Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 392 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo ja nopea tacopiirakka on mainio viikonloppuherkku, joka sopii lastenjuhliinkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
35 min + 25 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Tacopiirakka

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
250
g
rahkaa
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
naudanjauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
pss
tacomaustetta
2
prk (yht. 300 g)
ranskankermaa
250
g
kirsikkatomaatteja
3
pientä perunaa
250
g
juustoraastetta
Dippi
1
prk
ranskankermaa
1
avokado
2
tl
tacomaustetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
  4. Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (12)

Vierailija

Perunat ilmeisesti raakoja?

Vierailija

Tota, MIKÄ tuo ruoan alla oleva pelti on? Onko joku maalannut uunipeltinsä valkoiseksi? 

Vierailija

Eiköhän se ole sellainen leivinpaperi nimeltään

Juu

Oliskohan tarjoiluastia vaan

Vierailija

Usko tai älä, uunipeltejä on valkoisiakin. Niinkuin paistinpannujakin. 😱

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Perunakysymykseen: perunat saavat tosiaan olla raakoja, kypsyvät mainiosti ohuina lastuina piirakan päällä!

Vierailija

riittääkö todella yksi pussi tacomaustetta 800g jauhelihaa?

Vierailija

Ei kyllä minusta riitä yksi maustepussi, ranskankerma jauhelihan sekaan vielä miedontaa makua tai ainakin jos aikuiseen makuun tekee.

Chef

Oli kyllä mautonta ja liikaa jauhelihaa ja ranskankermaa minun makuuni

Kääkkä

Itse tuplalsin pohjan aineet, kun tein uunipellillisen, koska tykkään että hieman paksumpi pohja parempi. Jos tykkää hirmu ohkaisesta pohjasta niin sitten kannattaa tehdä ohjeen mukaan tai valita pienempi pelti.

Tinni

Yksi tacopussi riittää, laitoin vain 700 gr jauhelihaa ja 1 ranskankerman ettei tule niin raskasta. Kirsikkatomaattien määrän tuplasin. Juustohöylällä tein perunoista päälle lastuja. Tosi hyvää tuli!

Vierailija

Mikähän tuo ohjeen dippi on, kun siitä ei kerrota kuin ainekset? Mihin sitä on tarkoitus käyttää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Päivi Ristell

Saaristopiirakka syntyi juhannuspäivänä, kun bellat halusivat käyttää aatolta ylijääneet perunat ja muut tähteet hyödyksi. Nerokkaaseen piirakkaan voi kaapia vielä sipsikulhon murutkin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellojen saaristopiirakka

Ainekset

600
g
pakastelehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125
g
Västerbotten-juustoa raasteena
5
kypsää perunaa
PIPARJUURIRANSKANKERMA
1
prk
ranskankermaa
½
tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
½
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa
LISÄKSI
3
vartta kesäsipulia
tilliä
100
g
muikun- tai siianmätiä
200
g
kylmäsavulohta mustapippuria
(ruohosipulinkukkia)
PÄÄLLE
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.

  2. Levitä päälle raastettu Västerbotten-juusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.

  3. Tee sillä välin täytteet. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli, nypi tillistä kauniita tupsuja. Valuta mädit. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.

  4. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjan päälle kekoja piparjuuriranskankermaa ja levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli ja ruohosipulinkukat. Lopuksi rouhi päälle kunnolla mustapippuria ja murustele pinnalle perunalastuja.

  5. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Letut voi paistaa niin tulella kuin hiilloksellakin. Siksi ne ovatkin oivaa evästä perheretkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lettutaikina

Ainekset

dl
kauramaitoa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
ohrajauhoja
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
öljyä tai margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kauramaito, jauhot, öljy, suola ja sokeri vispilällä keskenään. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen pulloon.

  2. Kuumenna pannu nuotiolla. Lättypannun alla kannattaa pitää tulta pienillä puilla, jolloin lämpötilaa on helppo säädellä.

  3. Sulata margariini tai kuumenna öljy pannussa. Ravista taikina pullossa tasaiseksi ja annostele taikinaa pannulle. Odota että taikina on hyytynyt kokonaan ennen kuin käännät letun. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Vinkki Jos sinulla on pullo tai termari, jossa on leveä suu, voit tehdä taikinan suoraan pulloon ja ravistaa ainekset kunnolla sekaisin

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen pizza eli bianco on mainio alunen broccolinille. Sinihomejuusto sopii lisättäväksi sekä ennen uunia että vasta sen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza bianco

Ainekset

TAIKINA
25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
oliiviöljyä
1
luomusitruunan kuori hienoksi raastettuna
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
400
g
varsiparsakaaleja (broccolini)
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
150
g
sinihomejuustoa (esim. Aura)
n. 6
dl
rucolanlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Raasta sitruunan kuori ja lisää taikinaan. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Yhdistä ricotta, ranskakerma ja suola. Halkaise broccolinit ja pyörittele öljyssä.

  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina pöydälle, jaa se kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli ne ohuiksi pizzapohjiksi (Ø noin 25 cm) erillisille leivinpapereille.

  4. Laita tyhjä pelti uuniin. Lusikoi ricottaseosta pizzapohjalle, asettele broccolineja ja ripottele pähkinöitä päälle. Liu’uta pizza varovasti leivinpaperin kanssa kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia, kunnes pizza on kypsä. Tee samoin loput pizzat.

  5. Murustele sinihomejuustoa ja ripottele rucolaa kuuman pizzan päälle. Viimeistele halutessasi oliiviöljyllä.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on pizza bianca uskokaa nyt!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapsahtava lehtitaikinapohja, parsa ja hollandaisekastike sekä ilmakuivattu kinkku muodostavat kesän herkuimman piirakan, jossa oikaistaan kaupan taikinalla ja hollandaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollandaise-parsapiiras

Ainekset

1
(400 g)
esikaulittu voitaikinalevy
1
iso kananmuna
n. 200
g
vihreää parsaa
2
dl
valmista hollandaisekastiketta (esim. Home Chef)
PÄÄLLE
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
KORISTELUUN
paahdettuja pinjansiemeniä, miniversoja

Työvaiheet

  1. Sulata taikina juuri ja juuri sulaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman ohuemmaksi ja siirrä pellille. Leikkaa taikinan reunaan terävällä veitsellä n. 2 cm:n levyinen kehys siten, ettei veitsi osu ihan taikinan läpi. Pistele haarukalla reikiä kehyksen sisällä olevaan taikinaan. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla.

  3. Paista taikinalevyä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen ja kohonnut.

  4. Valmistele täytteet pohjan paistuessa. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Halkaise parsat. Miniparsat voi käyttää sellaisenaan. Yhdistä hollandaise ja reunojen voitelemisesta yli jäänyt kananmuna.

  5. Ota esipaistettu pohja pois uunista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  6. Painele taikinan kohonnutta keskiosaa lusikalla hieman tasaisemmaksi. Lusikoi päälle hollandaise-munaseos. Nosta pinnalle parsat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.

  7. Lisää jäähtyneen piirakan päälle hienoksi raastettua sitruunankuorta, mustapippuria ja ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele kevyesti paahdetuilla pinjansiemenillä, versoilla ja halutessasi kukilla.

Kommentit (0)