Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 669 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikä on parempaa kuin juustokakku? Sen suolakinuskilla päällystetty versio. Ripaus sormisuolaa tekee täyteläisestä ja makeasta juustokakusta superherkullisen.

Moni meistä rakastaa paistettua juustokakkua. Täyteläinen, makea ja hivenen suolainen kakku saa makunystyrät hyrräämään.

Oheisessa ohjeessa juustokakun maku on maksimoitu lisäämällä täytteeseen ja pinnalle dulce de lecheä eli karamellisoitua kondensoitua maitoa. Sitä löytyy ruokakaupasta varmimmin leivontatarvike- tai säilykehyllyiltä, tavallisen makeutetun kondensoidun maidon vierestä.

Kakun pohja valmistuu keksimuruista ja voista. Täyte syntyy puolestaan sekoittamalla ainekset yhteen. Valmistuksessa vaikeinta on siis odottaminen, koska kakku saa kypsyä rauhassa uunin alaosassa. Yksi yö jääkaapissa saa rakenteen tiivistymään herkulliseksi.

Vinkki! Jos et löydä karamellisoitua kondensoitua maitoa kaupasta, voit valmistaa sitä itsekin. Purkillinen tavallista makeutettua kondensoitua maitoa karamellisoituu, kun keität säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä puolitoista tuntia. Jos toffeeta kuluu paljon, samalla kannattaa keittää useampi purkillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t 30 min + kakun jäähtyminen uunissa 1 t ja tekeytyminen jääkaapissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Suolakinuski-juustokakku

Ainekset

Pohja
17
(200 g)
kandisokerikeksiä (Bastogne)
50
g
voita
Täyte
600
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1
prk (200 g)
ranskankermaa
4
kananmunaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
4
rkl
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä
Kuorrutus
vajaa
prk (à 397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lecheä (loput täytteestä yli jääneestä purkillisesta)
½–1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen myllyssä. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  3. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma, munat, sokeri, tärkkelys ja 4 rkl dulche de lecheä. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi.
  4. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään uuniin noin tunniksi uuninluukku raollaan.
  6. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti puisella veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin vasta, kun se on täysin jäähtynyt. Anna kakun vetäytyä 2–12 t.
  7. Irrota kakku vuoasta vadille. Levitä sen päälle loppu dulche de leche ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Kommentit (15)

Vierailija

Pitääkö aineita lisätä ja kuinka paljon jos kakun tekee 28cm vuokaan?

vierailija

Pitääkö karamellisoitu maitotiiviste käsitellä jotenkin kakun päälle? esimerkiksi vaahdottaa? keittää? 

Toinen leipuri

Se karamellisoitu maitotiiviste on valmis sellaisenaan kakun päälle, ei tarvitse käsitellä.

Vierailija

Paistolämpötila?

Vierailija

Laita uuni lämpenemään... alussa

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista ja vastauksista!

Vuoan koosta: jos kakun tekee isompaan vuokaan, pohjan ainesmäärää voi halutessaan kasvattaa vaikka neljänneksellä (noin 60 g voita ja 250 g keksejä). Muuten kakku onnistuu isommassakin vuoassa, siitä tulee vain matalampi ja kypsyy siksi vähän ohjeen aikaa nopeammin.

Vierailija

Voiko pakastaa?

Käyttäjä33085
Seuraa 
Liittynyt8.5.2021

Hei,
No joo, tää kokkikolmonen lisäsi kaikki raaka-aineet yhteen, sitten tajusin että ois pitänyt jättää tuohon päälliseksi se karamellijuttu...
Seuraavaa kertaa ajatellen...kysynkin että laitetaanko tuo karamellisoitu kondensio paistetun kakun päälle vai voiko sen Myös paistaa??? Miten voikaan olla vaikeaa mulle😂😂😂 Niin ja uunin lämpötila?

Jossu

Reseptiin voisi eritellä päällisen erikseen. Meillä kävi sama virhe kuin käyttäjä330 :lla eli kaikki kondensoidut maidot meni täytteeseen 😆

Makeaa oli mutta hyvää ❤️

Marymary

Tuorejuuston määrän voisi ilmoittaa grammoissa eikä hämärästi 3rs. Rasioita on monenkokoisia mm. Philadelphia 300g. Mutta ilmeisesti siis 600 g on oikea määrä. Lisäksi kuvassa keksimurut levitetty myös vuuan reunoille, mutta ohjeessa vain pohjalle? Itselläni ainakin muruseosta riitti myös reunoille ja näin laitoin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Teen raaka-ainelistaan pari muutosta, jotka auttavat hahmottamaan kakun rakenteen nopeasti myös pelkkää aineslistaa lukemalla.

Kakku onnistuu sekä niin, että keksimuruseos on vain vuoan pohjalla paksuna kerroksena että painelemalla sitä myös vuoan reunoille. Lisään tiedon ohjeeseen.

Lisään myös uunin lämpötilan toisen kerran tekstiin, niin löytyy varmasti! :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Pakastamisesta: paistettu juustokakku ei ole kaikkein varmin pakastettava, koska täytteessä on niin paljon kananmunia. Mutta jos pakastus on silti tarpeen, se kannattaa tehdä ilman kuorrutusta. 

Vierailija

Onko vinkkejä miten laktoosivammainen voi korvata kondensoidun maidon? SItä on tosi monissa jälkkäriresepteissä, mutta se on kauhea laktoosipommi, joka aiheuttaa kipeän vatsan päiviksi. 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, kondensoitu kookosmaito on yksi vastaus, jos pitää kookoksen mausta! Sitä myydään vähän pienemmissä purkeissa kuin tavallista maitotiivistettä. Karamellisoituna versiona sitä ei mielestäni ole vielä valmiina myynnissä.

Vierailija

Kyllä löytyy kookosversiota karamellisoituna!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.