Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2679 reseptiä.
Linkitetty 360 keittokirjaan.
Ohje: Outi Väisänen Kuva: Anna Huovinen

Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa. Syö sattumat puikoilla (tai haarukalla) ja hörpi herkullinen liemi lusikalla tai suoraan kulhosta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pho-keitto

Ainekset

300
g
naudan kuvepaistia tai fileetä
4
kevätsipulinvartta
1
punainen chili
1
limetti
1
ruukku
thaibasilikaa, korianteria ja/tai minttua
2
dl
mungpavun ituja
250
g
riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)
Liemi
1 1/2
l
hyvää liha- tai kanalientä
4
tähtianista
4
neilikkaa
2
kanelitankoa
6
kokonaista kardemummaa (tai ripaus kardemummaa)
4
cm:n pala
inkivääriä viipaloituna
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
  2. Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
  3. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko limetti ja hienonna yrtit karkeaksi.
  4. Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran.
  5. Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
  6. Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle limettiä ja mausta halutessasi srirachalla.

Vinkki: Osa etnokaupoista myy pho-keiton liemikuutioita, joilla saat mausta vielä aidomman!

Kommentit (2)

Hanna Koivulahti
Seuraa 
Liittynyt25.6.2014

Kardemumman siementä varmaan? En tankoja oo nähny. ;)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Juurikin näin, Hanna! Reseptiä päivitetty. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kypsien tomaattien pehmeän makea hapokkuus synkkaa kantarellien maun kanssa. Tämä sieniliemeen valmistettu ja tomaateilla höystetty kantarellikeitto on kepeä, mutta täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellikeitto sieniliemestä

Ainekset

Sieniliemi
1
l (noin 300 g)
tuoreita sieniä (kantarelleja ja tatteja/suppilovahveroita)
1
sipuli
1
porkkana
150
g:n pala
juuriselleriä
4
rkl
rypsiöljyä
l
vettä
1
laakerinlehti
1
tillinvarsi
1
tl
suolaa
Keitto
2
tomaattia
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
punasipuli
1
fenkoli
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
dl
tilliä
4
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Puhdista sieniliemen sienet. Halkaise sipuli, kuori ja pilko porkkana ja selleri isoiksi paloiksi. Laita sienet ja kasvikset pellille, lisää öljy ja paahda uunissa noin 30–40 minuuttia, sienien kosteudesta riippuen.
  3. Kuumenna vesi kattilassa, lisää laakerinlehti, tilli, paahdetut sienet ja kasvikset. Keitä noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että vesi hiljalleen poreilee.
  4. Siivilöi liemi, mausta suolalla. Halkaise tomaatit ja raasta ne soseeksi raastimen isolla terällä niin, että vain kuori jää raastamatta. Laita raastetut tomaatit sieniliemeen ja keitä 10 minuuttia. Pidä liemi lämpimänä.
  5. Puhdista loput kantarellit, pilko isommat muutamaan osaan, jätä pienet kokonaisiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna fenkoli. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna tilli.
  6. Sulata voi pannulla. Paista sieniä kuumalla pannulla niin, että ne hieman ruskistuvat. Lisää sipulit ja fenkolit. Paista noin 10 minuuttia. Jaa paistos kulhoihin ja lisää tomaatit ja tilli. Kaada kuuma liemi annoksiin ennen tarjoilua. Jos haluat kirkkaan liemen, siivilöi liemi vielä kerran ennen tarjoilua.

Vinkki: Lisää keittoon pieniä ahvenfileitä, katkarapuja tai ravunlihaa. Jos teet liemen kuivatuista sienistä, käytä niitä liemeen 3 dl.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2679 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Myskikurpitsakeitto saa ihanaa makeutta päärynöistä. Samettinen keitto inkivääripotkulla sopii mainiosti viileisiin syyspäiviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-päärynäkeitto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
muskottipähkinää
3
(750 g)
kypsää päärynää
2
punasipulia
7
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
voita
3–4
dl
vettä
¾
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
ranskankermaa tai kookoskermaa
¼
ruukkua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa tukevalla veitsellä. Kaavi siemenet lusikalla. Valuta pinnalle öljyä ja ripota mausteet. Paahda kurpitsaa uunissa 60–80 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Kuori päärynät ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja hienonna punasipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Kuullota sipuli voissa kattilassa, noin 6 minuuttia. Lisää päärynät ja inkivääri. Jatka kuullottamista vielä 8 minuuttia.

  4. Kaavi kurpitsanliha kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä pippurilla.

  6. Annostele keitto lautasille ja lisää päälle lusikallinen ranskankermaa ja persiljaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Makua ja väriä päivään! Tämä ihana kasvisminestrone on täydellinen lounaskeitto. Saat siitä ruokaisamman lisäämällä joukkoon kypsiä linssejä.

Vinkki! Valitse tarvittaessa gluteeniton pasta, niin keitto sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvisminestrone

Ainekset

2
porkkanaa
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
2
varsisellerin vartta
100
g
lehtikaalia
2
tomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
8–9
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
timjamia
1
tl
oreganoa
(1
prk
käyttövalmiita vihreitä linssejä)
4
dl
kuviopastaa
Basilikaöljy
½
ruukkua basilikaa
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutiot porkkanat. Kuutioi myös kesäkurpitsat ja lehtiselleri. Leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoto pois ja suikaloi lehdet. Paloittele tomaatit lohkoiksi.

  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä porkkanat, kesäkurpitsa ja selleri pehmeiksi. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  3. Valmista basilikaöljy. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Lisää keittoon tomaatit, linssit, jos käytät sekä pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes pasta on kypsää. Lisää lehtikaalit, kun pastan keittoaikaa on 3 minuuttia jäljellä.

  5. Jaa keitto kulhoihin ja valuta pinnalle basilikaöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2679 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Hemmottele itseäsi keitolla, jonka syvä maku on peräisin savumanteleista. Läm­mittävän lisän tuovat thai-tofukuutiot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-savumantelikeitto

Ainekset

500
g
punajuuria
400
g
bataattia
1
pieni sipuli
1
l
vettä
1
dl
savustettuja manteleita
2
kasviliemikuutiota
½
tl
kuivattua timjamia
3–4
dl
makeuttamatonta mantelijuomaa
rkl
limetinmehua
Lisäksi
1
dl
edamamepapuja (pakaste)
½–1
pkt (à 180 g)
thaimaustettuja tofukuutioita (esim. SoFine Thai Spiced)
(versoja tai korianteria)

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret, bataatit ja sipuli ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita kasvik­set kattilaan ja lisää vesi, savumantelit, lie­mikuutiot ja timjami. Keitä kaikki kasvikset pehmeiksi, noin 30–45 minuuttia.
  2. Keiton kiehuessa valmistele lisukkeet. Kei­tä pavut suolatussa vedessä pakkauksen oh­jeen mukaan, valuta. Puolita tofut ja paahda kuutiot kuivassa pannussa rapeiksi.
  3. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sau­vasekoittimella. Lisää mantelimaitoa, kunnes saat sopivan koostumuksen. Kuumenna ja mausta keitto limetinmehulla.
  4. Jaa keitto lautasille ja lisää pavut ja tofukuutiot pinnalle. Viimeistele annokset halutessasi versoilla tai korianterilla.

Kommentit (0)