Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 261 keittokirjaan.
Ohje: Outi Väisänen Kuva: Anna Huovinen

Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa. Syö sattumat puikoilla (tai haarukalla) ja hörpi herkullinen liemi lusikalla tai suoraan kulhosta!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pho-keitto

Ainekset

300
g
naudan kuvepaistia tai fileetä
4
kevätsipulinvartta
1
punainen chili
1
limetti
1
ruukku
thaibasilikaa, korianteria ja/tai minttua
2
dl
mungpavun ituja
250
g
riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)
Liemi
1 1/2
l
hyvää liha- tai kanalientä
4
tähtianista
4
neilikkaa
2
kanelitankoa
6
kokonaista kardemummaa (tai ripaus kardemummaa)
4
cm:n pala
inkivääriä viipaloituna
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
  2. Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
  3. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko limetti ja hienonna yrtit karkeaksi.
  4. Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran.
  5. Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
  6. Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle limettiä ja mausta halutessasi srirachalla.

Vinkki: Osa etnokaupoista myy pho-keiton liemikuutioita, joilla saat mausta vielä aidomman!

Kommentit (2)

Hanna Koivulahti
Seuraa 
Liittynyt25.6.2014

Kardemumman siementä varmaan? En tankoja oo nähny. ;)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Juurikin näin, Hanna! Reseptiä päivitetty. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Thread has been locked.
Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kevytversio ikisuosikista maistuu ihan aidolta, mutta siinä on vain 320 kcal / annos.

Vertailun vuoksi: kermaan keitetyssä lohikeittoannoksessa on noin 700 kaloria annosta kohden.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikkaampi lohikeitto

Ainekset

1
l
vettä
2
kalaliemikuutiota
0,5
tl
suolaa
1
rkl
inkivääritahnaa
3
perunaa
2
porkkanaa
100
g
parsakaalia
100
g
kukkakaalia
300
g
lohta
100
g
sokeriherneitä
3
dl
maitoa
1
dl
omenatäysmehua
Pinnalle
Hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi, liemikuutiot, suola ja inkivääritahna kattilassa. Kuori ja paloittele juurekset joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes pehmeitä.
  2. Leikkaa kaalit kukinnoiksi, paloittele lohi. Lisää kaalit, lohi ja sokeriherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi maito ja mehu. Kuumenna, älä enää keitä. Hienonna pinnalle tilliä.

Vinkki! Jos haluat tehdä keiton vielä kevyempänä versiona, tee se kirkasliemisenä ilman maitoa ja vaihda lohi vaaleaan, vähärasvaiseen kalaan. Jos taas haluat herkutella, käytä liemeen 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Soseutettu linssi-tomaattikeitto on oikeaa ruokapöydän väriterapiaa. Simppeli soppa on kevyt, mutta pitää nälän tehokkaasti poissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen voimakeitto

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
(suuri) porkkana
2
tl
kurkumajauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
cajun-mausteseosta
rkl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
2
tlk ( á 400 g)
tomaattimurskaa
12
dl
vettä
dl
punaisia linssejä
2
dl
kookoskermaa
2
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. Kuullota niitä öljyssä kattilassa mausteiden kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Älä anna ainesten ruskistua.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi. Kiehauta.
  3. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Anna keiton kiehua 20 minuuttia. Lisää kookoskerma ja soseuta keitto tehosekoittajassa tai sauvasekoittimella. Ripottele keiton pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kommentit (2)

S

Tässä täytyy olla virhe 12desin veden kohdalla.. Tuli aika vetinen soppa vaikka vähensin vettä puolella, harmittaa.

kök

Varmaan 1,2dl vettä, jos lähtis siitä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 551 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sametinpehmeä sosekeitto syntyy palsternakasta, juuriselleristä ja valkoisista pavuista. Parasta sopassa ovat kuitenkin suussa ihanasti raksuvat suolaisenmakeat pekonipopparit.

Annoksia
6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-valkopapusosekeitto

Ainekset

1
sipuli
1
(200 g)
palsternakka
pala
(200 g)
juuriselleriä
1
tlk (285 g)
isoja, valkoisia papuja
2
rkl
öljyä
1 1/2
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Karamellisoidut pekonipopparit
1
pkt (170 g)
pekonia
3
rkl
öljyä
1/2
dl
popcorn-jyviä
3
rkl
voita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pekonipopcornit. Leikkaa pekoni viipaleiksi. Laita paksupohjainen kattila liedelle ja pekonisiivut kattilaan. Lämmitä pikkuhiljaa niin, että pekonin rasva irtoaa ja pekoni ruskistuu. Nosta rapeat pekonit valumaan ja jäähtymään talouspaperin päälle. Jätä pekonirasva kattilaan.
  2. Lisää kattilaan öljyä ja muutama popcorninjyvä. Peitä kannella ja anna lämmetä. Kun jyvät poksahtavat, kaada loput popparit kattilaan ja peitä kannella. Ravista kattilaa muutaman kerran. Kun jyvät alkavat poksahdella auki, ravista muutaman kerran lisää. Nosta kattila liedeltä, kun poksuminen hiljenee.
  3. Sulata voi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon siirappi. Murenna joukkoon pekonisiivut.
  4. Kumoa puolet popcorneista isoon kulhoon. Sekoita joukkoon osa siirappiseoksesta. Yhdistä loput popcornit ja siirappiseos muutamassa erässä, jotta mausteet sekoittuvat poppareihin paremmin. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan.
  5. Valmista keitto. Kuori ja kuutioi sipuli, palsternakka ja selleri. Valuta pavut.
  6. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia, palsternakkaa ja selleriä 5 minuuttia. Lisää kattilaan pavut ja kasvisliemi. Keitä 15 minuuttia.
  7. Soseuta keitto. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Soseuta vielä kerran. Jaa kulhoihin ja ripottele päälle pekonipopcornia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 551 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Herkullinen ja ruokaisa talvisoppa valmistuu hetkessä, jos liemeen upottaa valmiita tortellineja. Valitse pastanyytit makusi mukaan! 

Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-tortellinikeitto

Ainekset

2
porkkanaa
2
varsisellerin vartta
1
sipuli
2
rkl
öljyä
1
l
kanalientä
1
pkt (250 g)
tortellineja
1
ps (200 g)
pakastettua lehtipinaattia
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Hienonna sellerinvarsi ja sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, porkkanaa ja selleriä 3-5 minuuttia. Kaada liemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna sopan hautua 10 minuuttia.
  3. Lisää pasta ja pinaatti keittoon. Keitä 5 minuuttia. Hienonna joukkoon persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Höystä lopuksi raastetulla parmesaanilla.

Vinkki! Saat keitosta kasvisversion käyttämällä kasvislientä sekä sieni- tai pinaattitäytteisiä tortellineja.

Kommentit (0)