Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa. Syö sattumat puikoilla (tai haarukalla) ja hörpi herkullinen liemi lusikalla tai suoraan kulhosta!
Pho-keitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
- Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
- Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko limetti ja hienonna yrtit karkeaksi.
- Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran.
- Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
- Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle limettiä ja mausta halutessasi srirachalla.
Vinkki: Osa etnokaupoista myy pho-keiton liemikuutioita, joilla saat mausta vielä aidomman!
Kardemumman siementä varmaan? En tankoja oo nähny. ;)
Juurikin näin, Hanna! Reseptiä päivitetty. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)