
Mummolan marjapiirakka vegaanisena! Tällä ohjeella klassikosta tulee yhtä ihana kuin lapsuusmuistoissa.
Vinkki: Soijajugurttitäyte hyytyy hyvin ilman munaa, kun piirakan antaa jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.
Vegaaninen marjapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi rasva ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne rasvaseokseen. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Nosta piirakkavuoka suoraan jääkaapista 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla sokerit soijajugurtin joukkoon. Levitä jugurtti esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele päälle marjat. Jatka paistamista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista: ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, jotta täyte hyytyy.
Pitääkö marjojen olla tuoreita vai käykö pakastemarjat? Vaikuttaa ihanan helpolta reseptiltä!
Kiitos kysymyksestäsi, ohje on periaatteessa tuoreille marjoille, mutta onnistuu se varmasti pakastetuistakin. Pakastetuista irtoaa hieman enemmän kosteutta, minkä vuoksi niiden joukkoon voi halutessaan lisätä hieman (noin 2 tl, koska marjoja on niin vähän) perunajauhoja. Pakastemarjat kannattaa lisätä pinnalle kohmeisina.
Laitoin tuoreita vadelmia, mutta mustikat joita laitoin viinimarjojen sijaan olivat pakastettuja.
Tuo pohja tuli hyväksi vaikka käytin vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta vehnäjauhon sijaan.
Hyvä resepti, liitän suosikkeihini!
Esim. Alpron soijajogurtti sisälsi aiemmin tärkkelystä ja se hyytyikin sen vuoksi erinomaisesti piirakoissa yms. Siitä maristiin niin paljon, että se lopulta poistettiin niistä, mistä johtuen se ei enää hyydykään samoin. Lisään itse siihen aina perunajauhoja, jolloin siitä tulee mielestäni täydellistä. 500 grammaan lisään 2 rkl.
Silloin pakastemarjatkin käyvät hyvin joukkoon, eikä niihin tarvitse erikseen lisätä enää tärkkelystä.