Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulutorttu meni kierteelle! Tutuista aineksista saa helposti ihan uudennäköisiä kierretorttuja. Kokeile ja ihastu!

Älä paista torttuja liikaa. Kun torttu on juuri ja juuri kypsä, se on mehevä eikä kuiva ja mureneva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kierretortut

Ainekset

5
(500 g)
torttutaikinalevyä
noin ½
prk (à 300 g)
paistonkestävää luumumarmeladia
1
muna

Työvaiheet

  1. Anna torttutaikinalevyjen sulaa. Kauli ne pituussuunnassa kevyesti ohuemmiksi. Leikkaa levyt sitten kahtia, jotta saat kaksi leveää neliskanttista palaa. 
  2. Levitä ohut kerros luumuhilloa tai muuta täytettä jokaiselle levylle. Jätä oikeaan reunaan puoli senttiä tyhjää tilaa.
  3. Rullaa levy tiiviiksi rullaksi vasemmalta oikealle.
  4. Leikkaa rulla halki saksilla tai terävällä veitsellä. Älä leikkaa ihan loppuun asti vaan jätä taikinarulla ylhäältä vähän kiinni.
  5. Kierrä rullan puoliskot kaksi kertaa toistensa ympäri. Nipistä lopusta tiukasti kiinni.
  6. Voitele tortut munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kommentit (4)

Vierailija

Joulutorttu on joulutorttu, kierrejuttu jotain muuta. Miksi kaikki vanhat ja tutut asiat pitää yrittää muuttaa? tehkää ihan uusia juttuja ja jättäkää vanhat omikseen.

HenrikH

Tästä ohjeessa on nyt jotain vähän pielessä, nimittäin koittakaapa rullata tavallinen neliön mallinen (ohjeen puoliksi leikattu) valmis voitaikina levy noin moneen kierrokseen mitä kuvassa on (4-5 kerrosta). Kaulintaa tms. vaatii kyllä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta! Lisään ohjeeseen vinkin kaulinnasta, jotta rullan saa reilusti kierteelle. Se on saattanut unohtua alkuperäisestä ohjeesta, mutta kuvasta voisi päätellä että näin on tehty.

Koitoksia

Tietenkin tekee siten et kuluttaa vähemmäm. Tää uus outlook ulkoasu on aivan mahtava Joululaha

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
KUVA Teppo Johansson

Helsingin Sanomien suosituin runebergintorttuohje on peräisin Högvallan kotitalouskoulusta Porvoosta. Tällä ohjeella onnistut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 torttua
Valmistusaika
30 min + paistaminen 15 min + jäähdytys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteiset runebergintortut

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kardemummaa
200
g
voita tai margariinia
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
100
g
hienoksi hakattua mantelia
2
dl
korppujauhoja
2
dl
kuohukermaa
Kostutukseen
punssia tai karvasmanteliaromia ja sokerivettä
Koristeeksi
vadelmahilloa
tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunan mehua

Työvaiheet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  2. Vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää mantelirouhe, korppujauhot ja jauhoseos vuorotellen kerman kanssa ja sekoita.
  3. Voitele torttuvuoat. Jaa taikinaa niihin. Ohjeesta tulee 14–16 torttua. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
  4. Anna torttujen jäähtyä. Kostuta tortut halutessasi punssilla tai punssin ja sokeriveden sekoituksella tai karvasmanteliaromilla maustetulla sokerivedellä (noin 1–2 rkl/torttu).
  5. Sekoita tomusokerista ja pienestä tilkasta vettä tai sitruunanmehua melko jäykkä kuorrutus. Aseta nokare vadelmahilloa tortun päälle ja valuta hillon ympärille kuorrutusta.

Resepti on alkujaan peräisin jo lakkautetusta Högvallan kotitalouskoulusta Porvoosta.

