Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Jälkkäriksi tai herkkuvälipalaksi hotkittava tuorepuuro maistuu aivan Snickers-patukalta! 

Vinkki! Tuorepuuron voi myös latoa lasiin kerroksittain niin, että maapähkinävoita, kinuskia ja suklaata on puurokerrosten välissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Suklaatuorepuuro

Ainekset

1
banaani
4
dl
kaurahiutaleita
4
dl
suklaakaurajuomaa
1
dl
maapähkinävoita
ripaus suolaa
LISÄKSI
1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
dl
suklaahippuja
1
banaani

Työvaiheet

  1. Muussa banaani kulhossa sosemaiseksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kaurajuoma, maapähkinävoi ja ripaus suolaa.
  2. Jaa puuro neljään kulhoon. Laita jääkaappiin ja anna turvota yön yli.
  3. Lisää annoksiin kinuskikastiketta ja lusikoi koristeeksi suklaahippuja, suolapähkinöitä ja banaaninpaloja.

Kommentit (6)

Vierailija

Siis järjettömän epäterveellinen sotku. Mikä tästä tekee hyvän välipalan? Alku oli lupaava, mutta Kinuskastike ja suklaahiput ovat puhdasta rasvaa ja sokeria. Ei ihme että suomalaiset lapset lihovat kun niitä ruokitaan tällaisella Amerikan meiningillä.

Vierailija

Helppo aamupala koululaiselle? Toivottavasti näillä eväillä ei kouluun lähetetä.

Vierailija

Pähkinävoin syöminen proteiinilähteenä (tässä ainoa, missä proteiinia/rasvaa on edes nimeksi) on sama, kuin joisit martineja saadaksesi oliiveja. Surkea esitys terveelliseksi syötäväksi.

Vierailija

Miksi ihmeessä tuollainen sokeripommi pitää yrittää naamioida mukaterveelliseksi kaurahiutaleilla? Ihan voisi käyttää reilusti vaikka sokerihuurrettuja riisimuroja, niin sopisi paremmin tuon reseptin henkeen.

Joo

Tuossahan puhutaan jälkkäristä tai herkkuvälipalasta, ei mistään terveellisestä aamupalasta.

Vierailija

Mitä epäterveellistä kun jättää kinuskit ja suklaahiput pois? Banaanissa,kaurahiutaleissa ja maapähkinävoissa ei ole lisättyä sokeria. Suklaakaurajuomassa sitä on 3,5g/100g.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurasta, manteleista, kookoshiutaleista ja siemenistä valmistuvia herkkupaloja ei paisteta uunissa, vaan ne jähmettyvät muotoonsa pakastimessa. Varoitus: saatat päätyä lusikoimaan seoksen suuhusi ennen kuin se ehtii pakastimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-auringonkukansiemenpalat

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelilastuja
¾
dl
auringonkukansiemeniä
¾
dl
kookoshiutaleita
200
g
kuivattuja, pehmeitä taateleita
noin 1 ½
dl
maapähkinävoita
noin 2 ½
rkl
kookosöljyä
¾
dl
hunajaa
(suklaata)

Työvaiheet

  1. Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

  2. Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla. Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko näitä säilyttää pakasteessa? Kuinka pitkään säilyisivät hyvänä pakkasessa että esim jääkaapissa?

Kaisa-leipuri

Itseni piti kyllä lisätä aimo annos kookosöljyä (n. +1rkl ja maapähkinävoita (n. +2 reilua rkl) että sain massasta riittävän kosteaa, jotta pysyi kasassa. Piti myös pakastaa pari tuntia ennen kuin uskalsin leikata palasia. Kivanmakuisia kyllä ja kiva suutuntuma. Säilytän osan jääkaapissa ja osan pakastin herkkupäiviä varten. Luulisin, että säilyvät ihan hyvinä pakkasessa ainakin kuukauden pari. Runsaan rasvan takia ei kannata kuukausitolkulla kuitenkaan säilyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptin laatijan mukaan mantelipalojen onnistumisessa on tärkeää, että massan painaa huolella tiiviiksi ennen pakastamista. Paloja voi tosiaan myös pakastaa pidempäänkin kuin 30 minuuttia. Pakkasessa palat säilyvät noin kuukauden.

