltaa. Yleensä epäonnistun kaikissa reseptikokeiluissa, mutta tämä on lähes mahdoton sössiä. Ja Jeera, uusi lempimausteeni. 6/5

Mattichef
Seuraa 
Liittynyt21.7.2019

Todella hyvää, kiitos tästä! Feta on kyllä itselläni melko pakollinen ainesosa tässä salaatilla. Noin suuri juustokuminan määrä epäilytti alkuun, mutta kyllä se vaan toimii! Sen verran olen tuunannut reseptiä, että mukaan menee kokonainen chili siemenineen. Ei tule edelleenkään liian tulista, jos on vähänkään tottunut. Sekaan/päälle tulee myös korianteria ja sitruunamehu korvautuu tuoreella limemehulla, koska tykkään meksikolaisista mauista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 625 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa. Herkku puuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (0)

LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)