Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 301 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämän helpommaksi ei voileipäkakun kokoaminen tule! Kurkku- ja lohitäytteillä mehevöitetty kakku kootaan laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään.

Voileipäkakun valmistuksessa hankalinta on kostutuksen määrän täsmääminen. Hyvä voileipäkakku on mehevä mutta samalla sellainen, se pysyy koossa leikattaessa.

Ongelma ratkeaa, kun kakun rakentelee suoraan vuokaan, josta se on tarkoitus tarjota. Näin leivät voi kostuttaa huoletta meheviksi.

Oheisella ohjeella valmistettavaan voileipäkakkuun tehdään kaksi erilaista täytettä. Tsatsikia muistuttava ranskankerma-kurkkutäyte ja savulohi-tuorejuustotäyte kerrostellaan paahtoleipäviipaleiden kanssa lasagnevuokaan. Lopuksi pinnalle levitetään yksinkertainen ranskankermakuorrutus.

Kakun voi antaa vetäytyä hetken jääkaapissa tai tarjota vaikka saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuokaan tehty lohivoileipäkakku

Ainekset

12
pientä viipaletta vaaleaa vehnäpaahtoleipää
Kostutus
2
dl
kasvislientä
½
sitruunan kuori
Kurkkutäyte
3
dl
kurkkua raasteena
½
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
2
dl
ranskankermaa
Lohitäyte
300
g
lämminsavulohta
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
sitruunamehua
¼
tl
mustapippuria myllystä
Kuorrutus
dl
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
Kurkkukastike
3
cm
kurkkua
3
rkl
tuoretta minttua
2
rkl
öljyä
Lisäksi
100
g
kirjolohenmätiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.

  2. Mausta kylmä kasvisliemi hienoksi raastetulla sitruunankuorella.

  3. Tee täytteet. Raasta kurkku raastinraudan hienoimmalla terällä ja sekoita suola raasteeseen. Anna maustua ja valua siivilässä noin 15 minuuttia. Hienonna sillä aikaa minttu. Puristele kurkusta ylimääräinen neste pois ja sekoita minttu ja ranskankerma kurkkuraasteeseen.

  4. Hienonna lämminsavulohi haarukalla. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja pippuri lohen kanssa.

  5. Lusikoi kurkkutäyte tasaiseksi kerrokseksi vuokaan (noin 30 cm x 20 cm). Levitä 6 leipäviipaletta päälle ja valele ne puolella kostutusliemestä. Lusikoi lohitäyte leiville ja levitä toiset 6 viipaletta sen päälle. Kostuta lopulla liemellä.

  6. Sekoita kuorrutteen aineet kulhossa ja levitä seos leipäviipaleille.

  7. Soseuta kaikki kurkkukastikkeen aineet tasaiseksi. Lusikoi kastike ja mäti kakulle juuri ennen tarjoilua .

Kommentit (10)

Vierailija

Eiköhän kuvan perusteella laiteta päälle ensin kurkkukastike ja sitten vasta tuo kuorrutus ja mäti ennen tarjoilua? Taidan kokeilla tätä.

Vierailija

Ite laitan vähintään 5dl kostutus lientä, ennemmin turhan kostea kakku(mikä ei kyllä tuu edes tuolla 5dl käyttämällä) mitä kuiva.

Vierailija

Millä välineellä kurkkusose nousee vuokasta lautaselle kun se on laitettu alimmaiseksi. Aika tyhjäksijää vuoka kun leipää on vain kaksi kerrosta. Ideana vaivattomuus on ok, mutta näyttävyys jää aika kauaksi voileipäkakun normaalista.

Vierailija

Kuvassa lohi alinna ja kurkkukerros sen päällä. Onko ohjeessa virhe vai eikö kuvan kakun järjestys ollut onnistunut?

Hyvää

Aika äkkiä täytyy syödä pelkästä vaaleasta leivästä tulee mössö.

Vierailija

”Ite laitan vähintään 5dl kostutus lientä, ennemmin turhan kostea kakku(mikä ei kyllä tuu edes tuolla 5dl käyttämällä) mitä kuiva.”

Jos tykkää kovin kosteasta ja vetelästä voileipäkakusta, niin mitä turhaa tuollaisia valmistamaan, kun ainekset voisi saman tien surauttaa blenderissä ja ryystää pillillä?

Helena

Taidan laittaa leipäkerroksen alimmaiseksi ja lisätä yhden keroksen. Kostutus maun mukaan ja täytteitä riittävästi. Täytteet ainakin tuntuvat olevan maukkaita. Koristelisin sievemmin. Pientä tuunausta voi tehdä joka reseptiin. Ja eukun tarjolle ja varmasti maistuu.

