Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 294 keittokirjaan.
Ohje: Outi Väisänen Kuva: Anna Huovinen

Vietnamissa pho-keittoa keitellään tuntitolkulla, mutta jos vähän höllää otetta, trendikäs keitto syntyy puolessa tunnissa. Syö sattumat puikoilla (tai haarukalla) ja hörpi herkullinen liemi lusikalla tai suoraan kulhosta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pho-keitto

Ainekset

300
g
naudan kuvepaistia tai fileetä
4
kevätsipulinvartta
1
punainen chili
1
limetti
1
ruukku
thaibasilikaa, korianteria ja/tai minttua
2
dl
mungpavun ituja
250
g
riisinuudeleita
(sriracha-chilikastiketta)
Liemi
1 1/2
l
hyvää liha- tai kanalientä
4
tähtianista
4
neilikkaa
2
kanelitankoa
6
kokonaista kardemummaa (tai ripaus kardemummaa)
4
cm:n pala
inkivääriä viipaloituna
2
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Valmisliemissä on paljon eroja, joten maistele ja lisää tarvittaessa mausteita, niin saat liemestä haluamasi vahvuista.
  2. Laita iso kattilallinen suolalla maustettua vettä kiehumaan.
  3. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Lohko limetti ja hienonna yrtit karkeaksi.
  4. Viipaloi liha aivan ohueksi poikkisyin. Laita viipaleet isoon siivilään ja keitä suolavedessä roseeksi, noin 1 minuutin verran.
  5. Keitä ituja siivilässä pari minuuttia ja laita sivuun. Keitä nuudelit kypsiksi, noin 3 minuuttia, ja valuta.
  6. Jaa nuudelit ja idut keittokuppeihin ja nosta liha, sipuli, chili ja yrtit päälle. Annostele kuuma mausteliemi kulhoihin ilman mausteita. Purista päälle limettiä ja mausta halutessasi srirachalla.

Vinkki: Osa etnokaupoista myy pho-keiton liemikuutioita, joilla saat mausta vielä aidomman!

Kommentit (2)

Hanna Koivulahti
Seuraa 
Liittynyt25.6.2014

Kardemumman siementä varmaan? En tankoja oo nähny. ;)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Juurikin näin, Hanna! Reseptiä päivitetty. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 944 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tee lohikeitto vaihteeksi ilman perunaa! Italialaisen tomaattisen keiton sattumia ovat ruokaisat pavut ja linssit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lohikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
tl
öljyä
1
rosmariinin oksa
1
prk
kuorittuja tomaatteja
6
dl
kasvislientä
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
prk
punaisia linssejä (n. 250 g)
300
g
kirjolohifileetä
½–1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa, tomaatit ja kasvisliemi. Riko tomaattien rakennetta hieman kauhalla. Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Lisää kattilaan pavut ja anna keiton kiehua noin viisi minuuttia.
  2. Valuta linssit liemestään. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää linssit ja lohi keittoon, ja anna keiton kiehahtaa vielä kertaalleen. Lisää valmiiseen keittoon suolaa makusi mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1940 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kevyen tulisessa keitossa on maut kohdillaan. Nopea keitto on pöydässä alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-linssikeitto

Ainekset

1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
currytahnaa
1
l
vettä
2
kasvis- tai kanaliemikuutioita
1
tlk (310/265 g)
kypsiä linssejä
1
ps (100 g)
lehtikaalia
2
limettiä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tl
sokeria
(½–1 tl suolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista raastetta ja valkosipulia öljyssä 1 minuutti. Lisää currytahna ja paista 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  2. Valuta sillä aikaa linssit ja hienonna lehtikaalit. Purista limettien mehu.
  3. Sekoita kookosmaito, linssit, lehtikaali ja limettimehu keittoon. Mausta sokerilla ja tarvittaessa suolalla. Hauduta 5 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Sopiikohan tähän punainen currytahna? Sitä löytyisi kaapista ja olen miettinyt käyttökohteita :)

Me Naiset on lisännyt 944 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukas katkarapu-nuudelisoppa on helppouden huippu, sillä nuudeleita ei tarvitse edes keittää. Riittää, kun ne nostaa vain hetkeksi kuumaan liemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-nuudelisoppa

Ainekset

2
munaa
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
tl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk
kookosmaitoa
6
dl
kasvislientä
1
paprika
1
parsakaali
200
g
katkarapuja
100
g
riisinuudeleita
½
limetin mehu
1–2
rkl
vaaleaa soijakastiketta
½
ruukkua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori.
  2. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynsi ja punasipuli. Paista inkivääriä ja sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja paista vielä minuutti.
  3. Kaada kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Leikkaa paprika ja parsakaali suupaloiksi ja lisää liemeen yhdessä sulatettujen katkarapujen kanssa. Keitä pari minuuttia.
  5. Lisää nuudelit ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Anna nuudeleiden turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla, soijalla ja tuoreella thaibasilikalla. Kauho keitto lautasille ja puolita munat annosten pinnalle.

Kommentit (3)

Mirlap

Katkarapuja ei saisi keittää vaan lisätä ne viimeiseksi

Jussi Kanerva

Hyvältä näyttää, mutta olisiko vielä yksinkertaisempi resepti valmiista pussituotteista jotka lisäsi vaan kiehuvaan veteen ? No Nuudelipussi on ehkä liian yksinkertainen, mutta Katkarapupussilla voisi täydentää ? Kysyy: Peukalo keskellä keittoa. Ihan vaan kysyn, koska tuo ohje sisältää niin paljon tuotteita joista en ymmärrä mitään. Miksi "helpot ja nopeat" reseptit sisältävät aina niin kummallisia tuotteita joita minun kaapissani ei ole ? Esimerkiksi Thai basilikaa, Kookosmaitoa, punaista Currytahnaa ja vaikkapa raastettua Inkivääriä.

Ole hyvä.

Jussi. Osta katkarapu kuumakuppi. Lisäät vain veden jauheen sekaan ja valmiista nuudelipussista nuudeleita lopuksi. Muista laittaa kiehuvaa vettä ja enemmän kuin kuumakuppi käskee (2dl). =)

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Palkokasveilla pystyt helposti vähentämään lihan määrää lautasella. Thaityyppinen keitto on erinomaista myös seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-papukeitto

Ainekset

100
g
broilerinfileesuikaleita
1
tl
öljyä
ripaus
suolaa
5
cm pala
purjoa
200
g
bataattia
1
(pieni) paprika
100
g
tuoreita herkkusieniä
4
dl
kanalientä
2
dl
kookosmaitoa (6 %)
1 1/2
dl
kidneypapuja
1
rkl
kalakastiketta
2
tl
inkivääriä rrasteena
1
limetin mehu
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä kattilassa. Mausta suolalla.
  2. Hienonna purjo. Kuori bataatti ja kuutioi yhdessä paprikan kanssa. Viipaloi herkkusienet. Lisää kasvikset, sienet ja kanaliemi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen poreillen noin 10–15 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää.
  3. Lisää keittoon kookosmaito ja valutetut kidneypavut. Kuumenna keitto vielä kertaalleen kiehuvaksi.
  4. Mausta kalakastikkeella, inkiväärillä, limetin mehulla ja korianterilla.

Vinkki Jos papuja jää yli, ne säilyvät parhaiten omassa liemessään, puhtaassa muovirasiassa.

Kommentit (0)