Joulutorttu meni kierteelle! Tutuista aineksista saa helposti ihan uudennäköisiä kierretorttuja. Kokeile ja ihastu!
Kauniit kierretortut valmistuvat samoista aineksista kuin perinteiset joulutortut. Ideana on tehdä torttutaikinasta pieni rulla, jonka sisälle täytteet jäävät. Lopuksi rulla leikataan melkein kahtia ja väännetään palaset keskenään kierteelle.
Jos perinteinen luumumarmeladi ei ole suosikkisi, voit täyttää kierretortut jollain muulla paistonkestävällä marmeladilla. Myös suolaisenmakeista yhdistelmistä tulee maukkaita. Esimerkiksi viikunamarmeladi ja sinihomejuusto toimivat loistavasti tortuntäytteenä.
Saat leivonnaisista vegaanisia käyttämällä leivontaan maidotonta torttu- tai lehtitaikinaa ja jättämällä kanamunalla voitelun välistä. Vegaanista lehtitaikinaa löytyy pakastealtaasta nykyisin myös palmuöljyttömänä.
Vinkki! Älä paista torttuja liikaa. Kun torttu on juuri ja juuri kypsä, se on mehevä eikä kuiva ja mureneva.
Kierretortut
Ainekset
Työvaiheet
- Anna torttutaikinalevyjen sulaa. Kauli ne pituussuunnassa kevyesti ohuemmiksi. Leikkaa levyt sitten kahtia, jotta saat kaksi leveää neliskanttista palaa.
- Levitä ohut kerros luumuhilloa tai muuta täytettä jokaiselle levylle. Jätä oikeaan reunaan puoli senttiä tyhjää tilaa.
- Rullaa levy tiiviiksi rullaksi vasemmalta oikealle.
- Leikkaa rulla halki saksilla tai terävällä veitsellä. Älä leikkaa ihan loppuun asti vaan jätä taikinarulla ylhäältä vähän kiinni.
- Kierrä rullan puoliskot kaksi kertaa toistensa ympäri. Nipistä lopusta tiukasti kiinni.
- Voitele tortut munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Joulutorttu on joulutorttu, kierrejuttu jotain muuta. Miksi kaikki vanhat ja tutut asiat pitää yrittää muuttaa? tehkää ihan uusia juttuja ja jättäkää vanhat omikseen.
Tästä ohjeessa on nyt jotain vähän pielessä, nimittäin koittakaapa rullata tavallinen neliön mallinen (ohjeen puoliksi leikattu) valmis voitaikina levy noin moneen kierrokseen mitä kuvassa on (4-5 kerrosta). Kaulintaa tms. vaatii kyllä.
Kiitos hyvästä huomiosta! Lisään ohjeeseen vinkin kaulinnasta, jotta rullan saa reilusti kierteelle. Se on saattanut unohtua alkuperäisestä ohjeesta, mutta kuvasta voisi päätellä että näin on tehty.
Tietenkin tekee siten et kuluttaa vähemmäm. Tää uus outlook ulkoasu on aivan mahtava Joululaha
Perinteistä joulutorttua pidetään kiinni taikinaosasta jolloin sormet eivät koske hilloon, mutta tuo uusi versio sotkee sormet kun joka paikassa on hilloa. Vanha parempi. Miksi aina pyörä pitää yrittää keksiä uudelleen. Tässä tapauksessa siitä uudesta pyörästä tuli kantikas eli ei toimi.
Osaisiko joku vastata pariin kysymykseen kun en itse ymmärrä?
1. Miksi joulutortun pitäisi muistuttaa poistettua poskihammasta
2. Miksi täällä saavat julkaista "reseptejään" kaiken maailman somettajat ammattilaisten ja osaavien sijaan?
Maku varmaan ihan hyvä, mutta omaan estetiikan tajuuni nämä kikkarat eivät istu.
Oikeanpuoleinen "torttu" on ilmeisesti nielaistu kokonaisena ja se on pullahtanut samaa tietä takaisin.
Eikö sinihomejuusto sula jos sitä laittaa tällaiseen leivonnaiseen? Mistä tietää mikä marmelaadi on paistonkestävää? Ei purkeissa ainakaan koskaan mainita asiasta mitään.