Kommentit (0)

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet vähän uutta vivahdetta ja ovat todella suussa sulavia ja hurmaavan suklaisia. Kaiken lisäksi ovat erittäin helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 - 18 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
2,25
dl
vehnäjauhoja
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tav. suolaa puolet vähemmän.
Täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
1
rkl
kuohukermaa
3
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

Sulata mikrossa palasiksi laitettua voita n. 30 sek, loput palat sulavat sulaneessa voissa itsestään. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon sulannut voi.

Sekoita taikina sopivaksi ja muotoile pikkulusikalla lusikkaleivät, Sorsakosken vanhat pikkulusikat ovat tarkoitukseen sopivia tai vanhat hopealusikat.

Jätä taikina päältä kukkuraiseksi, älä painele liikaa taikinaa, laita lusikan sileä puoli päällepäin pellille, jätä 1 cm väliä. Jos taikina menee kovin murumaiseksi lämmitä sitä mikrossa.

Paista 175 asteessa n. 12 min uunin keskitasolla. Vedä leivinpaperin avulla pois kuumalta pelliltä jähtymään.

Täyte:
Sulata voi ja lisää siihen kaakao, kahvi ja kuohukerma sekoita hyvin ja lisää tomusokeri, sekoita hyvin.

Laita täytettä lusikkaleipien puolikkaiden väliin hiukan keskelle ja hankaa varovasti puolikkaat paikoilleen.

Voit kierittää ne sokerissa ja ovat myös ihanan hyviä niin, tai tehdä lopusta täytteestä kuorrutetta, lisää vain sopivasti tomusokeria, että tulee sopivan paksua ja saa vielä hyvin kuorrutettua päältä.

Voi pakastaa ja säilyvät n. pari viikkoa jääkaapissa kannellisessa tiiviissä rasiassa.
Muista ottaa hiukan aikaisemmin lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, kun tarjoat niitä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Laskiaispullamacaronssit ovat aivan uskomattoman herkullisia. Macaronstaikina on maustettu kardemummalla ja täytteenä on perinteiseen laskiaipullaan kuuluvan vadelmahillon lisäksi täyteläisen raikasta mantelikreeemiä. Mainio herkku ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen ja nauttia kuuman kaakaon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullamacaronssit

Ainekset

Macarons-kuoret
4
kpl
valkuaisia
1/2
tl
suolaa
3
rkl
taloussokeria
3
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kardemummaa
1/2
tl
keltaista elintarvikeväriä
Täyte
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
vadelmahilloa

Työvaiheet

Macarons-kuoret:

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon taloussuokeri samalla koko ajan vatkaten.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kardemumma ja elintarvikeväri.
Kääntele nuolijan avulla ainekset juuri sekaisin. (Älä sekoita liikaa, jotta taikinasta ei tule liian juoksevaa!)

Laita pellille leivinpaperi.
Kaada taikina pursotiinpussiin ja leikkaa siihen melko pieni reikä. (Tyllaa ei tarvita.)
Pursota taikinasta n. 40 tasakokoista ympyrää.

Pudota pelti pöydälle n. 10 cm korkeudesta, jotta ilmakuplat häviävät.
Anna macarons-kuorien levätä huoneenlämmössä n. 25 min.
Pinta on kuorettunut tarpeeksi, kun sitä voi koskea hellästi sormella siten, että taikinaa ei tartu sormiin.
Paista 140-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia.

Täyte:

Mittaa vatkauskulhoon kerma, tuorejuusto ja mantelijauhe.
Vatkaa seos sähkövatkaimen avulla tasaiseksi kreemiksi.
Sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Tarksita maku.
Siirrä kreemi pursotinpussiin ja valitse mieleinen tylla.

Valitse macaron-kuorista puolet leivosten pohjiksi.
Laita macaronssin päälle nokare hilloa.
Pursota hillon ympärille mantelikreemiä.
Asettele kreemin ja hillon päälle macarons-leivosten "kannet".

Laskiaispullamacaronssien maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Macaronssit säilyvät jääkapissa täytettyinä kolme päivää.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (0)