Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2180 reseptiä.
Linkitetty 323 keittokirjaan.
Ohje: Outi Väisänen Kuva: Anna Huovinen

Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa. Syö sattumat puikoilla (tai haarukalla) ja hörpi herkullinen liemi lusikalla tai suoraan kulhosta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pho-keitto

Ainekset

300
g
naudan kuvepaistia tai fileetä
4
kevätsipulinvartta
1
punainen chili
1
limetti
1
ruukku
thaibasilikaa, korianteria ja/tai minttua
2
dl
mungpavun ituja
250
g
riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)
Liemi
1 1/2
l
hyvää liha- tai kanalientä
4
tähtianista
4
neilikkaa
2
kanelitankoa
6
kokonaista kardemummaa (tai ripaus kardemummaa)
4
cm:n pala
inkivääriä viipaloituna
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
  2. Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
  3. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko limetti ja hienonna yrtit karkeaksi.
  4. Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran.
  5. Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
  6. Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle limettiä ja mausta halutessasi srirachalla.

Vinkki: Osa etnokaupoista myy pho-keiton liemikuutioita, joilla saat mausta vielä aidomman!

Kommentit (2)

Hanna Koivulahti
Seuraa 
Liittynyt25.6.2014

Kardemumman siementä varmaan? En tankoja oo nähny. ;)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Juurikin näin, Hanna! Reseptiä päivitetty. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2180 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Sahrami antaa kirkasliemiselle keitolle upean maun ja värin. Nopeassa sopassa on sattumina broileria, tortelliineja, herneitä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen sahrami-kanakeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileetä
2
punasipulia
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
1
ps (0,5 g)
sahramia
½
ps (100 g)
musta- tai lehtikaalia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (250 g)
pieniä tortellineja (esim. Divella)
2
dl
pakasteherneitä
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri. Kuori ja hienonna sipulit. Paista broileria öljyssä kattilassa 5–6 minuuttia. Lisää sipulit, vesi, liemikuutiot ja sahrami. Keitä 10 minuuttia.

  2. Poista kaaleista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet. Hienonna basilika. Lisää kaalit, basilika, tortellinit ja herneet kattilaan ja keitä 3–4 minuuttia.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämän keiton kohdalla ei tarvitse päättää, tykkääkö enemmän vihreästä vai valkoisesta parsasta. Soppaan tulee molempia! Lisäksi keitto on helppo tehdä vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kahden parsan keitto

Ainekset

500
g
valkoista parsaa
1
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
7
dl
kasvislientä
1
dl
valkoviiniä
2
rkl
sitruunan mehua
2
perunaa (200 g)
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
(2
rkl
ravintohiivahiutaleita)
1
prk (2 dl)
kasvipohjaista ruuanlaittovalmistetta (tai ruokakermaa, jos keiton ei tarvitse olla vegaaninen)
PÄÄLLE
8
vihreää parsaa
1
rkl
öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
SIEMENRIPOTE
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
pistaasi- tai cashewpähkinöitä
½
tl
currya
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori parsa ja leikkaa tyvestä noin 3 cm:n kovat palat. Kuumenna öljy kattilassa. Laita kuoret ja kovat palat kattilaan ja kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, valkoviini ja sitruunamehu ja keitä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun jatkat keiton valmistamista. Siivilöi liemi.

  2. Paloittele kuoritut parsat. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä kattilassa. Kuullota perunoita ja sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää parsapalat ja jatka vielä muutama minuutti. Lisää siivilöity liemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää ravintohiivahiutaleet. Soseuta keitto tasaiseksi. Ota liedeltä ja lisää ruuanlaittovalmiste. Pidä keitto lämpimänä.

  4. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja pyöräytä vihreitä parsanuppuja pannulla noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla seesaminsiementen kanssa. Kaada mortteliin mausteiden kanssa ja murskaa hienommaksi. Ripottele keiton pinnalle. Nosta päälle parsanuppuja.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämän kaltaista kanakeittoa en ole aiemmin syönytkään, mutta niin se vaan tulla tupsahti resepteihini jäädäkseen. Fenkoli ja sitruuna tuo keittoon erinomaiset maut tullessaan.

Resepti on alkujaan "Fenkolilla maustttu lohikeitto". Koska olen kala-allerginen, enkä voi syödä sitä lainkaan, tuli keitosta tehtyä kanaversio. Resepti on muuten täysin alkuperäinen, vain lohi on korvattu kanalla. Resepti on tullut minulle Ruokaboksin yhteydessä. Suosittelen rohkeasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Fenkolilla maustettu kanakeitto

Ainekset

400
g
perunoita
1/2
sipuli
2
kpl
porkkanaa
1/2
fenkoli
nokare
voita
350
g
kanasuikaleita
1/2
ruukkua
tilliä
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
5
kpl
maustepippuria
2
kpl
laakerinlehteä
1
prk
ruokakermaa
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

1. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli
2. Hienonna sipuli, lohko perunat sekä porkkanat
3. Puolita fenkoli pitkittäin ja poista kova kanta
4. Suikaloi fenkoli ja hienonna myös mahdolliset fenkolin lehdet ja varret
5. Kuumenna korkeareunainen kattila
6. Lisää voi, perunat, porkkanat, sipuli ja fenkoli kattilaan
7. Kuullota kasviksia sekoitellen muutama minuutti
8. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi
9. Mausta suolalla, maustepippurilla ja laakerinlehdellä ja keitä n. 15 minuuttia
10. Hienonna tilli ja paista kanasuikaleet
11. Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja kanasuikaleet
12. Sammuta liesi ja anna hautua vielä 5 minuuttia
13. Viimeistele tillillä ja sitruunamehulla

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos. Loistava keitto!

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto on uskomattoman herkullista ruokaa. Keittoon tuo aromikkuutta hentoinen savun maku ja reilu määrä sitruunanmehua tuo kivaa raikkautta. Tomaattipohjainen liemi on kermaiseen versioon verrattuna myös terveellisempi. Tämä soppa sopii oikein hyvin sekä arkeen että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto

Ainekset

1
kpl
purjosipuli
5
vartta
lehtiselleriä
400
g
porkkanoita
20
g
voita
800
g
perunoita
1
prk (500g)
tomaaattimurskaa (luomu)
2
rkl
tomaattipyrettä
1,2
l
vahvaa kasvislientä
300
g
kylmäsavulohisiivuja
1
kpl
sitruuna
2
rkl
kapriksia
1
tl
mustapippuria myllystä
1
ps
katkarapuja

Työvaiheet

Halkaise purjosipuli. Huuhtele se huolella.
Hienonna purjon vaaleat osat. Säästä vihreät osat keiton viimeistelyyn.
Hienonna myös lehtisellerin varret.
Kuori ja pilko porkkanat.
Sulata voi isossa kattilassa.
Lisää joukkoon purjo, selleri ja porkkanat.
Kuullota 5 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat.
Lisää kuullotettujen vihannesten joukkoon perunat, tomaattimurska ja -pyre.
Kaada joukkoon myös kasvisliemi.
Anna kypsyä hellästi poristen välillä sekoitellen puolisen tuntia.

Paloittele kylmäsavulohisiivut vielä muutamaan osaan.
Purista sitruunasta mehu.
Hienonna purjon vihreät osat.

Kun keitto on porissut n. 30 minuuttia tarkista että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää keittoon kylmäsavulohipalat, purjon vihreät osat, sitruunanmehu, kaprikset ja pippuri.
Anna keiton kiehahtaa. Viimeisenä lisää kiehuvan kuuman keiton joukkoon katkaravut.
Tarjoile vaikkapa tuoreen leivän kera.

Kommentit (0)