Kookosöljyä ja maapähkinävoita voi lisätä tarpeen mukaan, kuten edellinen kommentoija oli tehnytkin. Lisään reseptin määriin noin-arviot, jotta muutkin osaavat tarvittaessa tehdä näin.

Vadelmainen mokkasuklaakakku on juhlava ja raikas kakku, joka hurmaa maullaan. Mokka-suklaapohjaan ei tule ollenkaan lisättyä sokeria. Pohja kätkee sisäänsä täyteläisen vadelmamoussen. Pinnalla on suklaa-kahvivalumat ja kermavaahtoruusukkeet. Tämä kakku sopii oikeastaan juhlaan kuin juhlaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmainen mokka-suklaakakku

Ainekset

Pohja:
4
kpl
(yli)kypsää banaania
12
kpl
kuivattuja taateleita
1
dl
vahvaa kahvia
3
kpl
kananmunia
125
g
voita
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
1,5
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
nokare
voita
vuoan voiteluun
Vadelmamousse:
250
g
vadelmia
200
g
vaniljatuorejuustoa
2
tl
vaniljasokeria
2-3
rkl
tomusokeria (maun mukaan)
1,5
dl
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
5
kpl
liivatelehtiä
1
dl
appelsiinimehua pohjan kostutukseen
Kuorrute ja muut koristeet:
3
rkl
kuohukermaa
60
g
tummaa suklaata (80 prosenttista)
4
rkl
kuumaa vahvaa suodatinkahvia
1
dl
vispikermaa
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
tomusokeria
pakastekuivattua vadelmarouhetta (dr. oetker)
sitruunamelissaa tai minttua
vadelmia

Työvaiheet

Pohja:
Soseuta banaanit, taatelit ja kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää joukkoon kananmunat. (Kananmunia ei tarvitse vatkata)
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna-hedelmäsoseseos ja sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. (Halkaisijaltaan n. 20 cm)
Paista 180 asteisessa uunissa n. 45 - 50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Kun kakkupohja on jäähtynyt aloita täytemoussen valmistus.
Kiehauta vadelmat kattilassa ja paseeraa siivilän läpi. (Siemenet voi käyttää vaikkapa smoothieen!)
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhdistä vadelmakastike ja vaniljatuorejuusto sekä sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne sitten kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla nuolijalla käännellen vadelma-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Viimeisenä sekoita kermavaahto varovasti nuolijalla käännellen vadelmamousseen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljasokeria.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia.
Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan.
Kelmuta vuoka huolellisesti.
Nosta ensimmäinen kakkupohja (tasainen pohjapuoli alaspäin) vuokaan.
Kostuta pohja esimerkiksi pullasutia käyttäen appelsiinimehulla. (1/2 dl)
Kaada pohjan päälle vadelmamousse ja siirrä hyytymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Nosta toinen kakkupohja hyytyneen vadelmamoussen päälle.
Kostuta toinen kakkupohja lopulla appelsiinimehulla.
Siirrä tekeytymään jääkaappiin vielä vähintään kahdeksi tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Kuumenna kuohukerma kattilassa hyöryävän kuumaksi.
Sammuta liesi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
Lisää joukkoon kuuma kahvi ja sekoittele tasaiseksi.
Mittaa kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri.
Vatkaa jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Tee kakkuun suklaavalumat teelusikkaa apuna käyttäen.
Pursota kakun pinnalla kermavaahtoa.
Ripottele kermavaahdon päälle vadelmarouhetta ja viimeistele kakku sitruunamelissalla ja vadelmilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Onko sitä olemassa vaaleata kaakaojauhetta?Valkosuklaakaakaojauhe esim.? Maitokaakaojauhe ei ole kaakaojauhetta.