ZinniAnna

Totahan pitää kokeilla! Mutta mintun tilalle persiljaa tai tilliä! Rakastan minttua, mutta en pääruoissa. Ja päällisen voi koristella vaikka minkälaiseksi, esim vinoraidat kurkkukuutioista ja erivärisistä paprikakuutioista, jos ei oo paprika-allergikkoja syöjinä.,

Vierailija

Miksi voileipäkakkuresepteissä aina neuvotaan kaikkia käyttämään vehnäpaahtopullaa? En ole vuosiin edes ajatellut, yleensä ruispaahtista joka toiseen ja jotain moniviljapaahtista joka toiseen kerrokseen. Vehnä on liian höttöistä kertakaikkiaan, vähän tuhdimpi paahtoleipä takaa sekä maukkaamman lopputuloksen, että sen että kakku ei mössöönny vaikeaksi leikata vaikka se olisikin kunnolla kostutettu. En ensin ymmärtänyt ollenkaan tätä juttua:

Voileipäkakun valmistuksessa hankalinta on kostutuksen määrän täsmääminen. Hyvä voileipäkakku on mehevä mutta samalla sellainen, se pysyy koossa leikattaessa.

Sitten luin reseptiä taas uudestaan ja mietin ja lopulta tajusin. Siis ainainen höttöpaahtiksen käyttäminen tietenkin saattaa tuoda tuollaista outoa ongelmaa josta tuossa puhuttu. Mutta miksi se on tärkeää olla mauton ja höttöisä leipä? Kaupasta saa ihania moniviljapaahtoja ja ruispaahdon tummempi väri joka toisessa kerroksessa antaa jopa näköä kakulle kun sitä leikataan. Älytön jäänne joltain muinaisilta ajoilta tuo että on pakko tehdä höttövehnästä ja on vaikeaa. 

Vierailija

Edellinen kommentoi vielä: kaupasta ostetussa kinkkukakussakin oli nyt tällä viikolla jotain sekaleipää jossa oli ties mitä mäskiä ja lesettä, vaaleampaa leipää välissä, oli todella maukas.  Edes kaupalliset valmistajat eivät siis laita vehnähöttöä vehnähötön päälle ja selitettele sitten että on vaikea kostuttaa ja leikata. Miksi kotikokkeja usutetaan sellaiseen puuhaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pääset helpolla, kun kypsennät munakoison kokonaisena uunissa. Sen jälkeen taivas on rajana sille, minkä kanssa herkkupötkylän haluaa tarjota. Tällä kertaa munakoison lisukkeena on täyteläistä fetajogurttia ja mantelimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoa, fetaa ja mantelimajoneesia

Ainekset

4
munakoisoa
1
rkl
oliiviöljyä
MANTELIMAJONEESI
½
pala paahtoleipää (tai pieni pala muuta vaaleaa leipää)
½
dl
maitoa
50
g
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
¾–1
dl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
150
g
fetaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
1
ruukku tilliä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Pistele haarukalla ja paahda noin tunti, kunnes munakoiso on läpikypsää ja pehmeää.

  2. Tee mantelimajoneesi. Laita leipä maitoon pehmenemään 30 minuutiksi. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon mantelit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Lisää öljy tipoittain joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita feta ja jogurtti karkeasti keskenään.

  4. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle. Lusikoi päälle fetajogurttia ja mantelimajoneesia. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Iki-ihana jäätelökakku! Tässä versiossa yhdistyvät sitruuna ja mansikka hurmaavalla tavalla. Yllätyksestä vastaa basilika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-mansikkajädekakku

Ainekset

Pohja
1
sitruuna (kuori)
1
annos kakkutaikinaa (ks. ohje)
voita ja korppujauhoja vuokaan
Kostutus
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
vettä
2
tl
sokeria
Täyte
1
l
vaniljajäätelöä
5
dl
mansikoita kuutioina
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
1
dl
lemon curd -tahnaa
Koristelu
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria
5
dl
mansikoita
(sitruunankuorisuikaleita)
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka (Ø 22 cm).

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Tee puolikas annos kakkutaikinaa ja lisää sitruunankuori taikinaan yhtä aikaan jauhojen ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Leikkaa jäähtynyt kakku kahdeksi kerrokseksi.

  3. Paloittele jäätelö kulhoon ja anna sen pehmetä noin 5 minuuttia. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita mansikat, basilika ja lemon curd jäätelön joukkoon.

  4. Purista kostutusliemen sitruunamehu pieneen kulhoon, sekoita joukkoon vesi ja sokeri. Laita toinen kakkupohja vuokaan, sivele puolet kostutusliemestä pohjan pintaan ja lusikoi jäätelötäyte päälle. Laita toinen pohja kanneksi ja kostuta se lopulla liemellä. Laita kakku pakastimeen noin tunniksi tai kunnes täyte on jäätynyt niin, että se pysyy kakun välissä.

  5. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Poista mansikoista kannat ja halkaise marjat. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Lusikoi kermavaahto rennosti kakun pinnalle ja reunoille. Laita mansikat kerman päälle keoksi ja raasta tai vuole halutessasi sitruunakuorisuikaleita kakun pinnalle. (Lisää koristeeksi syötäviä kukkia.

Vinkki! Jos pakastat kakkua pidempään, esimerkiksi yön yli, jätä kostutus pois, koska jäätyessään kostutus kovettaa kakkupohjan.

Kakkutaikina

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.

Kommentit (2)

Vierailija

Kakkupohjan ohje puuttuu.