Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 210 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Tingi ajasta, älä mausta! Tomaattinen kalaseljanka on pikaruokaa parhaimmillaan. Liemessä maistuvat piparjuuri ja maustekurkku, smetananokare sitoo maut lempeästi yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kalaseljanka

Ainekset

l
kalalientä
2
laakerinlehteä
½
tl
valkopippuria
¼
tl
maustepippuria
4
rkl
tomaattipyreetä
2–3
rkl
piparjuuritahnaa
1
ps (250 g)
pakastejuuressuikaleita
1
rs (300 g)
pakastekalaa kuutioina
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja
1
maustekurkku
1
ruukku
tilliä
1
sitruunan mehu
½–1
tl
suolaa
Lisäksi
1
tlk (120 g)
smetanaa
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Kuumenna kalaliemi isossa kattilassa. Lisää laakerinlehdet, pippurit, tomaattipyree ja piparjuuritahna. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastekasvikset ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Huuhtele katkaravut siivilässä haalealla vedellä ja valuta. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi, hienonna tilli ja purista sitruunan mehu. Lisää ainekset keittoon.
  3. Kuumenna keitto, mutta älä keitä.
  4. Mausta suolalla. Tarjoa smetananokareen ja halutessasi kapristen kanssa.

Kommentit (2)

Ugh

Ei maustekurkkua, vaan aitoa venäläistä suolakurkkua. Niissä on vissi ero, venäläinen ei ole etikkaliemessä.  Osan liemestä  (ja samalla suolasta) voi korvata suolakurkkujen liemellä, niin saa autenttisen maun. Älä missään tapauksessa kuitenkaan käytä maustekurkkujen etikkalientä,  ovat kaksi täysin eri asiaa.

solnyi ogurets

Jostakin kumman syystä Suomessa kuvitellaan, että seljanka on kalasoppaa. Venäjällä seljanka on yleensä soppa jossa on useampaa erilaista lihaa. Kyllä kalaseljankaakin joskus harvoin olen tavannut, kuten myös sieniseljankaa, mutta ne edustavat muutamaa prosenttia venäläisistä seljankaesiintymistä.

Venäläinen suolakurkku valmistetaan hapattamalla saman tapaisesti kuin hapankaali. Tomaatti , suolakurkku ja sen liemi (rassol), ovat ainesosat, joita ilman soppaa ei voi luokitella seljaankaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä mehevät kalatacot kootaan lettusten sijaan salaatinlehdille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

”Kalatacot” salaatinlehdillä

Ainekset

4
baby gem -salaattia
2
avokadoa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
limettimehua
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
prk
tex mex -salsakastiketta
2
prk
säilöttyä kalaa, esimerkiksi lohta tai tonnikalaa (yhteensä noin 370 g)
100
g
cheddaria raastettuna
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Huuhtaise ja kuivaa salaatinlehdet. Laita ne tarjoiluvadille.
  2. Halkaise avokadot, lusikoi avokadonliha kuorista ja painele haarukalla soseeksi. Mausta limetillä, suolalla ja pippurilla. Viipaloi kirsikkatomaatit.
  3. Anna jokaisen syöjän koota omat taconsa nostamalla salaatinlehdelle avokadoa, tomaattia, salsakastiketta, kalaa, juustoa ja korianteria.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Uudet perunat, silli ja tillinippu ovat kesäkeittiön perusaineksia, joista syntyy ihanan suolainen pottusalaatti. Nopeasti grillissä käyneet tomaatit tuovat lisää kesän makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silli-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa
1
rs (200 g)
punaisia kirsikkatomaatteja
1
rs (200 g)
keltaisia kirsikkatomaatteja
1
prk (150 g)
maustesilliä
1
ruukku
tilliä
JOGURTTIKASTIKE
2
salottisipulia
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vahvaa sinappia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä perunat. Leikkaa ne 2–4 osaan.
  2. Pistele tomaattien kuoret kevyesti tikulla tai veitsen kärjellä, niin ne pysyvät ehjinä grillatessa. Grillaa tomaatteja 5–8 minuuttia.
  3. Valuta sillit. Hienonna tilli. Laita perunat, tomaatit, sillit ja tilli isoon kulhoon.
  4. Tee jogurttikastike. Kuori sipulit ja raasta ne pienellä terällä kulhoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike perunasalaattiin.
  5. Laita kananmunat kiehuvaan veteen 5 minuutiksi. Viilennä ne kylmällä vedellä, kuori ja lisää halkaistuina salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Poro-leipäjuustopiiras on uskomattoman helppo piirakka. Se syntyy upeista, herkullisista ja simppeleistä raaka-aineista. Halutessaan piirastaikinan voi tehdä itse:) Tämä piiras sopii monenlaisiin tilanteisiin. Lisukkeena maistuu vallan mainiosti esimerkiksi raikas vihersalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + paisto 30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Poro-leipäjuustopiiras

Ainekset

1
pkt
pyöreä suolainen piirastaikina (esim. Myllyn Paras)
1
ps
kylmäsavustettua pororouhetta
350
g
leipäjuustoa
2
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa (15%)
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

Sulata piirakkataikina.
Säädä uuni 190-asteeseen.
Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi leipäjuusto.
Ripottele leipäjuuston palaset ja pororouhe pohjan päälle.
Riko kulhossa rikki kananmunien rakenne.
Lisää joukkoon ruokakerma ja mausta mustapippurilla.
Kaada kananmuna-kermaseos piiraan päälle.
Paista 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.