Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Jälkkäriksi tai herkkuvälipalaksi hotkittava tuorepuuro maistuu aivan Snickers-patukalta! 

Vinkki! Tuorepuuron voi myös latoa lasiin kerroksittain niin, että maapähkinävoita, kinuskia ja suklaata on puurokerrosten välissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Suklaatuorepuuro

Ainekset

1
banaani
4
dl
kaurahiutaleita
4
dl
suklaakaurajuomaa
1
dl
maapähkinävoita
ripaus suolaa
LISÄKSI
1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
dl
suklaahippuja
1
banaani

Työvaiheet

  1. Muussa banaani kulhossa sosemaiseksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kaurajuoma, maapähkinävoi ja ripaus suolaa.
  2. Jaa puuro neljään kulhoon. Laita jääkaappiin ja anna turvota yön yli.
  3. Lisää annoksiin kinuskikastiketta ja lusikoi koristeeksi suklaahippuja, suolapähkinöitä ja banaaninpaloja.

Kommentit (6)

Vierailija

Siis järjettömän epäterveellinen sotku. Mikä tästä tekee hyvän välipalan? Alku oli lupaava, mutta Kinuskastike ja suklaahiput ovat puhdasta rasvaa ja sokeria. Ei ihme että suomalaiset lapset lihovat kun niitä ruokitaan tällaisella Amerikan meiningillä.

Vierailija

Helppo aamupala koululaiselle? Toivottavasti näillä eväillä ei kouluun lähetetä.

Vierailija

Pähkinävoin syöminen proteiinilähteenä (tässä ainoa, missä proteiinia/rasvaa on edes nimeksi) on sama, kuin joisit martineja saadaksesi oliiveja. Surkea esitys terveelliseksi syötäväksi.

Vierailija

Miksi ihmeessä tuollainen sokeripommi pitää yrittää naamioida mukaterveelliseksi kaurahiutaleilla? Ihan voisi käyttää reilusti vaikka sokerihuurrettuja riisimuroja, niin sopisi paremmin tuon reseptin henkeen.

Joo

Tuossahan puhutaan jälkkäristä tai herkkuvälipalasta, ei mistään terveellisestä aamupalasta.

Vierailija

Mitä epäterveellistä kun jättää kinuskit ja suklaahiput pois? Banaanissa,kaurahiutaleissa ja maapähkinävoissa ei ole lisättyä sokeria. Suklaakaurajuomassa sitä on 3,5g/100g.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2208 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kyllä, piirakan voi tehdä myös grillissä! Tämän version täyte on simppeli mutta superherkku: mascarponea, kinuskia, persikkaa ja piparminttuisia ranskanpastilleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
1 h + taikina 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Persikkapiirakka grillissä

Ainekset

POHJA
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
2–3
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
4
persikkaa
1
pkt (250 g)
mascarponejuustoa
1
kananmuna
1
dl
kinuskikastiketta
1
dl
ranskanpastilleja
½
dl
mantelilastuja
LISÄKSI
2
kertakäyttöisiä foliovuokaa (Ø n. 20 cm)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet tehosekoittimen kulhossa. Lisää kylmä voi kuutioina ja pyöräytä konetta vain sen verran, että voi ja jauhot sekoittuvat muruksi. Lisää 2–3 rkl kylmää vettä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

  2. Kuumenna grilli.

  3. Kauli kylmä taikina noin ½ cm:n paksuiseksi, hieman foliovuokaa isommaksi levyksi. Sivele toinen vuoka öljyllä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Halkaise persikat ja poista kivi. Paloittele hedelmät.

  5. Yhdistä mascarpone ja kananmuna kulhossa. Sekoita kinuski joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele ranskanpastillit ja asettele lopuksi persikkapalat piirakan pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.

  6. Laita tyhjä kertakäyttövuoka ylösalaisin ritilälle kuumaan grilliin ja piirakkavuoka sen päälle. Kypsennä piirakkaa grillissä kuvun alla 45–60 minuuttia. Tarkkaile piirasta ja siirrä sen paikkaa grillissä, jos se kypsyy epätasaisesti.

Vinkki! Voit paistaa piirakan myös sähköuunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Rahka yhdistettynä marjoihin ja hedelmiin on mainio kombo treenaajalle, sillä samassa paketissa on sekä proteiinit että hiilarit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-nektariinibowl

Ainekset

3
nektariinia
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
maitorahkaa (laktoositonta)
2
tl
sokeria
3
dl
vadelmia
1
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
raastettua sitruunankuorta
2
tl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet. Soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaksi nektariinia, sitruunamehu, 1½ dl rahkaa ja 1 tl sokeria tasaiseksi. Soseuta samalla tavoin 2 dl vadelmia, 1 rkl kookoshiutaleita, loppu rahka ja sokeri.

  2. Lusikoi nektariini- ja vadelmarahkat kulhoihin omiin sektoreihinsa. Koristele kulhot viipaloidulla nektariinilla, lopuilla vadelmilla, sitruunankuorisuikaleilla ja kookoksella.