Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 385 keittokirjaan.
Ohje: Outi Väisänen Kuva: Anna Huovinen

Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa. Syö sattumat puikoilla (tai haarukalla) ja hörpi herkullinen liemi lusikalla tai suoraan kulhosta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pho-keitto

Ainekset

300
g
naudan kuvepaistia tai fileetä
4
kevätsipulinvartta
1
punainen chili
1
limetti
1
ruukku
thaibasilikaa, korianteria ja/tai minttua
2
dl
mungpavun ituja
250
g
riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)
Liemi
1 1/2
l
hyvää liha- tai kanalientä
4
tähtianista
4
neilikkaa
2
kanelitankoa
6
kokonaista kardemummaa (tai ripaus kardemummaa)
4
cm:n pala
inkivääriä viipaloituna
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
  2. Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
  3. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko limetti ja hienonna yrtit karkeaksi.
  4. Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran.
  5. Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
  6. Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle limettiä ja mausta halutessasi srirachalla.

Vinkki: Osa etnokaupoista myy pho-keiton liemikuutioita, joilla saat mausta vielä aidomman!

Kommentit (2)

Hanna Koivulahti
Seuraa 
Liittynyt25.6.2014

Kardemumman siementä varmaan? En tankoja oo nähny. ;)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Juurikin näin, Hanna! Reseptiä päivitetty. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Itämainen maustetahna harissa antaa keitolle mukavasti lämmintä poltetta. Talvinen koristelu syntyy rapeista juureslastuista ja kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Harissa-bataattikeitto

Ainekset

1
rkl
oliiviöljyä
2–3
tl
harissatahnaa
2
pkt (à 400 g)
bataattisosetta
1
tlk (2 dl)
kaura- tai soijakermaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kurpitsansiemeniä
juureslastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljyä ja harissatahnaa kattilassa miedolla lämmöllä muutama minuutti samalla sekoitellen.

  2. Lisää bataattisoseet, kaurakerma, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.

  3. Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne hieman poksuvat.

  4. Tarjoa keitto kurpitsansiementen ja juureslastujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Näsinneulan näkötornin ravintolan mustajuurikeitto vie makunystyrät taivaisiin. Kermainen keitto pysyy vaaleana, kun sitä ei kerman lisäämisen jälkeen enää keitä pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Näsinneulan mustajuurikeitto

Ainekset

500
g
mustajuuria
2
(100 g)
sipulia
50
g
voita
4–5
dl
vettä
5–6
dl
kermaa
¾
tl
suolaa
VIIMEISTELYYN
1
rkl
voita
(versoseosta tai tuoreita yrttejä)

Työvaiheet

  1. Pese mustajuuret huolellisesti juuresharjalla. Kuori mustajuuret, huuhtele ja laita ne heti kylmään veteen kulhoon, jotta juuret pysyisivät vaaleina. Voit lisätä veteen sitruunamehua tummumista estämään.

  2. Hienonna sipulit ja leikkaa mustajuuret muutaman sentin paloiksi.

  3. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja mustajuuret, noin 5 minuuttia.

  4. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes mustajuuret ovat pehmeitä.

  5. Lisää kerma ja kiehauta keitto nopeasti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Samettisen sileän lopputuloksen saat, kun vielä siivilöit keiton ennen tarjoamista.

  6. Mausta suolalla ja viimeistele nokareella voita. Koristele annokset halutessasi versoilla tai yrteillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Borssikeitto on klassinen ukrainalainen kasviskeitto. Siinä on aina kaalia ja punajuurta, sekä tässä versiossa myös perunaa ja papuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Borssikeitto

Ainekset

3
l
vettä
5
(isohkoa) perunaa
1
porkkana
1
punajuuri
2
pientä sipulia
1
dl
(rypsi)öljyä
200
g
paseerattua tomaattia
2
rkl
tomaattisosetta
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
sokeria
1
tl
rouhittua mustapippuria
200
g
valkokaalia
1
tlk
(suuria) valkoisia papuja
2
laakerinlehteä
5
valkosipulin kynttä
noin 1
rkl
suolaa
TARJOILUUN
smetanaa, tuoretta tilliä ja persiljaa ja punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan.

  2. Kuori perunat, porkkana ja punajuuri. Leikkaa perunat kuutioiksi ja raasta porkkana ja punajuuri. Kuori ja kuutioi sipuli.

  3. Pane perunakuutiot kattilaan kiehumaan.

  4. Lämmitä sillä aikaa öljy paistinpannulla. Paista juuresraastetta ja sipulikuutioita käännellen keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

  5. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose, sitruunamehu, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja lisää kattilaan puolikypsien perunoiden joukkoon.

  6. Suikaloi kaali hyvin ohueksi. Valuta ja huuhtele pavut.

  7. Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon valkokaali, pavut ja laakerinlehdet. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla.
    Anna kiehua vielä 10 minuuttia matalalla lämmöllä.

  8. Tarjoa smetanan, hienonnettujen yrttien ja viipaloidun chilin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Nyt on vihdoin aika vapauttaa keittäjät kuorimisen vaivasta. Sosekeitto siivilöidään, joten kuoren palaset eivät haittaa – päinvastoin: ne tuovat pähkinäistä makua. Kuoriminen on tarpeen vain, jos tavoittelee soppaan kirkkaan valkoista väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkakeitto ja salviaöljyä

Ainekset

2
rkl
voita
500
g
maa-artisokkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
8
dl
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
(suolaa)
SALVIAÖLJY
1
ruukku tuoretta salviaa
2
vartta tuoretta kevätsipulia
2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Harjaa (ja halutessasi kuori) ja paloittele maa-artisokat. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Sulata voi ja kuullota maa-artisokkaa ja sipulia keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Lisää kasvisliemi, kerma ja rosmariini ja keitä noin 10 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa salviaöljy. Hienonna salvia ja kevätsipuli tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä täydellä teholla parin minuutin ajan. Siivilöi ja säilytä pullossa.

  4. Soseuta maa-artisokkakeitto ja siivilöi se. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa salviaöljyn kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Täällä ei ole tuoretta salviaa saatavilla. Käykö kuivattu ja paljonko sitä laitetaan?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei, kuivatuista yrteistä ei oikein voi tehdä yrttiöljyä. Halutessasi voit kokeilla tehdä öljyn jostain muusta yrtistä.