Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 301 keittokirjaan.
Ohje: Outi Väisänen Kuva: Anna Huovinen

Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa. Syö sattumat puikoilla (tai haarukalla) ja hörpi herkullinen liemi lusikalla tai suoraan kulhosta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pho-keitto

Ainekset

300
g
naudan kuvepaistia tai fileetä
4
kevätsipulinvartta
1
punainen chili
1
limetti
1
ruukku
thaibasilikaa, korianteria ja/tai minttua
2
dl
mungpavun ituja
250
g
riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)
Liemi
1 1/2
l
hyvää liha- tai kanalientä
4
tähtianista
4
neilikkaa
2
kanelitankoa
6
kokonaista kardemummaa (tai ripaus kardemummaa)
4
cm:n pala
inkivääriä viipaloituna
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
  2. Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
  3. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko limetti ja hienonna yrtit karkeaksi.
  4. Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran.
  5. Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
  6. Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle limettiä ja mausta halutessasi srirachalla.

Vinkki: Osa etnokaupoista myy pho-keiton liemikuutioita, joilla saat mausta vielä aidomman!

Kommentit (2)

Hanna Koivulahti
Seuraa 
Liittynyt25.6.2014

Kardemumman siementä varmaan? En tankoja oo nähny. ;)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Juurikin näin, Hanna! Reseptiä päivitetty. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kuinka perunakeitosta saa näin herkullisen ja kauniin? Maustamalla sen sherryllä ja sahramilla. Tarjoa keitto alkuruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sahrami-perunakeitto

Ainekset

500
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1
sipuli
2
rkl
voita
½
ps (0,25 g)
sahramia
¼
tl
sokeria
6
dl
vettä
1
kasviliemikuutio
½
dl
kuivaa sherryä
2
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Kypsennä kasviksia kattilassa voissa noin 5 minuuttia. Lisää sahrami ja sokeri, jatka kypsennystä hetki. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna keiton hautua poreillen kannen alla noin 20 minuuttia.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sherry ja kerma keittoon, ja kuumenna keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ripottele annosten pinnalle perunalastuja. Jos purkkiin jäi kermaa, kaada se keiton koristeeksi.
     

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 60 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyt, helppo ja herkullinen kasviskeitto saa sakeutta ja ruokaisuutta kvinoasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-kvinoakeitto

Ainekset

2
varsisellerin vartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
500
g
tomaattimurskaa
8
dl
kasvislientä
1
dl
kvinoaa
1
prk (150 g)
maissia
½-1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
5
dl
salaattipinaattia
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6 % rasvaa)

Työvaiheet

  1. Pilko selleri ja hienonna sipulit. Kuullota sellereitä ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa.
  2. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmän veden alla ja lisää kiehuvaan keittopohjaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on juuri ja juuri kypsää.
  4. Valuta maissi liemestään ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa vielä pikaisesti.
  5. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja viimeistele pinaatilla ja jogurtilla.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kiehuvan kuumana kulhoon kaadettu liemi kypsentää kypsentää lihaa ja kasviksia juuri sopivasti. Kulhollinen ramenkeittoa on makua tulvillaan mutta ei jätä raskasta oloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramenkeitto

Ainekset

Liemi
l
vettä
4
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
2
rkl
soijakastiketta
½
rkl
riisiviinietikkaa
4
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
Lisäksi
300
g
naudan minuuttisuikaleita (esim. Atria)
4
kerää
täysjyvänuudeleita
2
pientä
paksoita tai 1 kiinankaali
200
g
ruskeita herkkusieniä
2
kevätsipulinvartta
1
chili
dl
mungpavun ituja

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää misotahna, soija ja riisiviinietikka. Viipaloi inkivääri ja lisää liemeen. Hauduta lientä 20 minuuttia.
  3. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan kypsiksi.
  4. Leikkaa paksoin kanta ja irrottele lehdet. Leikkaa isot lehdet pienemmiksi. Jos käytät kiinankaalia, viipaloi kaali sopiviksi annospaloiksi.
  5. Viipaloi sienet, kevätsipulit ja chili. Huuhtele idut.
  6. Annostele keittokulhoihin nuudelit, sienet, paksoi ja idut. Lisää raakoja lihasuikaleita noin ruokalusikallinen tai maun mukaan.
  7. Siivilöi kiehuva liemi. Kaada liemi kiehuvana kulhoihin. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja chilillä.

Vinkki! Naudanliha kypsyy kiehuvassa liemessä vain, jos palat ovat aivan ohuita suikaleita. Kasvisramen syntyy helposti, jos kuutioit lihan tilalle savutofua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kyllä, luit oikein: 30 kynnen keitto. Valkosipulien määrä voi hirvittää, mutta luota meihin: uuni paahtaa valkosipulin miedoksi ja lempeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

30 kynnen keitto ja paistetut herkkutatit

Ainekset

3
isoa valkosipulia
2
tl
öljyä
2
jauhoista perunaa
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
1
tl
currya
1
l
kanalientä
2
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
ruokakermaa
2
dl
hienonnettua persiljaa
(maizenaa suurustamiseen)
Paistetut herkkutatit
½
l
herkkutatteja (tai muita tatteja/sieniä)
1
salottisipuli
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sitruunamehua
½
tl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois ja lorauta öljyä päälle. Kääri folioon ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Anna jäähtyä niin, että pystyt käsittelemään niitä sormin.
  2. Kuori ja kuutioi perunat sekä kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää perunat, sipulit ja curry. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. (Suurusta keitto, jos se tuntuu liian löysältä).
  4. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja balsamiviinietikalla. Hienonna persilja, lisää puolet siitä sieniseokseen ja puolet keiton pinnalle.

Vinkki! Kokeile paahdettuja kynsiä myös sellaisenaan esimerkiksi mausteisen linssikeiton lisukkeena.

Kommentit (1)

Seitaninpalvaaja

Ihanan paljon valkosipulia. Tämä pitää testata.
Valitettavasti puolison vatsa ei kestä sieniä (ja minä rakastan sieniruokia) joten kokeilen sienien tilalle quorn-kuutioita. Niissä on hyvä rakenne ja sopivat sienien tilalle. Jännittävää että nekin ovat tavallaan sientä, mutta eivät aiheuta mahan turpoamista.